Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι αεροπορικές εταιρίες προχώρησαν σε μεγάλες περικοπές προσωπικού και τώρα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση.
Μετά από δύο χρόνια επαναλαμβανόμενων lockdown λόγω κορονοϊού η δίψα των ταξιδιωτών παγκοσμίως για αποδράσεις είναι τεράστια. Φαίνεται όμως ότι η γεύση του αεροπορικού ταξιδιού θα είναι πικρή καθώς οι «δραπέτες του καλοκαιριού» θα φάνε τις ώρες τους στην αναμονή.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπεται να συμβεί στα γερμανικά αεροδρόμια με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων να περιγράφουν καταστάσεις χάους.

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό σύστημα εναέριας κυκλοφορίας, ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Φόλκερ Βίσινγκ, εξήγησε προ ημερών ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι αεροπορικές εταιρίες προχώρησαν σε μεγάλες περικοπές προσωπικού (σ.σ. για περικοπές από 30% ως 40% μιλούν οι συνδικαλιστές) και τώρα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση. Αποτέλεσμα; Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού επηρεάζει όλο και περισσότερο την καθημερινότητα στις αερομεταφορές.

Διαβάστε ακόμα:  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων με ένα νέο 3ετές Πρόγραμμα Υποτροφιών για 120 νέους και νέες που αγαπούν την αεροπορία

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα στα αεροδρόμια της Γερμανίας είναι αισθητά εδώ και εβδομάδες και αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες εβδομάδες, με τα σοβαρότερα περιστατικά να αναμένονται στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης, Αμβούργου, Ντίσελντορφ και Βερολίνου. Κάπως καλύτερη φαίνεται η κατάσταση στο Μόναχο, όπου το προσωπικό ασφαλείας δεν ανήκει σε ιδιωτική εταιρία, αλλά σε εταιρία του κρατιδίου της Βαυαρίας.

Πηγή: https://www.iapopsi.gr/

Δείτε επίσης

Προηγούμενο άρθροSKY express: Για πρώτη φορά ελληνική αεροπορική εταιρεία γίνεται case study διεθνώς από την Google
Επόμενο άρθροH ονειρική ελληνική παραλία με τα… 124 σκαλοπάτια! Είναι ανάμεσα καλύτερες της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ