Η Unesco ανακοίνωσε ότι το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής για το 2020.

“Η πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Αρχιτεκτονικής υπογραμμίζει την κοινή δέσμευση της UNESCO και της UIA να διατηρήσουν την αρχιτεκτονική κληρονομιά στο αστικό περιβάλλον” δήλωσε ο Ernesto Ottone R, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για θέματα πολιτισμού της Unesco. “Μέσα από την ποικιλία και την ποιότητα των δραστηριοτήτων, η Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Αρχιτεκτονικής στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα επιδείξει τον κρίσιμο ρόλο της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.”

Δείτε ακόμα: Οι Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ σε θερμοκρασίες έως και -55 βαθμούς Κελσίου (Photos)

Museum of Tomorrow by Santiago Calatrava

Στην Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Αρχιτεκτονικής προορίζεται να καθιερωθεί ένα διεθνές φόρουμ, όπου θα μπορούν να αναζητηθούν λύσεις σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την πολιτιστική κληρονομιά, τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική.

Ως πρώτη παγκόσμια πρωτεύουσα της αρχιτεκτονικής, το Ρίο ντε Τζανέιρο θα φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα “All the worlds. Just one world” και θα προωθήσει τον στόχο “Να κάνουμε τις πόλεις και τους ανθρώπινους οικισμούς, ασφαλείς, ανθεκτικές και βιώσιμες “.

Niteroi Museum of Contemporary Art, Oscar Niemeyer

Η UNESCO, τα UIA και τα τοπικά ιδρύματα θα οργανώσουν δραστηριότητες για την προώθηση σχεδίων που περιλαμβάνουν αρχιτέκτονες και πολεοδόμους καθώς και φορείς χάραξης πολιτικής, κοινωνικούς φορείς και επαγγελματίες από άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων καλλιτεχνών και συγγραφέων, σε ένα ανοιχτό και δημιουργικό χώρο διαλόγου και καινοτομίας.

Δείτε ακόμα: Δείτε τους προορισμούς που προτιμάει η νέα γενιά ταξιδιωτών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ