Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
27.9 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΠοια είναι η πόλη που είναι γεμάτη καταρράκτες; Είναι απλά πανέμορφη!

Ποια είναι η πόλη που είναι γεμάτη καταρράκτες; Είναι απλά πανέμορφη!

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα μπορεί να είναι οι πιο επισκέψιμοι στη βόρεια Αμερική, αλλά η αληθινή «πρωτεύουσα των καταρρακτών» του κόσμου βρίσκεται στην καναδική πόλη Hamilton.

Η πόλη βρίσκεται στην καρδιά της πιο βιομηχανικά αναπτυγμένης περιοχής της χώρας και αποτελεί επίσης έναν τόπο μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Το πιο γνωστό φυσικό χαρακτηριστικό του, βέβαια, είναι οι καταρράκτες του.

Αυτή είναι και επίσημα η πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο!

- Advertisement -

 

To γνωρίζετε; Ποιο είναι το Βορειότερο κατοικημένο μέρος στον κόσμο;

Το Hamilton φιλοξενεί πάνω από εκατό καταρράκτες – αριθμός πολύ μεγάλος για αστική περιοχή. Η αφθονία σε καταρράκτες οφείλεται βασικά στη θέση της πόλης, κατά μήκος του Niagara Escarpment.

Οι καταρράκτες Hamilton περνούσαν απαρατήρητοι μέχρι το 2008, καθώς οι 500.000 και πλέον κάτοικοι δεν έδιναν σημασία, μέχρι που ο Chris Ecklund, ένας ντόπιος, ίδρυσε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το City of Waterfalls, με στόχο την προώθηση των καταρρακτών της πόλης. Οι ντόπιοι γνώριζαν γενικά ότι η πόλη τους είχε πολλούς καταρράκτες αλλά κανείς δεν ήξερε την πραγματική έκταση του υδατικού περιουσιακού στοιχείου του Hamilton.

Lok Baintan: Το χωριό που έχει την πιο περίφημη πλωτή αγορά του κόσμου!

 

Ακόμα και σήμερα, κανείς δεν μπορεί να δώσει έναν πραγματικό αριθμό για τους καταρράκτες. Ο ιστότοπος του Chris Ecklund αναφέρει με όνομα περίπου 130 καταρράκτες, αλλά ορισμένες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 150 και πλέον. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι μόνο οι 50-60 από τους καταρράκτες ρέουν όλο τον χρόνο, οπότε ο αριθμός τους διαφέρει ανάλογα με την εποχή του έτους. Επιπλέον, κάποιοι καταρράκτες βρίσκονται σε ιδιωτικό έδαφος και ο αριθμός του ίσως να μην έχει υπολογιστεί.

H πόλη 5.100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας,και είναι ο ψηλότερος ανθρώπινος οικισμός στον κόσμο

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,471 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ