Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΠεριφέρεια προσφέρει €700 το μήνα για όποιον θέλει να μείνει εκεί για...

Περιφέρεια προσφέρει €700 το μήνα για όποιον θέλει να μείνει εκεί για 3 χρόνια!

Έναν μισθό (κρίσης) προσφέρει μια αραιοκατοικημένη περιφέρεια στη νότια Ιταλία προκειμένου να δελεάσει όποιον ενδιαφέρεται να εγκατασταθεί σε ένα από τα χωριά της. Όπως γράφει η Guardian, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν. Δηλαδή το χωριό θα πρέπει να έχει λιγότερους από 2.000 κατοίκους και ο νεοεισερχόμενος θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα ξεκινήσει επιχείρηση.

«Αν προσφέραμε χρηματοδότηση, θα ήταν άλλη μία φιλανθρωπική κίνηση», δήλωσε στον Guardian, ο Donato Toma, περιφερειάρχης της Molise. «Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα. θέλαμε τους ανθρώπους να επενδύσουν εδώ. Μπορούν να ανοίξουν κάθε είδους δραστηριότητα: έναν φούρνο, ένα γραφείο, ένα εστιατόριο, οτιδήποτε. Είναι ένας τρόπος να δώσουμε πνοή στην περιφέρεια, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον πληθυσμό».

- Advertisement -

Ο Toma ανακοίνωσε επίσης ότι κάθε επαρχία στην περιφέρεια με λιγότερους από 2.000 κατοίκους, θα λαμβάνει €10.0000 για έργα υποδομών και την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

«Δεν πρόκειται μόνο για την αύξηση του πληθυσμού στην περιφέρεια. Οι άνθρωποι χρειάζονται έργα υποδομής και έναν λόγο να παραμείνουν, διαφορετικά θα καταλήξουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε πριν μερικά χρόνια», ανέφερε.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Istat), η Molise, με πληθυσμό 305.000 κατοίκων, συγκαταλέγεται στις περιφέρειες που έχουν χάσει περισσότερους κατοίκους τα τελευταία χρόνια – πάνω από 9.000 υπολογίζεται ότι έχουν φύγει ή πεθάνει το 2014.

Καμία γέννηση

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το 2018 περισσότεροι από 2.800 κάτοικοι στην περιφέρεια πέθαναν ή μετακόμισαν σε άλλη περιοχή, σχεδόν 1.000 περισσότεροι σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Στις εννέα πόλεις της περιφέρειας, δεν καταγράφηκε καμία γέννηση.

Για πρώτη φορά μέσα σε 90 χρόνια, ο αριθμός των Ιταλών που ζουν στη χώρα μειώθηκε στα 55 εκατομμύρια περίπου, σύμφωνα με την Istat.

Η μείωση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, αφενός στον πολύ χαμηλό αριθμό γεννήσεων και αφετέρου στην αύξηση της μετανάστευσης αφού πολλοί νέοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να ζήσουν σε άλλες χώρες της ΕΕ αναζητώντας καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Περί τα 157.000 άτομα εγκατέλειψαν τη χώρα το 2018, σύμφωνα με την Istat.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,271LikesΚάντε Like
88,475 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ