Με συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις και επαναπρόσληψη των απολυμένων πιλότων της Σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρίας SAS έληξε η πολυήμερη απεργία των πιλότων που είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρωθούν 3.700 πτήσεις αυτό το 15θήμερο.

Αρκετές από τις πτήσεις αυτές αφορούν την Ελλάδα, καθώς φέτος η SAS εκτελούσε πτήσεις τσάρτερ από τη Σουηδία, Δανία και Φιλανδία προς ελληνικά νησιά.

Στη Λέσβο ακυρώθηκαν τέσσερις πτήσεις με περίπου 700 τουρίστες που οι ξενοδοχειακές μονάδες επιχείρησαν να καλύψουν με προσφορές στους ντόπιους επισκέπτες.

Ωστόσο όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο τουριστικός πράκτορας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Άρης Γρηγορίου, “υπάρχει ενδιαφέρον από τους επισκέπτες αυτούς, όπου είναι δυνατόν, να αναπρογραμματίσουν το ταξίδι τους για τη Λέσβο και από την επόμενη Κυριακή που αναμένονται τρεις πτήσεις, τα αεροπλάνα φαίνεται ότι θα είναι γεμάτα, καθώς μέχρι τώρα οι πληρότητες δεν ήταν ικανοποιητικές”.

Εν τω μεταξύ πλήγμα για τον τουρισμό κρουαζιέρας στη Λέσβο παραμένει η απουσία ντόκου ασφαλούς πρόσδεσης στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Λόγω των ισχυρών βοριάδων κρουαζιερόπλοιο την Κυριακή, δεν κατάφερε να αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι και να βγουν με λάντζες 500 τουρίστες. Οι τουριστικοί πράκτορες εδώ και πολλά χρόνια ζητούν να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο ανεξάρτητα από το maser plan του λιμανιού που επίσης καθυστερεί, αλλά δεν εισακούονται. Στις αρχές του χρόνου με πρωτοβουλία περιφερειάρχη συγκροτήθηκε ολιγομελής επιτροπή για την προώθηση κρουαζιέρας η οποία λίγες εβδομάδες μετά κατέθεσε την πρότασή της κόστους 30.000 ευρώ να κληθούν στο νησί σοβαρά ονόματα προώθησης της κρουαζιέρας, χωρίς όμως τελικά η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την πρόταση της επιτροπής.

Διαβάστε ακόμα:  Αεροδρόμιο Μακεδονία: Συνελήφθησαν 2 άτομα που διώκονταν με ευρωπαϊκά εντάλματα

Αντίθετα πολύ καλά δούλεψε ο τουρισμός από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Στο 10ήμερο της μουσουλμανικής εορτής , από 8-17 Ιουλίου, έφτασαν στη Λέσβο πάνω από 3,5 χιλιάδες επισκέπτες που διανυκτέρευσαν στο νησί από 2 – 6 ημέρες.

Πηγή: ertneww.gr

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ