Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
31.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λιθουανία λόγω της ρωσικής εισβολής στην...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λιθουανία λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λιθουανία λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία λίγες μέρες μετά τη χαλάρωση των περιορισμών διεθνών ταξιδιών από το κράτος της Βαλτικής. Η απόφαση της χώρας, η οποία συνορεύει με τη Λευκορωσία που την υποστηρίζει η Ρωσία, τονίστηκε στις ενημερωμένες ταξιδιωτικές συμβουλές του Foreign Office.

Το Γραφείο Εξωτερικής Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) δήλωσε: «Στις 24 Φεβρουαρίου, η Λιθουανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως απάντηση στη ρωσική στρατιωτική δράση στην Ουκρανία.

- Advertisement -

«Οι κανόνες σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενδέχεται να αλλάξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν ταξιδεύετε στη Λιθουανία πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα με φωτογραφία ανά πάσα στιγμή και πρέπει να προσκομίσετε την ταυτότητά σας στους αξιωματικούς επιβολής του νόμου όταν σας ζητηθεί.

«Ενδέχεται να πραγματοποιούνται πρόσθετοι επιτόπιοι έλεγχοι στα συνοριακά σημεία διέλευσης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες καθυστερήσεις εάν ταξιδεύετε οδικώς».

Η Λιθουανία ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις 15 Φεβρουαρίου , καταργώντας την ανάγκη των ανθρώπων από τη Βρετανία να απομονώνονται ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,382 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ