Τάσος Δούσης

 Μόλις εχθές το πρωί ο Τάσος Δούσης στο instagram και στο blog του εδώ στο travelstyle.gr είχε υποστηρίξει ότι σχεδόν 30 έως και 40% οι ταξιδιώτες σε Ευρώπη και Αμερική δεν θα κάνουν διακοπές εκτός των συνόρων της πατρίδας τους. Ο αντιπρόεδρος της IATA έρχεται σαν καταπέλτης και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα χάσει σχεδόν 9,5 δις από τον τουρισμό μόνο για το φετινό καλοκαίρι. Διαβάστε αναλυτικά:

- Advertisement -
Τάσος Δούσης

H IATA προβλέπει απώλειες 9,2 δισ. ευρώ στον τουρισμό για την Ελλάδα

Μιλώντας το βράδυ στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Δέκα», ο αντιπρόεδρος της IATA ανέφερε πως οι επιπτώσεις του κορoνοϊού στις αερομεταφορές, θα φέρουν στην Ελλάδα απώλειες 230.000 θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού, ενώ εκτίμησε πως οι ζημιές θα φτάσουν τα 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχέδιο για τον τουρισμό

«Η πρόβλεψη που υπάρχει είναι ότι θα μειωθεί η κίνηση μέσω των αερομεταφορών, κατά 52% , κάτι που μεταφράζεται σε 26 εκατ. λιγότερους ταξιδιώτες προς την Ελλάδα. Θα χαθούν περίπου 230.000 θέσεις εργασίας και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία θα φθάσουν στα 9,2 δισ ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σβάρτσμαν στην Κρατική τηλεόραση.

Κορονοϊος: Αλλαγές και νέοι κανόνες από σήμερα. Πως ταξιδεύουμε,πως ανοίγουν τα mall και τα σχολεία

Κρίνοντας τις προτάσεις της Κομισιόν για το άνοιγμα του τουρισμού, ο αντιπρόεδρος της IATA είπε πως υπάρχει μία σχετική ικανοποίηση, όμως οι αποφάσεις για τις αποζημιώσεις των επιβατών τους άφησαν δυσαρεστημένους.

«Από την μία πλευρά έχουμε ένα καλό σχέδιο που αφορά στις οδηγίες για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Υπάρχει ένα καλό πλαίσιο. Εάν όμως δούμε την πρόταση για τις αποζημιώσεις των επιβατών προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Εχουμε μία εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή έλλειψη σε μετρητά στον τομέα των αερομεταφορών. Προτείναμε να υπάρχει μία μεγαλύτερη επέκταση του χρόνου των αποζημιώσεων, προφανώς με vouchers. Αλλά να δοθούν οι αποζημιώσεις. Τελικά η Κομισιόν δεν επανήλθε με μία πρόταση που θα βελτιώσει κάπως την κατάσταση αλλά αντίθετα μπορώ να πω ότι με την εισήγησή της περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα», ήταν το σχόλιό του, τονίζοντας πως υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθεί η συγκεκριμένη απόφαση.


Κίνδυνος να χαθούν 6,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη στις αερομεταφορές

Στη συνέχεια ο κ. Σβάρτσμαν αναφέρθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν στην επανεκκίνηση των αερομεταφορών, λέγοντας πως αν δεν υπάρξουν συνθήκες ανταγωνισμού, τότε κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους 6,7 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στην Ευρώπη.

«Οι κίνδυνοι είναι αρκετά μεγάλοι. Εάν δεν μπορέσει ο τομέας των αερομεταφορών να κάνει μία επανεκκίνηση σε σταθερό πλαίσιο, με συνθήκες ανταγωνισμού, ο κλάδος θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό με 6,7 εκατομμύρια απώλειες θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. Εχουμε υπολογίσει ότι μία απώλεια θέσης εργασίας στις αερομεταφορές επηρεάζει ακόμα 24 θέσεις εργασίας σε σχετικούς κλάδους. Μπορείτε να φανταστείτε τον μεγάλο αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν», ήταν το σχόλιό του.

Τάσος Δούσης για τουρισμό: “Το 30% με 40% δε θα ταξιδέψει παρά μόνο…”

Τάσος Δούσης καλοκαίρι 2020

Ο Τάσος Δούσης προειδοποιεί και… συμβουλεύει

Απαραίτητες ταξιδιωτικές συμβουλές για την εποχή του… κορονοϊού έδωσε ο Τάσος Δούσης, μέσα από το προφίλ του στο Instagram!

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης είναι ο πλέον κατάλληλος αφού όλα αυτά τα χρόνια μας έχει ταξιδέψει μέσα από την μοναδική του εκπομπή “Εικόνες” σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπως έκανε και το περασμένο Σαββατοκύριακο με διπλό επεισόδιο στο Ντουμπάι.

Τάσος Δούσης: Θα ακριβύνουν ή όχι τα αεροπορικά εισιτήρια; Ποσό θα αλλάξει ο ιός τα ταξίδια;

Τι αλλάζει όμως στα χρόνια του κορονοϊού; Πόσοι θα ταξιδέψουν το φετινό καλοκαίρι παρά την… σκιά του φονικού ιού; Σύμφωνα με τον Τάσο Δούση περίπου το 40% των τουριστών θα ταξιδέψει μόνο στην χώρα του!

Δείτε όλα όσα ανέλυσε ο Τάσος Δούσης στο βίντεο του:

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ