Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
34.6 C
Athens
ΑρχικήTravelΠοιες χώρες θα δεχτούν εξωτερικό τουρισμό το 2020;

Ποιες χώρες θα δεχτούν εξωτερικό τουρισμό το 2020;

Το άνοιγμα των συνόρων είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλές χώρες σχετικά με τον τουρισμό. Ωστόσο, ποιες είναι οι χώρες που είναι πολύ πιθανό να δεχτούν εξωτερικό τουρισμό το 2020;

Τι προτείνουν οι χώρες για τον τουρισμό το 2020;

Η Γερμανία φέτος φαίνεται πως προτιμάει να τονώσει τον εσωτερικό της τουρισμό. Ήδη γίνονται εκστρατείες από την κυβέρνηση προς τους πολίτες φέτος να επιλέξουν την πατρίδα τους για διακοπές. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση είναι πιθανό να πλήξει οικονομικά πολλές χώρες στα Νότια, οι οποίες είχαν πολλά κέρδη από τους εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες.

- Advertisement -

Όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Βρετανός υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι όπως έχει η κατάσταση στο Νησί, δύσκολα οι συμπατριώτες του θα ταξιδέψουν για διακοπές. Παράλληλα, η τελευταία ανακοίνωση της χώρας για υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για τα ταξίδια από και προς το εξωτερικό, ωθεί τους πολίτες να επιλέξουν τον εσωτερικό τουρισμό για το 2020.

Λονδίνο αξιοθέατα

Η Ιταλία, η Γαλλία και η ΗΠΑ, προσπαθώντας ακόμα να συνέλθουν από το χτύπημα της πανδημίας δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε επίσημες ανακοινώσεις. Ποιο είναι το όφελος της Ελλάδα από αυτές τις χώρες; Προσφέρουν το 48% των τουριστικών εισπράξεων κάθε χρόνο.

Κέρδη της Ελλάδας από τον τουρισμό:

Με συνολικές εισπράξεις της Ελλάδας 18,2 δις ευρώ, η Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ συνείσφεραν τα 8,8 δις ευρώ από αυτά. Αναλυτικότερα:

  • Γερμανοί: 3 δις ευρώ
  • Βρετανοί: περίπου 2,6 δις ευρώ

Η χώρα μας πέρυσι μέτρησε 34 εκατομμύρια τουρίστες από αυτές τις χώρες.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,285LikesΚάντε Like
88,433 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ