Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
39 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΣε ποιες χώρες θα μπορούν να ταξιδεύουν Ρώσοι τουρίστες

Σε ποιες χώρες θα μπορούν να ταξιδεύουν Ρώσοι τουρίστες

Συνεχίζεται η παγκόσμια τάση για κατάργηση των περιορισμών για τον Covid . Σε ορισμένες χώρες αφαιρούνται οι μάσκες, σε άλλες απλώς ετοιμάζονται να το κάνουν, σε άλλες αφαιρούν όλα τα εμπόδια για την είσοδο τουριστών. Έτσι, δύο τουριστικοί προορισμοί έγιναν ξανά διαθέσιμοι στους Ρώσους.

Από τις 11 Απριλίου 2022, η Μάλτα επέτρεψε την άφιξη χωρίς καραντίνα σε ξένους τουρίστες από τις χώρες της «κόκκινης λίστας» (που περιλαμβάνει τη Ρωσία). Για να εισέλθετε, θα χρειαστείτε ένα αρνητικό τεστ PCR το αργότερο 72 ώρες πριν την άφιξη ή ένα πιστοποιητικό ασθένειας όχι παλαιότερο των 180 ημερών.

- Advertisement -

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ένα πιστοποιητικό ανάκτησης από τις κρατικές υπηρεσίες με κωδικό QR στα αγγλικά είναι κατάλληλο για είσοδο. Πιο λεπτομερή πρωτόκολλα που αντικατοπτρίζουν τις παραπάνω αλλαγές θα δημοσιευτούν σύντομα, ανέφερε η Visit Malta σε δήλωση .

Από τις 10 Απριλίου, δεν απαιτείται πλέον πιστοποιητικό εμβολιασμού στη Μάλτα για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Από τις 17 Μαρτίου, το Γενικό Προξενείο της Μάλτας έχει περιορίσει την έκδοση βίζας στη Ρωσία. Αλλά εάν υπάρχει έγκυρη βίζα Σένγκεν, μπορεί να εισέλθει στη Μάλτα.

Δεν υπάρχει απευθείας πτήση μεταξύ Ρωσίας και Μάλτας λόγω διεθνών κυρώσεων. Το να φτάσει κάποιος στη Βαλέτα, την πρωτεύουσα της Μάλτας, μπορεί να γίνει πιο βολικά με μια αλλαγή στην Κωνσταντινούπολη.

Από την 1η Απριλίου, η Λετονία έχει άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για άτομα που εισέρχονται από τρίτες χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών της Λετονίας. Για να ταξιδέψει κάποιος στη Λετονία, δεν χρειάζεστε πλέον πιστοποιητικά εμβολιασμού, πιστοποιητικά εξέτασης για Covid ή ανάρρωση.

Ταυτόχρονα, οι κανόνες διατηρούν περιορισμούς στην είσοδο από χώρες που ταξινομούνται ως υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοιες χώρες.

Από τον Απρίλιο, το υποχρεωτικό καθεστώς μάσκας έχει ακυρωθεί στη Λετονία, με εξαίρεση τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Λετονία επιτρέπει στους Ρώσους για τουριστικούς σκοπούς από την 1η Μαρτίου 2022 . Αλλά δεν θα λειτουργήσει η λήψη τουριστικής βίζας στη Λετονία: από τα τέλη Φεβρουαρίου, η πρεσβεία της Λετονίας ανέστειλε τη διαδικασία έκδοσης βίζας στη Ρωσία.

Η Εσθονία ακύρωσε το καθεστώς μάσκας σε δημόσιους χώρους από τις 3 Απριλίου. Η απαίτηση είναι σχετική σε εκδηλώσεις με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από την 1η Απριλίου, η Εσθονία επιτρέπει σε υπηκόους τρίτων χωρών να εισέλθουν με τεστ PCR όχι παλαιότερο των 48 ωρών ή ταχεία εξέταση αντιγόνου όχι παλαιότερη των 24 ωρών. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν χρειάζονται πιστοποιητικό εξέτασης. Τα προξενεία της Εσθονίας ανέστειλαν την έκδοση βραχυπρόθεσμων βίζας στους Ρώσους από τις 10 Μαρτίου .

Το Μαυροβούνιο ακύρωσε το καθεστώς μάσκας σε δημόσιους χώρους από τις 7 Απριλίου. Απαιτείται η χρήση μάσκας σε κλινικές, νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και ξενοδοχεία. Σε όλους τους άλλους δημόσιους χώρους, αυτή η απαίτηση έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Στα μέσα Μαρτίου, το Μαυροβούνιο κατάργησε επίσης τις υγειονομικές απαιτήσεις εισόδου : δεν απαιτούνται πλέον πιστοποιητικά εξετάσεων ή πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ το Μαυροβούνιο δεν έχει επιβεβαιώσει την εποχική παράταση της περιόδου παραμονής χωρίς βίζα των Ρώσων έως και 90 ημέρες . Επί του παρόντος, οι Ρώσοι μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς βίζα εάν η διάρκεια παραμονής τους εκεί υπερβαίνει τις 30 ημέρες από την ημερομηνία εισόδου.

Η Ισπανία θα καταργήσει την απαίτηση να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους από τις 20 Απριλίου, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία.

Λόγω του κορωνοϊού, η Ισπανία επίσημα δεν επιτρέπει την είσοδο σε υπηκόους τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων, για τουριστικούς σκοπούς. Αυτή η απαγόρευση ισχύει τουλάχιστον έως τις 30 Απριλίου. Ο κατάλογος των κατηγοριών πολιτών που επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ισπανία για βάσιμους λόγους δημοσιεύεται στον ιστότοπο του ισπανικού Υπουργείου Υγείας .

Οι βραχυπρόθεσμες βίζες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τουριστικούς σκοπούς, εκδίδονται από ισπανικά προξενεία, αλλά δεν παρέχουν το δικαίωμα αυτόματης εισόδου στην Ισπανία .

Η Γερμανία αίρει την υποχρεωτική καραντίνα για άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό από την 1η Μαΐου. Τα άτομα που νοσούν θα «συμβουλεύονται έντονα» να μείνουν στο σπίτι, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον υποχρεωτική απομόνωση. Ο αριθμός των λοιμώξεων στη Γερμανία παραμένει υψηλός, αλλά επειδή τα περισσότερα κρούσματα είναι ήπια, τα νοσοκομεία δεν κατακλύζονται.

Η Γερμανία επίσημα δεν αφήνει Ρώσους να εισέλθουν για τουριστικούς σκοπούς και δεν εκδίδει τουριστικές βίζες.

Λόγω του αμοιβαίου κλεισίματος του εναέριου χώρου από τις ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία για αμφότερα τα αεροσκάφη, είναι δυνατή η πρόσβαση στις χώρες της Ευρώπης που αναφέρονται παραπάνω μόνο με μεταφορά – για παράδειγμα, μέσω Κωνσταντινούπολης, Ντουμπάι, Καΐρου ή μέσω Βελιγραδίου.

Η Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε την επιστροφή στην προ-πανδημική ζωή. Οι αρχές αφαίρεσαν τα πρωτόκολλα εισόδου του κορωνοϊού που ισχύουν από την 1η Απριλίου , συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών εμβολιασμού, των τεστ για τον κορωνοϊό, της συμπλήρωσης της φόρμας HealthPass και της απαίτησης ασφάλισης υγείας για μη εμβολιασμένους αλλοδαπούς.

Οι τουρίστες πρέπει να ακολουθούν υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την παραμονή τους στην Κόστα Ρίκα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας. Όλες οι εμπορικές εγκαταστάσεις στην Κόστα Ρίκα μπορούν να λειτουργήσουν με δυναμικότητα 100%. Για να τα επισκεφθείτε δεν απαιτούνται πιστοποιητικά και εξετάσεις.

Βέβαια το αεροπορικό ταξίδι για την Κόστα Ρίκα θα είναι μεγάλο για Ρώσους ταξιδιώτες. Πρώτα θα πρέπει να πετάξουν, για παράδειγμα, στην Κωνσταντινούπολη ή στο Ντουμπάι, και από εκεί να πάνε ήδη σε μία από τις χώρες της Νότιας Αμερικής, για παράδειγμα, στο Μεξικό ή τη Βραζιλία, εκ των οποίων υπάρχουν ήδη πτήσεις προς την Κόστα Ρίκα.

Η Αργεντινή βρίσκεται σε καλό δρόμο για την άρση όλων των περιορισμών για τον κορωνοϊό. Από τις 2 Απριλίου, η χώρα έχει καταργήσει την υποχρέωση τήρησης κοινωνικών αποστάσεων. Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους είναι ένα συνιστώμενο μέτρο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση της Αργεντινής θα ανακοινώσει την κατάργηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τους αλλοδαπούς. Τώρα, με την παρουσίαση των δοκιμών για τον κορωνοϊό, η Αργεντινή επιτρέπει μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού (τα «Sputnik V» και «Sputnik Light» είναι κατάλληλα). Μετά την άρση των περιορισμών, οι τουρίστες θα πρέπει μόνο να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο 48 ώρες πριν από την αναχώρηση και να παρέχουν ιατρική ασφάλιση.

Οι Ρώσοι θα μπορούν να πετάξουν στην Αργεντινή με μόνο δύο μεταφορές σε τρίτες χώρες.

Η Κούβα έχει άρει όλες τις απαιτήσεις υγείας για όλους τους διεθνείς ταξιδιώτες από τις 6 Απριλίου. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα πιστοποιητικά εξετάσεων δεν απαιτούνται πλέον για την είσοδο στη χώρα. Ο συντομότερος δρόμος από τη Μόσχα προς την Αβάνα σήμερα είναι οι πτήσεις της Turkish Airlines με σύνδεση στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,439 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ