βράβευση Σαντορίνης

Είναι δεδομένο ότι ο τουρισμός το 2020 βρέθηκε στα χαμηλότερα ποσοστά του από ποτέ. Πώς τα πήγε ωστόσο η τουριστική σεζόν 2020 στην Ελλάδα; Δείτε την αποτίμηση-έκπληξη για τον τουρισμό στη χώρα μας…

- Advertisement -

Αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, λίγο πριν ξεσπάσει για τα καλά η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, και μέχρι τον Σεπτέμβριο οι ταξιδιώτες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα αυτούς τους 9 συνολικά μήνες ήταν μειωμένοι κατά 20,8 εκατομμύρια σε σχέση με το 2019.

Μειώσεις σε επισκεψιμότητα & κέρδη

Μεγάλο πλήγμα δέχτηκε ο ελληνικός τουρισμός, αφού τα κέρδη αυτό το διάστημα μειώθηκαν επίσης κατά 78,2%, ήτοι στα 3,5 δις ευρώ, ενώ η αντίστοιχη μείωση των τουριστών παρουσιάζεται 77,2% χαμηλότερη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ελληνικός τουρισμός αποτίμηση 2020Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2019 επισκέφθηκαν την Ελλάδα σχεδόν 27 εκατομμύρια ταξιδιώτες και το 2020 ο αριθμός αυτός έπεσε στα 6.147.000, σημειώνοντας ρεκόρ χαμηλής κίνησης, ενώ και στα αεροδρόμια η μείωση είναι 74,5%.

Όσον αφορά στη χώρα προέλευσης των τουριστών στη χώρα μας, οι ταξιδιώτες από χώρες της ΕΕ ήταν 4 εκατομμύρια, μειωμένοι κατά 74,6% σε σχέση με το 2019, ενώ και εκτός ΕΕ η κινητικότητα έπεσε κατά 81%. Συνολικά οι απώλειες έφτασαν τα 12,6 δις ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.

Έρευνα: Πόσο θα αλλάξει ο ελληνικός τουρισμός μετά τον κορονοϊό;

Ήδη ο τουρισμός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με την πανδημία του κορονοϊού, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα δεδομένα να δείχνουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που οι Έλληνες θα διαχειρίζονται την επόμενη περίοδο τα ταξίδια τους.

επιστροφή από ταξίδι σε εξωτερικό

Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, ο τουρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να διαφοροποιηθεί τους επόμενους μήνες όσον αφορά στο κλείσιμο δωματίου, στο check-in, στην κράτηση τραπεζιού σε εστιατόριο, στις πτήσεις.ADVERTISING

ελληνικός τουρισμός τουρίστες ανάκαμψη

Ποιες θα είναι οι χώρες που θα έχουν ταχύτερη ανάκαμψη στον τουρισμό μετά την πανδημία; Οι 10 πρώτες στη λίστα…

Σύμφωνα με άρθρο της της εφημερίδας Handelsblatt σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί στην μετά κορονοϊό εποχή ο ελληνικός τουρισμός στην Ελλάδα, μια χώρα όπου ο τουρισμός έχει μεγάλη οικονομική σημασία, η απάντηση είναι πολύπλοκη.

Στο μέλλον οι κρατήσεις θα γίνονται διαδικτυακά

Πολλά θα αλλάξουν στον ελληνικό τουρισμό σε μια χώρα που στηρίζεται οικονομικά σε αυτόν, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ανάκαμψη από το 2021, αλλά και πάλι πολύ διαφορετικά από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε), ελπίζει σε σταδιακή ανάκαμψη από το 2021 σε περίπτωση που ξεκινήσουν μαζικοί εμβολιασμοί το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.Βουλγαρέλι: Ταξίδι στο καταπράσινο χωριό της Άρτας στις παρυφές των Τζουμέρκων (φωτο)

Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, η οικονομική ανάκαμψη θα είναι περιορισμένη, καθώς υπολογίζεται ότι του χρόνου ο κλάδος θα καταγράψει μόνο το ήμισυ του τζίρου σε σχέση με το 2019, που ήταν μια χρονιά-ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr


 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ