Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
37.4 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΠολωνίαΠολωνία: Άνοιξε στο κοινό η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο - Δείτε την...

Πολωνία: Άνοιξε στο κοινό η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο – Δείτε την πρώτη κατάδυση στα 45,5 μέτρα!

Η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο άνοιξε στην Πολωνία και πλέον όλοι μπορούν να εξασκηθούν στις καταδύσεις στα 45,5 μέτρα στη Βαρσοβία!

Ένα μοναδικό αξιοθέατο άνοιξε στην Πολωνία, που περιγράφεται ως «η βαθύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο», δίνοντας στους δύτες την ευκαιρία να εξασκηθούν σε καταδύσεις βαθιάς «θάλασσας» χωρίς να μπουν στον ωκεανό! Ευκαιρία να δείτε και ποιοι είναι οι 5 τοπ προορισμοί για καταδύσεις στον κόσμο!

- Advertisement -
Deepspot βαθύτερη πισίνα Πολωνία με δύτη να κάνει κατάδυση

Η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο έχει βάθος 45,5 μέτρα και βρίσκεται στη Βαρσοβία, ενώ προσφέρει πεντακάθαρα νερά, έτσι ώστε οι δύτες να έχουν «την εντύπωση ότι αιωρούνται στο διάστημα, σαν να μην υπάρχει γύρω τους νερό».

Η βαθύτερη πισίνα στη Βαρσοβία


Το Deepspot άνοιξε στο Mszczonów, κοντά στη Βαρσοβία και έχει σχεδιαστεί ως πισίνα εκπαίδευσης και πρακτικής για δύτες σε όλα τα επίπεδα. Η πισίνα περιλαμβάνει ακόμα και ένα μικρό ναυάγιο για καταδύσεις και ελεύθερους δύτες.

Deepspot βαθύτερη πισίνα Πολωνία για καταδύσεις στα 45,5 μέτρα

Το νερό στην πισίνα είναι πιο ζεστό από ό,τι στις παραδοσιακές πισίνες, οπότε οι δύτες δεν χρειάζεται να φορούν απαραιτήτως ειδικές στολές. Δεδομένου ότι υπάρχουν διάφορα βάθη, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εκπαιδεύονται σε διάφορες συνθήκες.

καταδύσεις στην Deepspot βαθύτερη πισίνα Πολωνία

Κρακοβία: Τα καλύτερα αξιοθέατα και μοναδικές εμπειρίες για ένα ταξίδι “όνειρο”!

Οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να μάθουν να καταδύονται με εκπαιδευτές και να ολοκληρώνουν την εκπαίδευση κατάδυσης, ενώ οι ελεύθεροι δύτες θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν σε μοναδικές συνθήκες.

Deepspot βαθύτερη πισίνα Πολωνία στα 45,5 μέτρα

Συνθήκες ωκεανού στη βαθύτερη πισίνα στον κόσμο

Το Deepspot έχει σχεδιαστεί για να δίνει την αίσθηση στους χρήστες της ότι βρίσκονται σε μια θαλάσσια ή ωκεάνια τοποθεσία, αλλά με τέλειες συνθήκες. Επιπλέον, υπάρχει μια υποβρύχια σήραγγα για για επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν τους δύτες στο εσωτερικό της πισίνας.

δυνατότητα παρακολούθησης δυτών στην Deepspot βαθύτερη πισίνα Πολωνία

Η ολοκλήρωση ενός τέτοιου φιλόδοξου έργου δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η εταιρεία κατασκευής αναφέρει ότι υπήρχαν προκλήσεις στο σχέδιό τους – ακόμη και η κατασκευή μιας βαθιάς πισίνας είναι μια τεχνολογική πρόκληση. Είναι επίσης δύσκολο να διατηρηθεί το νερό καθαρό και έτσι η πισίνα απαιτεί ένα προηγμένο σύστημα καθαρισμού.

το σχέδιο της Deepspot βαθύτερη πισίνα Πολωνία
Deepspot βαθύτερη πισίνα Πολωνία με γυάλινη σήραγγα για επισκέπτες
Deepspot βαθύτερη πισίνα Πολωνία εγκαίνια με καταδύσεις στα 45,5 μέτρα

Το Deepspot ανταγωνίζεται επάξια την άλλη “βαθύτερη πισίνα στον κόσμο”, το περίφημο “Blue Abyss” που αναμένεται να ανοίξει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022, φτάνοντας σε βάθος 50 μέτρων. Για του λόγου το αληθές, δείτε το μοναδικό βίντεο από το Deepspot…

Βαρσοβία: Μια ξενάγηση στην πόλη

Η Βαρσοβία, η πολωνική πρωτεύουσα που βρίσκεται στην καρδιά της χώρας, είναι μια σύγχρονη πόλη που έχει γίνει must προορισμός. Πολλά είναι αυτά που μπορούν να σας συναρπάσουν σε αυτό το ταξίδι… από την γραφική Παλιά Πόλη που αναδύθηκε ξανά από τα συντρίμμια της μέχρι τη Νέα Πόλη με τις συνοικίες των hipster και τα παλάτια. Το κουκλίστικο ιστορικό κέντρο θυμίζει υπαίθριο μουσείο που ξεχειλίζει ιστορία και πολιτισμό.

Ταξίδι στη Βαρσοβία, Πολωνία - οδηγός

Κάντε βόλτα στον Βασιλικό Δρόμο

Βασιλική Οδός Βαρσοβία
Σεργιανίζοντας στη «Βασιλική Οδό»

Ο «Βασιλικός Δρόμος» (Trakt Krolewski) είναι αναμφίβολα το ομορφότερο κομμάτι της πόλης, στο οποίο συναντιούνται πέντε δρόμοι με πολλά κτίρια μεγάλης πολιτισμική σημασίας και μνημεία. Ξεκινά από την άκρη της Παλιάς Πόλης και εκτείνεται σε περισσότερο από ένα χιλιόμετρο. Αφού γυρίσετε στην Παλιά Πόλη που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO, περπατήστε στο δρόμο Krakowskie Przedmieście όπου θα συναντήσετε το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, την Εκκλησία της Αγίας Άννας, το μνημείο του Νικολάου Κοπέρνικου και την Πολωνική Ακαδημία Επιστημών, μετά πηγαίνετε στην οδό Nowy Swiat όπου θα βρείτε μοδάτα καφέ και μπαρ, την Aleje Ujazdowskie (με την Πλατεία των Τριών Σταυρών και την Εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου) και, τέλος, το διάσημο βασιλικό πάρκο Lazienki.

Χαλαρώστε στο βασιλικό πάρκο Lazienki

Βασιλικό πάρκο Lazienki, Βαρσοβία
Το κύριο παλάτι στο βασιλικό πάρκο Lazienki

To μεγαλύτερο και πιο γοητευτικό πάρκο σε ολόκληρη τη Βαρσοβία σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και έχει ένα μπαρόκ στιλ. Το βασιλικό πάρκο Lazienki φιλοξενεί πολλά παλάτια (συμπεριλαμβανομένου του κύριου παλατιού στο νερό), ένα νεοκλασικό αμφιθέατρο και πολλές ορτανσίες. Αν το επισκεφτείτε το καλοκαίρι να ξέρετε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού.about:blank

Επισκεφτείτε το Βασιλικό Κάστρο

Βασιλικό Κάστρο Βαρσοβίας
Το Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας και η Sigismund’s Column

Το Βασιλικό Κάστρο, ένα από τα must αξιοθέατα στη Βαρσοβία, βρίσκεται στην Παλιά Πόλη στην πανέμορφη πλατεία του Κάστρου. Αποτελούσε κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Πολωνίας κατά τη διάρκεια του 16ου-18ου αιώνα. Το κάστρο καταστράφηκε ολοσχερώς από το γερμανικό στρατό στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εξαιτίας του κομμουνιστικού καθεστώτος, ανακατασκευάστηκε το 1980, όμως βρίσκεται σε τέλεια ισορροπία με την ατμόσφαιρα της Παλιάς Πόλης. Το εσωτερικό του φιλοξενεί μια σπουδαία συλλογή από πορτραίτα Πολωνών βασιλιάδων καθώς και μια συλλογή από 23 πίνακες του 18ου αιώνα από τη Βαρσοβία, που είχε παραγγείλει ο τελευταίος βασιλιάς της Βαρσοβίας, Στανίσουαβ Αύγουστος Πονιατόφσκι. (www.zamek-krolewski.pl)

Κάντε βόλτα στον ποταμό Βίστουλα

Ποταμός Βίστουλας Βαρσοβία
Η Γέφυρα Swietokrzyski (Holy Cross Bridge) που στέκεται πάνω από τον ποταμό Βίστουλα

Τα τελευταία χρόνια ο ποταμός Βίστουλα έχει μετατραπεί σε ένα μοντέρνο σημείο συνάντησης στη Βαρσοβία με μια πολιτισμική πινελιά. Το νέο παραλιακό κέντρο και καφέ Plazowa φιλοξενεί μεγάλο αριθμό από συναυλίες στις οποίες παίζουν οι καλύτεροι νέοι μουσικοί της Πολωνίας. Επίσης, διαθέτει υπαίθριο θέατρο και κινηματογράφο, παιδική πισίνα, ενοικιαζόμενο χώρο για αθλητικές δραστηριότητες, καφέ και μπαρ.

Επισκεφτείτε το Μουσείο Ιστορίας των Εβραίων της Πολωνίας (POLIN)

Μουσείο Ιστορίας των Εβραίων της Πολωνίας
Το Μουσείο Ιστορίας των Εβραίων της Πολωνίας (POLIN) στη Βαρσοβία

To Μουσείο Ιστορίας των Εβραίων της Πολωνίας στη Βαρσοβία, άνοιξε πρόσφατα και αποτελεί ένα διαδραστικό, ολοζώντανο μουσείο και πολυχώρο πολιτισμού, το οποίο διοργανώνει ημερίδες, εργαστήρια, διαλόγους, διαλέξεις και πολλές ακόμα εκδηλώσεις. Η κεντρική έκθεση παρουσιάζει την μακραίωνη ιστορία των Εβραίων της Πολωνίας. Η τοποθεσία του POLIN είναι εξίσου σημαντική, αφού βρίσκεται στο κέντρο της πρώην εβραϊκής συνοικίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. (www.polin.pl)

Αν ενδιαφέρεστε να ανακαλύψετε περισσότερα μουσεία, δείτε τις παρακάτω προτάσεις:

  • Εθνικό Μουσείο: Στο μεγαλύτερο μουσείο της πόλης θα βρείτε συλλογές αιγυπτιακής, ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης, εκθέματα ζωγραφικής από όλη την Ευρώπη αλλά και την Κίνα, όπως και μέρος της ιδιωτικής συλλογής πινάκων του Χίτλερ.
  • Μουσείο Φρεντερίκ Σοπέν: Το «καμάρι» της πολωνικής κλασικής μουσικής δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό του μουσείο. Το μουσείο φιλοξενεί θαυμάσια κειμήλια από τη ζωή του Σοπέν, όπως παρτιτούρες, μουσικά όργανα, πορτρέτα και οικογενειακά κειμήλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον καθεδρικό του Βασιλικού Δρόμου διατηρείται η καρδιά του Σοπέν.
  • Μουσείο Εξέγερσης Βαρσοβίας: Το μουσείο αυτό είναι αφιερωμένο στην επανάσταση της Βαρσοβίας ενάντια στους ναζί το 1944, με εκατοντάδες εκθέματα, αφιερώματα, μαρτυρίες, ντοκουμέντα και διαδραστικές παρουσιάσεις.
  • Επιστημονικό Κέντρο Κοπέρνικος: Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Βίστουλα έχει κάτι για κάθε ηλικία – εκθέσεις για το περιβάλλον και τον ανθρώπινο πολιτισμό, αφιερώματα για εφήβους, πλανητάριο και πολλά εργαστήρια.
  • Μουσείο Μαρίας Σκλοντόβσκα – Κιουρί: Το μουσείο της Μαρί Κιουρί, είναι αφιερωμένο στη βραβευμένη με Νόμπελ επιστήμονα, που ανακάλυψε τα χημικά στοιχεία πολώνιο και ράδιο, και βρίσκεται στον όμορφο πεζόδρομο της Νέας Πόλης.

Nobu: Το luxury ξενοδοχείο του De Niro στη Βαρσοβία είναι χάρμα οφθαλμών! Σας βρήκαμε την πιο φτηνή πτήση για να πάτε!

Θαυμάστε τη θέα από την κορυφή του Ανακτόρου του Πολιτισμού και της Επιστήμης

Ανάκτορο του Πολιτισμού και της Επιστήμης
To Ανάκτορο Πολιτισμού και Επιστήμης στη Βαρσοβία

Το Ανάκτορο του Πολιτισμού και της Επιστήμης είναι το εικονικό κτίριο της Βαρσοβίας. Ήταν ένα «δώρο» από τον Στάλιν πίσω στην εποχή του κομμουνισμού και έχει διχάσει τις απόψεις των κατοίκων της πόλης. Είναι ένα σημείο για να απολαύσετε την υπέροχη θέα της πόλης, γι’αυτό αγοράστε ένα εισιτήριο και κατευθυνθείτε προς τον 30ο όροφο. Στο ίδιο το κτίριο θα βρείτε θέατρο και κινηματογράφο και επίσης διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις. (www.pkin.pl)

Δοκιμάστε την καλύτερη σοκολάτα στην Πολωνία

Εργοστάσιο Σοκολάτας στη Βαρσοβία
Workshops στο εργοστάσιο σοκολάτας Wedel στη Βαρσοβία

Τη καλύτερη σοκολάτα της Πολωνίας θα τη βρείτε να παρασκευάζεται στη Βαρσοβία και συγκεκριμένα στο Εργοστάσιο Wedel, που βρίσκεται στη συνοικία Praga της πόλης. Ξεναγηθείτε στους χώρους του και δοκιμάστε τη διάσημη σοκολάτα, βλέποντας με τον τρόπο αυτό, την άλλη πλευρά της Βαρσοβίας, αφού η Praga είναι η ανερχόμενη περιοχή της πόλης. Το ίδιο το εργοστάσιο προσφέρει καθημερινά ξεναγήσεις, ενώ διαθέτει και κατάστημα και καφέ που σερβίρει εξαιρετικό καφέ και ζεστή σοκολάτα, καθώς και γλυκές λιχουδιές από σοκολάτα Wedel. (wedel.com)

Ανακαλύψτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε στην Πολωνία… για ένα ταξίδι όνειρο!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,192 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ