Νησί με θέα

Ποιοι προορισμοί θα βασιστούν στον τουρισμό για να επιβιώσουν όταν θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά; Οι ειδικοί απαντούν για το ποια μέρη πρέπει να επισκεφτούμε, όταν μπορέσουμε να ταξιδέψουμε με ασφάλεια.

Όπως αναφέρει το Conde Nast Traveller, αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά – πόσο μάλλον πού. Αλλά μπορούμε να ξοδεύουμε αυτό το χρόνο μελετώντας πού να ταξιδέψουμε στο μέλλον. Θα πρέπει να σκεφτούμε γιατί ορισμένοι προορισμοί θα μας χρειαστούν περισσότερο από άλλους. Τα μέρη που εξαρτώνται περισσότερο από τον τουρισμό, και τα χρήματα που ξοδεύονται μένουν στα τοπικά χέρια, θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα, αλλά με τις ανησυχίες για την υγεία και τους περιορισμούς, πρέπει να λάβουμε πολλούς παράγοντες υπόψη μας.

- Advertisement -

Παρακάτω το Conde Nast Traveller μας παρουσιάζει τους προορισμούς που πρέπει να υποστηρίξουμε περισσότερο στα επόμενα ταξίδια μας.

Ευρώπη

Το 2019, ο κλάδος των ταξιδιών και του τουρισμού στην Ευρώπη υποστήριξε μία στις 10 θέσεις εργασίας (330 εκατομμύρια), συνεισφέροντας 10,3% στο παγκόσμιο ΑΕΠ και δημιουργώντας μία στις τέσσερις από όλες τις νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC). Οι τρεις χώρες της ΕΕ που έχουν πληγεί περισσότερο τώρα είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία. Η Ελλάδα από την άλλη είναι το έθνος με το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού που απασχολείται με τον τουρισμό. Σκεφτείτε όλα αυτά τα οικογενειακά ξενοδοχεία που λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου. Να υπενθυμίσουμε ότι και η Telegraph έγραψε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που θα πάμε μετά την καραντίνα!

Η Ιταλία, επίσης, σίγουρα αξίζει την υποστήριξή μας ιδιαίτερα τα μέρη που εργάζονται σκληρά για να τα επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς. Σκεφτείτε πως θα ήταν μια καλοκαιρινή μέρα στην Τοσκάνη…

Διαβάστε ακόμα:  Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί στον κόσμο για μήνα του μέλιτος το 2023

Καραϊβική και Ινδικός Ωκεανός

Τα νησιά στον Ινδικό Ωκεανό και την Καραϊβική θα ζητήσουν απεγνωσμένα επισκέπτες. Τι καλύτερο, εάν και όταν μπορείτε, να κατευθυνθείτε προς τις Μαλδίβες, τις Σεϋχέλλες, την Ανγκουίλα ή την Αρούμπα, και να αναζητήσετε τα ξενοδοχεία που εξετάζουν τον αντίκτυπό τους στους ανθρώπους, τον πλανήτη και το κέρδος.

Άλλοι προορισμοί

Εάν είστε νέοι, υγιείς και περιπετειώδεις, ίσως το δέλεαρ των αρχαίων πολιτιστικών μνημείων της Αιθιοπίας ή τα παραθαλάσσια καλύμματα των Φιλιππίνων είναι να μέρη που πρέπει να σκεφτείτε να επισκεφτείτε στο άμεσο μέλλον. Βρίσκονται εκεί με τις χώρες που εξαρτώνται περισσότερο από τον τουρισμό.

Για την Ινδία, υπάρχουν δύο θέσεις εργασίας για κάθε ξένο επισκέπτη της χώρας. Στο Μπαγκλαντές, γίνονται εννέα. Τώρα φανταστείτε το ΑΕΠ κάθε προορισμού που του πήραν ξαφνικά όλους τους τουρίστες του. Αν μπορείτε να ταξιδέψετε όπου θέλετε, το Μπουτάν θα ήταν ένας πολύ ωραίος προορισμός, με έμφαση στην ευημερία μέσω της ευτυχίας των ανθρώπων του.

Τέλος ο αρθρογράφος του CNT αναφέρει: «Κάθε φορά που ξοδεύετε χρήματα, ψηφίζετε για τον κόσμο που θέλετε». Συνεχίστε να ανυπομονείτε, να σκέφτεστε πιο βαθιά και να σχεδιάζετε πιο αργά όταν πρόκειται για μελλοντικά ταξίδια. Προς το παρόν, πρέπει απλώς να παρακολουθούμε, να περιμένουμε και να ονειρευόμαστε.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ