ο καιρός το Πάσχα

Μπορεί και φέτος το Πάσχα να το περάσουμε με περιορισμούς και στην πόλη αφού απαγορεύονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις αλλά τουλάχιστον ο καιρός θα είναι… με το μέρος μας! Και όχι μόνο την Κυριακή του Πάσχα καθώς και η Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε χαρακτηρίζεται από υψηλές θερμοκρασίες ενώ το Μεγάλο Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 30 βαθμούς!

- Advertisement -

Βελτιωμένος και πολύ ζεστός είναι ο καιρός τη  Μεγάλη Εβδομάδα. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας σύμφωνα με τα προγνωστικά της ΕΜΥ είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά 8 με 12 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα και οι οποίες μάλιστα από αύριο, Μεγάλη Τετάρτη θα ανεβαίνουν συνεχώς.

Το βασικό στοιχείο της ανόδου της θερμοκρασίας θα είναι η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής, αλλά και οι καταβατικοί Νοτιοδυτικοί άνεμοι (λίβας στη Θεσσαλία) και σε μέρος της Στερεάς Ελλάδος και Ανατολικής Πελοποννήσου. Παράλληλα θα βοηθήσει και η αντικυκλωνική κυκλοφορία των βαρομετρικών συστημάτων η οποία θα εμποδίσει τα χαμηλά της βόρειας Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα. Την Μεγάλη Τετάρτη ίσως έχουμε κάποια φαινόμενα υετού μόνο στα βόρεια όπως αναφέρεται και στην πρόγνωση πολλών ημερών της ΕΜΥ.

Άνοδος θερμοκρασίας

Στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας θα έχουμε έντονη θερμή μεταφορά από τις ακτές της Αφρικής που θα ανεβάσει τον υδράργυρο στους 28 με 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας τη Μεγάλη Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ακόμη και τους 32 βαθμούς Κελσίου!
Μετά το Πάσχα πάντως ο υδράργυρος έχει πτωτική πορεία για να επανέλθει σε κανονικές τιμές μετά τις 8 Μαίου .

Οι θερμοκρασίες σύμφωνα με την ΕΜΥ

Μεγάλο Σάββατο:

θερμοκρασίες Μεγάλο Σάββατο 2021

Κυριακή του Πάσχα:

θερμοκρασίες Κυριακή του Πάσχα

Κατά κανόνα θα έχουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ενώ τοπικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μεγάλη Τετάρτη (28/04) μόνο τη Βόρεια Ελλάδα . Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά κυρίως στα κεντρικά και τα νότια .

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη και αύριο Μεγάλη Τετάρτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Την Μεγάλη Πέμπτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα στα κεντρικά και νότια θα είναι πυκνότερες και η  ορατότητα τις πρωινές
ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη , ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις οι οποίες το Μεγάλο Σάββατο κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές ενώ και πάλι θα ευνοείται μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Την Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα νότια.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ