Με γεωμετρικό ρυθμό αυξάνονται οι αναφορές πως τα ιπτάμενα αυτοκίνητα βρίσκονται στην τελική φάση της ανάπτυξής τους. Και μιας που η συγκεκριμένη ιδέα είναι παλιά, θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν ασχολιόταν μόνο μία εταιρεία με το συγκεκριμένο project.

- Advertisement -

Μετά λοιπόν από έρευνες ετών, έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν σαν τα… μανιτάρια εικόνες από τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που αναμένεται να φέρουν το μέλλον λίγο πιο… κοντά στο παρόν.

Θα μας τρελάνουν στο Dubai…Μέχρι το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν τα… ιπτάμενα ταξί!

 

Ένας λοιπόν από αυτούς που κυνηγούν να προλάβουν το «τρένο» του ιπτάμενου αυτοκινήτου είναι και ο συνιδρυτής της Google, Larry Page με την πρωτοβουλία του να έχει την ονομασία Kitty Hawk.

Μετά τη δοκιμαστική πτήση του ιπτάμενου ταξί της start-up εταιρείας Lilium, ο Larry Page έκανε τη δική του «κίνηση» δημοσιεύοντας τις πρώτες εικόνες από το όχημα που έχει σχεδιάσει.

Με βάση και το βίντεο που δημοσιεύτηκε, το όχημα που κατασκευάζει η Kitty Hawk δεν είναι ένα αυτοκίνητο που μετατρέπεται σε αεροπλάνο αλλά πιο σωστά ένα προσωπικό και πολύ ελαφρύ αεροσκάφος το οποίο έχει κατασκευαστεί για πτήσεις σε ακατοίκητες περιοχές και κυρίως πάνω από το νερό. Όπως ξεκαθαρίζει η εταιρεία, το όχημα της που για την ώρα βρίσκεται σε πρωτότυπη μορφή χωρίς επίσημη ονομασία, δεν θα μπορεί να ίπταται μέσα σε πόλεις ενώ όποιος το προμηθευτεί δε θα χρειάζεται να αποκτήσει κάποιο δίπλωμα για να το χρησιμοποιήσει.

Με τον τελικό σχεδιασμό να αποκαλύπτεται αργότερα, η Kitty Hawk θέλει να κυκλοφορήσει το «προσωπικό αεροσκάφος» μέχρι τα τέλη του 2017 χωρίς να έχει γνωστοποιήσει ακόμα την τελική τιμή η οποία αναμένεται να είναι πολύ υψηλή. Όποιος ενδιαφέρεται να το προμηθευτεί, μπορεί να πληρώσει $100 για μια συνδρομή τριών χρόνων που θα του δώσει προτεραιότητα κατά την αγορά αλλά και μια έκπτωση $2000 επί της τελικής τιμής που θα ανακοινωθεί.

Όπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείεται το πρώτο όχημα της εταιρείας να κυκλοφορήσει ακόμα και μέσα στο χρόνο.

Ιπτάμενα θαλάσσια ταξί στο πιο ρομαντικό ποτάμι της Ευρώπης!

 

Πηγή: airnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ