καιρός 8-12 βροχές

Ένας ισχυρός αντικυκλώνας με την ονομασία “Ωμέγα εμποδιστής” φέρνει μεγάλη κακοκαιρία με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, όπως περιγράφει και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

κακοκαιρία Ελλάδα με βροχές και ισχυρούς ανέμους

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσει την ερχόμενη εβδομάδα στη χώρα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένας ισχυρός αντικυκλώνας με σχηματισμό «Ωμέγα», που θα αναπτυχθεί αρχικά στη Δυτική Ευρώπη, αναμένεται να φέρει μεγάλη κακοκαιρία και στην Ελλάδα.

Η “Σιβηρία” της Ελλάδας! Η πόλη με 7 μήνες χειμώνα & θερμοκρασία -30 βαθμούς – Χιονίζει και τον Ιούνιο!

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Facebook

Ο “Ωμέγα” Εμποδιστής φέρνει κακοκαιρία και κρύο τη νέα εβδομάδα

“Με κακοκαιρία θα κυλήσει όπως όλα δείχνουν η νέα εβδομάδα στη χώρα μας, ενώ καθώς θα πηγαίνουμε προς το Σαββατοκύριακο θα έρθει αρκετό κρύο, ακόμη και χιόνια. Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι ο αντικυκλώνας ή αλλιώς το πεδίο υψηλών πιέσεων που θα αναπτυχθεί αρχικά στη δυτική Ευρώπη και στη συνέχεια θα εξαπλωθεί προς τα κεντρικά βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου, ο οποίος φέρει τον σχηματισμό του γράμματος “Ωμέγα” της ελληνικής αλφάβητου και στην ουσία φέρνει τον καιρό από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης, μια κυκλοφορία που στην μετεωρολογία ονομάζεται μεσημβρινή.

Διαβάστε ακόμα:
H Ε.Ο Αθηνών - Λαμίας μόλις άνοιξε (13:00) και ξανακλείνει στις 19:00!
ωμέγα εμποδιστής κακοκαιρία Ελλάδα

Μας περιμένει βαρυχειμωνιά; Δείτε τι λένε οι προγνώσεις!

Την Τετάρτη τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και του δυτικού βορειοδυτικού Αιγαίου. Την Πέμπτη τα ισχυρά φαινόμενα θα απασχολήσουν την ανατολική και νότια χώρα, ενώ την Παρασκευή θα απασχολήσουν τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Μαργαριταρένια σύννεφα στον ουρανό! (Photos)

Προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στους θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και στις χιονοπτώσεις για υψόμετρα άνω των 1.500 μέτρων. Ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα είναι αυξημένος ιδιαίτερα σε περιοχές με ιστορικό λόγω τοπογραφίας, δόμησης κτλ.

κακοκαιρία Ελλάδα βροχές και ισχυροί άνεμοι

Σημειώστε τέλος ότι ο Νοέμβριος στατιστικά είναι ο μήνας με την μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Δείχνουμε όλοι την απαιτούμενη προσοχή!”.

Τι είναι ο Ωμέγα Εμποδιστής που θα επηρεάσει τη χώρα στο τέλος του μήνα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για διαδοχικούς σχηματισμούς αντικυκλώνων προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη ιδιαίτερα από τις 15 με 20 του Νοέμβρη και μετά. Αυτό θα αναγκάσει αέριες μάζες από τη βόρεια – βορειοανατολική Ευρώπη να κινηθούν πιο νότια επηρεάζοντας και τη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα:
Καιρός 12/2: Με καλοκαιρία θα υποδεχτούμε αύριο τη "Μήδεια" που θα "σαρώσει" τη χώρα! Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα...

Οι 25 πιο βροχερές πόλεις της Ευρώπης! Εκεί που οι άνθρωποι ξεχνάνε τον ήλιο… Ανάμεσα τους και μια ελληνική πόλη!

Αυτό ίσως οδηγήσει σε αρκετά πιο χειμωνιάτικο σκηνικό τον καιρό της χώρας μας κάτι όμως για το οποίο δεν μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο Νοέμβριος στατιστικά “παράγει” επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για τη χώρα μας οπότε όσο ο καιρός το επιτρέπει προετοιμαζόμαστε κατάλληλα». Και μαθαίνουμε τι είναι ο Ωμέγα Εμποδιστής στο ακόλουθο βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ