Ο μικρότερος δρόμος στον κόσμο είναι μόλις 2,05 μέτρα και χρειάζεσαι μόλις 3 βήματα για να τον περπατήσεις, ενώ έχει μπει και στο Βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες. Ας δούμε πού βρίσκεται…

Τρία βήματα και όλα έχουν τελειώσει! Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται ο μικρότερος δρόμος στο κόσμο, μόλις 2,5 μέτρα, που βρίσκεται στην Σκωτία και δικαίως έχει κερδίσει μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

- Advertisement -
μικρότερος δρόμος στον κόσμο Σκωτία 2 μέτρα

Καλώς ήλθατε στον δρόμο που έχει αναγνωριστεί από την Guinness World Records ως ο μικρότερος στον κόσμο – μετρά μόλις 2,05 μέτρα – συνεπώς, ο μέσος ενήλικας χρειάζεται μόλις τρία βήματα για να τον διασχίσει.

Ο πιο μικρός δρόμος στον κόσμο είναι στην Σκωτία

Ο δρόμος βρίσκεται στο Wick της Σκωτίας και στην ουσία καταλαμβάνει όσο το ένα και μοναδικό κτήριο που βρίσκεται κατά μήκος του, το ξενοδοχείο Mackays Hotel. Αφού χτίστηκε το ξενοδοχείο το 1883, το τοπικό συμβούλιο θεώρησε το μήκος της εισόδου του ως δρόμο από μόνο του.

Η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου εξηγεί την προέλευση του ιδιότροπου δρόμου, αποκαλύπτοντας ότι το ακίνητο χτίστηκε το 1883 από τον πλούσιο Alexander Sinclair κατά την επιστροφή του στη Σκωτία από την Αμερική.

μικρότερος δρόμος στον κόσμο στη Σκωτία και στα Ρεκόρ Γκίνες

Δείτε και τον ωραιότερο δρόμο στον κόσμο!

Το τοπικό συμβούλιο της πόλης εκείνη την εποχή έδωσε εντολή στον Sinclair να “βάλει ένα όνομα στο κοντό άκρο του κτηρίου καθώς το θεωρούσαν δρόμο”. Από το 1887, το Ebenezer Place -το όνομα του δρόμου– άρχισε να εμφανίζεται στα αρχεία της πόλης. Σήμερα, οι Χάρτες Google δείχνουν πώς συγχωνεύεται με τη Union Street.

Μικρότερος δρόμος στον κόσμο στην Σκωτία

Ο συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Ellie Lamont, λέει ότι πολλοί επισκέπτες του ξενοδοχείου εκπλήσσονται από το ρεκόρ όταν έρχονται να μείνουν. Η πόρτα του ξενοδοχείου, που βλέπει το Ebenezer Place, οδηγεί στο No1 Bistro – τη μόνη διεύθυνση του δρόμου, όπου το δείπνο εδώ είναι φημισμένο!

Σκωτία: Κάντε ένα “γρήγορο ταξίδι” μέσα από ένα υπέροχο βίντεο!

Η Σκωτία είναι ένα όμορφο μέρος, ιδιαίτερο σαν να είσαι απο άλλη εποχή! Τα γραφικά σπιτάκια, τα δάση και όλη η αίσθηση που βγάζει ως χώρα είναι κάτι το συγκλονιστικό.

Παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο με ένα οδοιπορικό στην Σκωτία ανάμεσα σε Γλασκώβη, Εδιβούργο και Χαϊλάντς εστιάζοντας στο κάστρο, στα περίχωρα, το κέντρο και το βοτανικό κήπο. Είναι ένα όμορφο βίντεο λίγων λεπτών που θα σε ταξιδέψει σε έναν άλλο πολιτισμό.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ