Μετά τα πανηγυρικά εγκαίνια του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Αθηνών, σήμερα έρχεται η σειρά για το κόψιμο της κορδέλας στην Ιόνια Οδό.

Διαβάστε ακόμα: Εγκαινιάστηκε η νέα Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών

 

Στις 14:30 το μεσημέρι, σε πιο… στενό κύκλο, θα δοθεί στην κυκλοφορία η σήραγγα Κλόκοβας, η μεγαλύτερη στην Ιόνια Οδό με μήκος περίπου 3 χλμ. και το τμήμα μέχρι το Κεφαλόβρυσο.

Συνολικά θα δοθούν στην κυκλοφορία 37 χλμ. νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου και να προσθέσουμε τα 59χλμ που ήδη λειτουργούν από τις 27 Δεκεμβρίου, τότε πλέον, από την Κλόκοβα μέχρι και την Παράκαμψη Αμφιλοχίας , θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία 96χλμ νέου δρόμου.

Επίσης προσθέτοντας και το τμήμα Άγιος Δημήτριος Άρτας-Πέρδικα Ιωαννίνων συνολικού μήκους 53χλμ, τότε στο σύνολο της η Ιόνια Οδός θα λειτουργεί από τη Μεγάλη Τετάρτη 149χλμ από τα συνολικά 196χλμ.

Διαβάστε ακόμα:  Guardian: Η λίστα με τα 10 πιο ήσυχα νησιά της Ευρώπης - Ανάμεσά τους και δύο ελληνικά

Την παράδοση του νέου τμήματος στην κυκλοφορία θα κάνει ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και αμέσως μετά ο δρόμος θα ανοίξει για να εξυπηρετήσει τους ταξιδιώτες του Πάσχα.

Ο άξονας της Ιόνιας Οδού διαθέτει 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και ανισόπεδους κόμβους σε όλο το μήκος της.

Για τα υπόλοιπα υπό κατασκευή τμήματα, ο μέχρι σήμερα προγραμματισμός είναι την Πρωτομαγιά να δοθούν και τα πρώτα χιλιόμετρα από το Αντίρριο μέχρι την Κλόκοβα, ολοκληρώνοντας πλήρως το νότιο τμήμα που θα διαθέτει 100χλμ συνεχούς αυτοκινητόδρομου.

Διαβάστε ακόμα: Δουλεύεις στις αργίες του Πάσχα; Μάθε αυτά που δικαιούσαι

 

Για το καλοκαίρι προγραμματίζεται η ολοκλήρωση των 2 τελευταίων τμημάτων Αμφιλοχία-Άγιος Δημήτριος και Πέρδικα-Κοσμηρά που θα ολοκληρώσει πλήρως το έργο.

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ