Το κλασικό άγχος των ταξιδιωτών που επιλέγουν το αεροπλάνο ως μέσο μετακίνησης τους, είναι να μην χάσουν τις βαλίτσες τους.Υπάρχει όμως τρόπος να μην γίνει αυτό;

Σαφώς και όχι, όμως ακολουθώντας μερικές πρακτικές συμβουλές μπορούμε να αποφύγουμε ίσως την ταλαιπωρία. Η πρώτη και κύρια συμβουλή είναι να τοποθετούμε πάντα τις γνωστές ταμπελίτσες με τα στοιχεία μας πάνω στις αποσκευές μας.

Βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους: Επανακαθορίζοντας τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες…

Αποτέλεσμα εικόνας για βαλίτσες παλιές

Καλό είναι οι ταμπέλες αυτές να είναι σε φανταχτερά χρώματα ώστε να ξεχωρίσουν ανάμεσα στη «θάλασσα» με τις μαύρες βαλίτσες. Όσον αφορά στα στοιχεία, γράφουμε μόνο το κινητό μας και το e-mail μας και ίσως την εταιρεία που δουλεύουμε και όχι την διεύθυνση του σπιτιού μας.

Θα πάθετε πλάκα! Το σαλόνι της Τζούλιας Νόβα είναι όσο ένα διαμέρισμα

Οι ταμπέλες αυτές βέβαια δεν πρέπει να τοποθετούνται μόνο πάνω στις αποσκευές, αλλά και μέσα σε αυτές. Αν έχουν χαθεί, κοπεί για κάποιο λόγο, καλό είναι να υπάρχουν τα στοιχεία μας μέσα στη βαλίτσα, σε εμφανές σημείο. Μπορούμε να αγοράσουμε αυτοκόλλητες ετικέτες και να τις κολλήσουμε στα εσωτερικά τοιχώματα των αποσκευών.

Αποτέλεσμα εικόνας για βαλίτσες παλιές

Καλό είναι την ώρα που «τσεκάρουμε» τις αποσκευές μας στο αεροδρόμιο, να διαβάζουμε το απόκομμα που μας δίνει η υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας και να είμαστε σίγουροι ότι αναφέρει σωστά τα στοιχεία μας και τα στοιχεία της πτήσης.

Διαβάστε ακόμα:  Τάσος Δούσης: 20 κανόνες συμπεριφοράς στις διακοπές που πρέπει να ξέρουν όλοι όσοι σέβονται τον εαυτό τους!

Είναι ένα σημείο όπου γίνονται λάθη. Οι πιο σχολαστικοί επιβάτες, καταγράφουν σε ένα χαρτί τα πράγματα που έχουν μέσα στις αποσκευές τους και το παίρνουν μαζί. Σε περίπτωση που η βαλίτσα χαθεί, μπορεί ευκολότερα να γίνει αναγνώριση των αντικειμένων και αν δεν βρεθεί ποτέ να αποζημιωθούμε για αυτά.

Το χειρότερο ξενοδοχείο σε όλη τη Βρετανία!’Πολύ βρωμιά,απαράδεκτο προσωπικό’.Οι άθλιες κριτικές στο Tripadvisor

Μόλις αντιληφθούμε ότι χάσαμε την αποσκευή μας στο αεροδρόμιο, ζητάμε από την αεροπορική εταιρεία να μας δώσει να διαβάσουμε τους όρους που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο κάθε αερομεταφορέας ορίζει τους δικούς του όρους. Έτσι θα ξέρουμε αν δικαιούμαστε χρηματικής ή άλλης αποζημίωσης.

Αυτό ισχύει και όταν παραλάβουμε από τον ιμάντα την βαλίτσα μας, χτυπημένη, σπασμένη, ή κατεστραμμένη. Αν απομακρυνθούμε από το αεροδρόμιο και ζητήσουμε μετά διευκρινήσεις, θα είναι δύσκολο να βρούμε το δίκιο μας. Επιπλέον, δηλώνουμε επιτόπου στον υπάλληλο την διεύθυνση που θα βρισκόμαστε τις επόμενες ημέρες, ώστε να μας σταλεί η αποσκευή μας όταν με το καλό βρεθεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για βαλίτσες παλιές

Σε κάθε περίπτωση, όποιο κι αν είναι το γούστο μας στα χρώματα, καλό είναι οι αποσκευές τις οποίες παίρνουμε μαζί μας στα αεροπορικά ταξίδια, να είναι σε φανταχτερά και έντονα χρώματα, ώστε να ξεχωρίζουν ευκολότερα ανάμεσα στις χιλιάδες άλλες, που βρίσκονται σε μια τεράστια αίθουσα «χαμένων αποσκευών» κάποιου αεροδρομίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ