μαγειρική γκουρμέ σε σίδερο

Αφράτες τηγανίτες απευθείας από το σίδερο των ρούχων και τρυφερά ολόφρεσκα σπαράγγια από τον βραστήρα του τσαγιού! Ένας ευφάνταστος σεφ μάς δείχνει πώς θα μαγειρέψουμε γκουρμέ γεύματα με συσκευές που υπάρχουν σε δωμάτια ξενοδοχείων


Ένας νεαρός Άγγλος σεφ δημιουργεί γκουρμέ γεύματα σε επίπεδο εστιατορίου χρησιμοποιώντας συσκευές που υπάρχουν σε δωμάτια ξενοδοχείων και μάλιστα τόσο γευστικές και… εμφανίσιμες που προκαλούν εντύπωση.

Λαχταριστός σολομός με λαχανικά!

Η πρωτότυπη… μαγειρική τέχνη


Ο Jago Randles βρέθηκε για δύο εβδομάδες σε καραντίνα στο Gec Granville Suites Hotel στο Βανκούβερ, φτάνοντας στον Καναδά για να αναλάβει νέα δουλειά σε ένα χιονοδρομικό κέντρο στο Whistler της Βρετανικής Κολομβίας.

Σουηδία: Τραπέζι για… έναν! Το εστιατόριο στη μέση του αγρού εν μέσω πανδημίας!

Στον βραστήρα παρασκευάζει τα λαχανικά!

Κατά την παραμονή του εκεί δεν ήθελε να τρώει μόνο απέξω, αλλά και το φαγητό του ξενοδοχείου κάποια στιγμή το βαρέθηκε. Οπότε μπήκε στη διαδικασία να φτιάξει μόνος του πιάτα με φρέσκα υλικά χρησιμοποιώντας τα πάντα, από μια καφετιέρα μέχρι ένα σίδερο, μια μαγειρική διαφορετική από τα συνηθισμένα!

Νόστιμα pan cakes με γλυκό βύσσινο!

Ο Randles χρησιμοποιεί αλουμινόχαρτο και χαρτί ψησίματος για να προστατεύει τις συσκευές και να διατηρεί την υγιεινή ενώ μαγειρεύει, παρασκευάζοντας αυγά ποσέ αλλά και σολομό ψητό με λαχανικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα εμφανίσιμο και γευστικό πιάτο. Και φυσικά μπορείτε να το δοκιμάσετε και στο σπίτι, ακυρώνοντας κατσαρόλες και τηγάνια!

Ένα γαστρονομικό ταξίδι αλλιώτικα απ' τα άλλα: Δείτε τα πιο περίεργα (αν όχι και τα πιο αηδιαστικά) φαγητά στον κόσμο! Θα τα δοκιμάζετε;

Πάρτε μια γεύση από… δημιουργία στο βίντεο του Randles:


Εστιατόρια αεροδρομίων με διάσημους σεφ – Υψηλή μαγειρική εν ώρα… αναμονής!

Δεν είναι κάτι συνηθισμένο να ακούς για εστιατόρια αεροδρομίων με διάσημους σεφ! Συνήθως εν αναμονή της πτήσης τα σνακ είναι που δίνουν και παίρνουν, ενώ η υψηλή μαγειρική τοποθετείται σε ανοιχτές κουζίνες ή εντυπωσιακούς χώρους… Κι όμως…

Εστιατόρια αεροδρομίων υψηλή μαγειρική

Δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί ότι δίπλα στα αεροσκάφη και στους διαδρόμους και ενόσω περιμένει την πτήση του στην αίθουσα αναμονής μπορεί να κάνει ένα… γαστρονομικό διάλειμμα απολαμβάνοντας υψηλή μαγειρική διά χειρός διάσημων σεφ!

Εστιατόρια αεροδρομίων διάσημοι σεφ

Ανακαλύψαμε 10 εστιατόρια στον κόσμο που… περιστρέφονται! (φωτο)about:blank

Κι όμως υπάρχουν αεροδρόμια που φημίζονται πρωτίστως για τα εστιατόριά τους και μετά για όλα τα άλλα. Εμείς βρήκαμε 6 εστιατόρια σε αεροδρόμια με διάσημους σεφ, όπου οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν υψηλή γαστρονομία!

6 εστιατόρια αεροδρομίων με υψηλή μαγειρική

I Love Paris – Charles de Gaulle, Παρίσι

Εστιατόρια αεροδρομίων υψηλή μαγειρική και διάσημοι σεφ

Ο πολυβραβευμένος σεφ Guy Martin τρέχει το εν λόγω εστιατόριο, προσφέροντας ένα μενού που δίνει έμφαση στα κλασικά γαλλικά πιάτα, απογειώνοντας την κουζίνα της χώρας.

Plane Food – Heathrow, Λονδίνο

Εστιατόρια αεροδρομίων υψηλή μαγειρική και σεφ

Ο διάσημος Gordon Ramsay φτιάχνει εδώ πιάτα μοντέρνα ευρωπαϊκά πιάτα, με έμφαση στα κρεατικά και στον σολομό.

Δύο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για την Ελλάδα από το Lonely planet & το National Geograophic για το 2021

Top Air, Στουτγκάρδη

Εστιατόρια αεροδρομίων γαστρονομία

Το μοναδικό βραβευμένο εστιατόριο αεροδρομίου στον κόσμο με αστέρι Michelin. Γκουρμέ ευρωπαϊκή κουζίνα με εποχικά υλικά είναι στην προτεραιότητα του σεφ Marko Acuzun. Στα highlights, το παγωτό φουά γκρα.

Porta Gaig, El Prat, Βαρκελώνη

Εστιατόρια αεροδρομίων υψηλή μαγειρική και σεφ γνωστοί

O σεφ Charles Gaig εκθειάζει την καταλανική κουζίνα, ενώ τα tapas του είναι διάσημα. Ο ίδιος έχει άλλα δύο εστιατόρια, ενώ στο συγκεκριμένο, στο αεροδρόμιο, οι αναμονή είναι μεγάλη.

Κορονοϊός: Εστιατόριο με αστέρι Michelin σέρβιρε σε ρόδα λούνα παρκ για να τηρηθούν οι αποστάσεις!

Altitude, Geneva International Airport, Γενεύη

Εστιατόρια αεροδρομίων λαχταριστά πιάτα

Κλασική γαλλική κουζίνα στους επιβάτες του αεροδρομίου σερβίρουν οι βραβευμένοι σεφ Gilles Dupont και Thomas Byrne. Στα διάσημα πιάτα του το φουα γρα με μήλο.

Cotto, La Guardia Airport, Νέα Υόρκη

Εστιατόρια αεροδρομίων υψηλή μαγειρική στις πίτσες και μακαρονάδες

Ιταλική τρατορία που εμπνεύστηκε ο σεφ Michael White, ο οποίος έχει άλλα 11 εστιατόρια ανά τον κόσμο. Πίτσες και μακαρονάδες είναι τα βασικά πιάτα στο μενού, με τη διαφορά ότι μιλάμε για χειροποίητες ζύμες και σάλτσες με εποχικά υλικά.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr


- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ