Ποια Βενετία και ποιο Μαϊάμι; Αυτό το φανταστικό μέρος βρίσκεται μία ανάσα από την Αθήνα! (Video)

Βίλες «χαμένες» μέσα στο πράσινο, με σκάφη έξω από την πόρτα τους, κανάλια και εξωτικά φυτά. Όχι, δεν μιλάμε ούτε για τη Βενετία ούτε για το Μαϊάμι… Ο λόγος για τον οικισμό Πόρτο Ύδρα, που είναι γνωστός και ως «Βενετία του Αργοσαρωνικού» ή «Μαϊάμι της Ελλάδας».

- Advertisement -

Ο οικισμός, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή/ακτή που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι, ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει να επεκτείνεται ακόμα και σήμερα. Επισκεφτείτε και την Ύδρα και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ταξίδι σας εκεί!

Τεχνητά κανάλια διατρέχουν τις πίσω αυλές των σπιτιών, όπου οι ιδιοκτήτες πηγαίνουν όχι με το αυτοκίνητο αλλά με το σκάφος τους, ενώ μεγάλοι φοίνικες και εξωτικά φυτά, πισίνες, γήπεδα τένις και μια απέραντη παραλία συνθέτουν το όλο σκηνικό.

Ο οικισμός αποτελεί το όραμα του Νίκου Κωνσταντινίδη, ο οποίος μετέτρεψε έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερο φυσικό κάλλος σε επίγειο παράδεισο, με τα μοναδικά στον ελλαδικό χώρο κανάλια να διασχίζουν τον οικισμό. Σήμερα στον οικισμό υπάρχουν 330 βίλες σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων.

Δείτε το βίντεο:

Ο “κρυφός παράδεισος” που απέχει 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! (video)

Μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν την πόλη του Λαυρίου, υπάρχει ένας “κρυφός παράδεισος” που μόνο οι καλά “ψαγμένοι” γνωρίζουν.

Ο λόγος για την παραλία Τσίου, μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής. Ένας μικρός και γραφικός κολπίσκος με πεντακάθαρα νερά καλά προφυλαγμένος από το βοριαδάκι και με υπέροχη θέα στο Σαρωνικό. Δεν είναι γνωστό ποιος και γιατί εμπνεύστηκε αυτό το ιδιαίτερο όνομα…

Παραλία Τσίου, Αττική

Σε αυτή τη μικρή μεν αλλά πανέμορφη παραλία θα νιώσετε για λίγο ναυαγοί μιας και μπροστά σας θα υπάρχει μόνο το απέραντο γαλάζιο ενώ από πίσω σας ο τεράστιος βράχος που προσφέρει φυσική σκιά θα σας κρατά καλά κρυμμένους από τον κόσμο.

Πως θα τη βρείτε: Στο τέλος του Σουνίου, εκεί που αρχίζει το Λαύριο ακολουθήστε την πινακίδα «Ακρωτήρι». Θα βρεθείτε σε ένα αδιέξοδο. Παρκάρετε και ακολουθήστε τα μονοπάτια. Σε 5 λεπτά θα βρίσκεστε στην παραλία. 

Εκτός από την παραλία Τσίου, ανακαλύψαμε άλλη μία υπέροχη «κρυφή» παραλία της Αττικής που ελάχιστοι γνωρίζουν και έχει μυρωδιά από ελληνικό νησί!

Η ομάδα Up Drones την ανακάλυψε και μας την παρουσιάζει μέσα από το παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ