Οι Παξοί, τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Μοναδικές παραλίες και ζεστή φιλοξενία παραμένουν τα πλεονεκτήματα του νησιού.

Οι Ιταλοί φτάνουν με τα καταμαράν σε 4 ώρες, ενώ η ελληνική show biz έχει κάνει το νησί εδώ και χρόνια στέκι της.Εκτός από τις πεντακάθαρες ερημικές παραλίες και την επιβεβλημένη βόλτα στους Αντιπαξούς, η ησυχία τα βράδια και οι βόλτες στα παραλιακά χωριά κάνουν τους Παξούς καταφύγιο των εναλλακτικών και διακριτικών επισκεπτών.

Βουτούμι: Είναι άραγε η ομορφότερη παραλία της Ελλάδας;

Το μικρό, γραφικό και κοσμοπολίτικο νησί του Ιονίου, που είναι ησυχαστήριο για την ελληνική showbiz! (Photos)Μη χάσετε τη βουτιά στα διάφανα νερά της παραλίας Σαρακήνικο στους Αντίπαξους, την εξερεύνηση στις σπηλιές στο Μογγονήσι (νησάκι στα νότια που συνδέεται με μικρή γέφυρα με τους Παξούς), την ηλιοθεραπεία στην εξωτικής ομορφιάς παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους και το απογευματινό σεργιάνι στα καλντερίμια στην πρωτεύουσα, το Γάιο.

Το μικρό, γραφικό και κοσμοπολίτικο νησί του Ιονίου, που είναι ησυχαστήριο για την ελληνική showbiz! (Photos)Το γεγονός ότι η οικογένεια Ανιέλι (ιδιοκτήτρια της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat) διαθέτει βίλα στο νησί, λέει πολλά και είναι ένα από τα πολλά μυστικά που δε βγαίνουν εύκολα έξω από την επικράτεια των Παξών.

Τι συνέβαλε στο να θεωρείται το νησί σοφιστικέ και κοσμοπολίτικο;Ίσως η γεωγραφική του θέση: οι έξι ώρες οδήγησης και το πλοίο μετά, μπορεί να κράτησαν μακριά τα μεγάλα πλήθη και να φυλάξανε τους Παξούς μόνο για όσους μπορούσαν να τους προσεγγίσουν μέσω θαλάσσης.

Διαβάστε ακόμα:  Το πανέμορφο ψαροχώρι στη Βόρεια Ελλάδα που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα!

Το μικρό, γραφικό και κοσμοπολίτικο νησί του Ιονίου, που είναι ησυχαστήριο για την ελληνική showbiz! (Photos)Ίσως η ίδια η φιλοσοφία και η νοοτροπία των κατοίκων, που δεν ευνόησε το μαζικό τουρισμό και τον εύκολο πλουτισμό.Όπως και να’χει, οι Παξοί προσφέρουν εμπειρίες αρκετά διαφορετικές από τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας.

Το μικρό, γραφικό και κοσμοπολίτικο νησί του Ιονίου, που είναι ησυχαστήριο για την ελληνική showbiz! (Photos)

Τα καταπράσινα νησάκια Παναγιά και Άγιος Νικόλαος είναι η πρώτη εντυπωσιακή εικόνα που θα δείτε, προσεγγίζοντας το λιμάνι του Γάιου.

Απέναντι ακριβώς από τον κόλπο της πρωτεύουσας, τα δύο νησάκια είναι το φόντο στην άλλη εντυπωσιακή εικόνα που θα κάνει τον αμφιβληστροειδή σας να μεγαλώσει: τα πολλά ιστοπλοϊκά, πολλά από αυτά αρκετά πολυτελή, είναι πάντα αραγμένα στα λιμανάκια του νησιού.

Και το βράδυ θα δείτε εδώ πολύ κόσμο, να κάνει βόλτα μπροστά στα πολυτελή σκάφη, προσπαθώντας να μαντέψει τους διάσημους ενοίκους.

Το Lonely Planet αποθεώνει το Ιόνιο και τις παραλίες του!

Βέβαια, οι Παξοί δεν είναι μόνο celebrities και πολυτέλεια. Το πράσινο νησί του Ιονίου διαθέτει πολλά μέρη που μπορεί κανείς να απομονωθεί και να απολαύσει το τοπίο.

Στις δυτικές παραλίες, που οι περισσότερες είναι απότομες αλλά μαγευτικές με σπήλαια και θόλους, λίγοι φτάνουν. Η εξωτική παραλία Γαλάζιο είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι αλλά το ψιλό βότσαλο και τα κρυστάλλινα νερά αξίζουν τον κόπο.

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ