Εστιατόριο για τον χειμώνα Mediamatic Αμστερνταμ

Με δεδομένο το lockdown και τη μείωση του ωραρίου, τουλάχιστον σε όσες περιοχές και χώρες παραμένουν ανοιχτά τα εστιατόρια, οι ιδιοκτήτες σκέφτηκαν να μετατρέψουν την προστασία από τον κορονοϊό σε luxury εμπειρία!

Εστιατόρια χειμώνας Mediamatic Αμστερνταμ με σπιτάκια

Ο χειμώνας δεν είναι και η καλύτερη περίοδος για να καθίσει κάποιος σε εξωτερικό χώρο προκειμένου να απολαύσει το φαγητό και το ποτό του, αφού το κρύο είναι κακός σύμμαχος. Από την άλλη πάλι η προστασία από τον κορονοϊό είναι μεγίστης σημασίας.

Δείτε το Under, ένα εστιατόριο 5 μέτρα κάτω από τη θάλασσα! Με θέα τον βυθό!

Έτσι πολλά εστιατόρια ανά τον κόσμο σκέφτηκαν πώς θα μπορέσουν αν αντιμετωπίσουν το πρόβλημα εν όψει του χειμώνα και των χαμηλών θερμοκρασιών, μετατρέποντας την προστασία από τον κορονοϊό σε… luxury εμπειρία. Δείτε τα πιθανά νέα μέτρα, τα σενάρια για την εστίαση και το lockdown στην Αττική

Οι φαεινές ιδέες των εστιατορίων

Για παράδειγμα το εστιατόριο Aurum Food & Wine στο Κολοράντο, κατάφερε να μετατρέψει την προστασία από τον κορονοϊό σε μία υπέροχη εμπειρία για τους πελάτες του. Αυτό που έκανε, ήταν να τοποθετήσει yurts (μια κυκλική κατασκευή σαν σκηνή) και μάλιστα να τα διακοσμήσει σύμφωνα με το ύφος του εστιατορίου, χαρίζοντας τους μία rustic χειμωνιάτικη και πολυτελή αίσθηση.

Εστιατόριο χειμώνα Aurum Food & Wine σκηνές ρουστίκ

Στον εξωτερικό χώρο φρόντισε να παρέχει ζεστασιά στους επισκέπτες, τοποθετώντας χτιστά τζάκια και αρκετές σόμπες, που κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή στο κρύο.

Εστιατόριο χειμώνα Aurum Food & Wine σόμπες και φωτιές εξωτερικός χώρος

Άλλη λύση βρήκε το εστιατόριο Mediamatic Eten στην Ολλανδία, τοποθετώντας mini κατασκευές που θυμίζουν μικρό σπίτι, που προφυλάσσουν τους πελάτες από τη βροχή και τον αέρα. Ρομαντικό και ιδιαίτερο δείπνο για δύο!

Εστιατόρια χειμώνας Mediamatic Αμστερνταμ με σπιτάκια και πελάτες ζευγάρια

Τα περίφημα «θερμοκήπια καραντίνας» προσφέρουν στους πελάτες κοινωνικά απομακρυσμένα γεύματα στο υπαίθριο καθιστικό του.

Εστιατόρια χειμώνας Mediamatic Αμστερνταμ με σπιτάκια και πελάτες με σερβιτόρο

Τα νέα καταλύματα, ονομάζονται serres séparées και κάνουν θραύση, αφού οι κρατήσεις έχουν εξαντληθεί!

Cafe du Soleil εστιατόρια τον χειμώνα μέσα σε φούσκες

Στο cafe Du Soleil στη Νέα Υόρκη τοποθετήθηκαν μεγάλες φούσκες γύρω από τα τραπέζια, δημιουργώντας έναν χώρο prive, τον οποίο μπορούν να μοιραστούν παρέες λίγων ατόμων ή ζευγάρια!

Cafe du Soleil εστιατόρια τον χειμώνα μέσα σε φούσκες το βράδυ

Ξενοδοχείο στο Παρίσι μετέτρεψε την πισίνα του σε… εστιατόριο!

Μια πραγματικά απίθανη και πρωτότυπη ιδέα είχε ένα παρισινό ξενοδοχείο, μετατρέποντας την πισίνα του σε πολυτελές εστιατόριο!

Le Bains ξενοδοχείο Παρίσι εστιατόριο σε πισίνα κοντινό

Το ξενοδοχείο Les Bains είχε μια φαεινή ιδέα προκειμένου να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στους επισκέπτες του εν μέσω πανδημίας και να τους χαρίσει επιπλέον αποστασιοποίηση. Τι έκανε; Μεταμόρφωσε την πισίνα του σε ένα εντυπωσιακό εστιατόριο!

Le Bain ξενοδοχείο παρίσι εστιατόριο σε πισίνα πανοραμική
Το εστιατόριο Roxy μέσα στην άδεια πισίνα του ξενοδοχείου.


Πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια ανά τον κόσμο αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, βρίσκοντας παράλληλα απροσδόκητους τρόπους για την ασφαλή εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Το Les Bains στο Παρίσι έκλεισε για έξι μήνες λόγω πανδημίας κορονοϊού και για να επιβιώσει βρήκε λύση!

Le Bain ξενοδοχείο παρίσι πισίνα
Η πισίνα στο Le Bains πριν αδειάσει για να υποδεχτεί το εστιατόριο.

Ενώ το ίδιο το ξενοδοχείο δεν επιτρέπει στους επισκέπτες τις διανυκτερεύσεις, το εστιατόριό του, Roxo, προσφέρει πολύ ενδιαφέροντες τρόπους για δείπνο μέσα σε μια άδεια… πισίνα.

Le Bain ξενοδοχείο παρίσι lobby
Το bar του ξενοδοχείου Le Bains στο Παρίσι.


Το ξενοδοχείο, που ήταν λουτρό κατά τον 19ο αιώνα, άδειασε την εμβληματική του πισίνα για να την επαναχρησιμοποιήσει ως εστιατόριο. Το ξενοδοχείο, μάλιστα, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram με τη λεζάντα: “Ένα από τα πιο ασυνήθιστα δείπνα μας στο εσωτερικό της θρυλικής πισίνας “Les Bains Douches”!5+1 ιστορικά ταβερνάκια της Αθήνας για… γευστικές βραδιές στην πόλη!

Le Bain ξενοδοχείο παρίσι τραπεζαρία εστιατόριο
Η τραπεζαρία στο εστιατόριο του ξενοδοχείου πριν μεταφερθεί στην άδεια πισίνα!

Στον χώρο της πισίνας έχει τοποθετηθεί ένα μακρόστενο τραπέζι για 8 άτομα, ενώ τα φώτα ολόγυρα δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον για τους επισκέπτες. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ρομαντικό δείπνο υπέροχης γαλλικής κουζίνας μέσα σε μια άδεια πισίνα; Μέχρι και η Singapore Airlines ετοιμάζει να μεταμορφώσει ένα jumbo σε εστιατόριο!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ