A320-SKY-EXPRESS

Η Sky Express θέλοντας να πει το δικό της «ευχαριστώ» στο προσωπικό των ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, τους προσφέρει δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Την ώρα που η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας δοκιμάζονται από το δεύτερο κύμα της υγειονομικής κρίσης, το υγειονομικό προσωπικό των ΜΕΘ, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, δίνουν την δική τους μάχη αντοχής και υπεράσπισης του μεγαλύτερου αγαθού, της υγείας μας».

«Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, με την πίεση συνεχώς να αυξάνεται σε όλα τα επίπεδα, οι «αφανείς ήρωες» των νοσοκομείων μας στέκουν όρθιοι και μαζί τους στέκεται όρθιο το σύστημα υγείας όλης της χώρας».

«Η Sky Express με αίσθημα βαθιάς ευγνωμοσύνης απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, προχωρά σε μία συμβολική κίνηση αναγνώρισης της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλουν σε επιστημονικό αλλά και προσωπικό επίπεδο».

Sky Express εισιτήρια

Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι για δεύτερη φορά μετά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, η Sky Express προβαίνει σε αυτή την όμορφη κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης και σεβασμού γιατρών και νοσηλευτών καθώς είχε διαθέσει δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια σε όλο το προσωπικό των ΜΕΘ της χώρας και τον Απρίλιο.

Όπως τότε έτσι και τώρα προσφέρει δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια σε γιατρούς και νοσηλευτές της Θεσσαλονίκης με ελεύθερη επιλογή από και προς τους 34 προορισμούς που καλύπτει το πτητικό έργο της εταιρείας.

Η δράση θα έχει διάρκεια για έναν ολόκληρο χρόνο, ξεκινώντας από τις 14 Δεκεμβρίου οπότε και εγκαινιάζεται η νέα εποχή της SKY express από την Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, καταλήγει:

«Αύριο θα καταφέρουμε να «πετάξουμε» όλοι μαζί ξανά, με την ασφάλεια και την αξιοπιστία των υπηρεσιών της SKY express. Σήμερα #menoumeasfaleis, με αλληλεγγύη, υπομονή και ευγνωμοσύνη».

Να υπενθυμίσουμε, εδώ, και τα μέτρα που αναμένεται να παρθούν στην Ελλάδα για τον τρόπο που θα αποζημιώνονται οι ταξιδιώτες για τις ακυρώσεις κρατήσεων λόγω κορονοϊού.

Sky Express: Σχετικά με την πτήση σας στη διάρκεια του lockdown

Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που καλείται να διανύσει η χώρα μας για δεύτερη φορά, η SKY express στέκεται στο πλευρό των επιβατών της με προσφορές και υπηρεσίες, ενδυναμώνοντας έτσι την ήδη υπάρχουσα σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για επιβολή εθνικού lockdown από το Σάββατο 07.11.2020 έως τις 30.11.2020, η εταιρεία ενημερώνει ότι μπορούν να ταξιδέψουν κανονικά, εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα, όπως αυτά ορίζονται από τη νέες οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Εάν ωστόσο δεν έχετε τη δυνατότητα ή δεν σας επιτρέπεται να ταξιδέψετε σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, οι επιλογές που σας προσφέρει η εταιρεία είναι οι ακόλουθες:

 1. Μπορείτε να αλλάξετε το εισιτήριό σας ορίζοντας άλλη ημερομηνία ή δρομολόγιο, χωρίς χρέωση (0€ rebooking fee και μηδενική διαφορά ναύλου). Παρακαλούμε γι’ αυτό επικοινωνήστε με το Τηλεφωνικό μας Κέντρο στο +30 215 215 6510 ή στείλτε μας email στη διεύθυνση [email protected]
  ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΈΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΔΩΡΟ Α!*
 2. Μπορείτε να αφήσετε ανοιχτό το εισιτήριό σας για τους επόμενους 12 μήνες, για οποιοδήποτε δρομολόγιο του δικτύου της Sky Express. Εάν επιθυμείτε αυτήν τη λύση, θα πρέπει να συμπληρώσετε την online φόρμα εδώ: https://eforms.skyexpress.gr/form/credit-voucher/63/ Ή επικοινωνήστε με το Τηλεφωνικό Κέντρο στο +30 215 215 6510 ή μέσω email στο [email protected]
  ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΈΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΔΩΡΟ Α!*
 3. Για να ενημερωθείτε για περισσότερες εναλλακτικές επιλογές σας, επικοινωνήστε με το Τηλεφωνικό Κέντρο στο +30 215 215 6510 ή στείλε μας email στο [email protected]

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το δωρεάν εισιτήριο αφορά όσους επιβάτες έκαναν κράτηση έως και τις 05.11.2020, είναι 12μηνης ισχύος και μπορεί να εκδοθεί μόνο μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου.

Εικονικά ταξίδια με τρένο που θα σας συναρπάσουν!

Δείτε ποιες είναι οι νέες αεροπορικές οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού κατά τη διάρκεια του νέου lockdown!

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) μόνο πτήσεις ανάγκης θα επιτρέπονται από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 στην περίπτωση των εσωτερικών ταξιδιών για ζητήματα υγείας, εργασίας, επιστροφής στη μόνιμη κατοικία και επανένωσης οικογενειών.

Αεροδρόμιο, πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός

Πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός, τι προβλέπεται για την ανεργία στον κλάδο και τα τεράστια ποσά που έχασαν οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες

Αναφορικά με τις πτήσεις εξωτερικού, από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου η συμπλήρωση του PLF θα είναι υποχρεωτική και για τους ταξιδιώτες που θα αναχωρούν από την Ελλάδα, ενώ από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου η είσοδος στη χώρα μας θα επιτρέπεται μόνο με αρνητικό τεστ κορονοΐού, το οποίο θα έχει διανεργηθεί έως και 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.about:blankΒραδιές δωρεάν κινηματογράφου κάτω από τα αστέρια στο ΚΠΙΣΝ – το πρόγραμμα για όλο το Σεπτέμβριο

Διαβάστε ακόμα:  Με νέα εικόνα και αναβαθμισμένες υπηρεσίες συμμετέχουν οι Αγιορείτικες Γραμμές στην 37η Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Αναλυτικά, οι νέες αεροπορικές οδηγίες (notam) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για το επιβατικό κοινό με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από τον κορονοϊό, προβλέπουν:

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation), θα επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από τη notam εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:

 • Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Hellenic national healthcare system flights).
 • Κρατικές πτήσεις (state flights).
 • Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights).
 • Οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights).
 • Πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights).
 • Οι στρατιωτικές πτήσεις (military flights).
 • Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo flights).
 • Οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών (fire fighting flights).
 • Οι πτήσεις της Frontex (frontex flights).
 • Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών (technical landing where passengers do not disembark).
 • Οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights).

Επίσης, ποια τα δικαιώματα των επιβατών για την ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων λόγω lockdown; 

Το δεύτερο lockdown είναι πλέον γεγονός όπως όμως και η αδυναμία των επιβατών που έχουν κάνει κράτηση για κάποιο αεροπορικό ταξίδι, να το πραγματοποιήσουν. Ποια είναι λοιπόν τα δικαιώματά τους για την ακύρωση των εισιτηρίων λόγω κορονοϊού;

αεροπορικό ταξίδι εισιτήρια επιβάτες δικαιώματα

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα δικαιώματά του σε περίπτωση που το προγραμματισμένο ταξίδι είναι πλέον ανέφικτο, λόγω της νέας καραντίνας. Εδώ περιοριζόμαστε στο τι προβλέπεται σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια.

6+1 tips για να μην σταματήσεις ποτέ να ταξιδεύεις!

Τα δικαιώματα για την ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, οι πτήσεις εξωτερικού θα πραγματοποιούνται κανονικά, τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας, οι δε πτήσεις εσωτερικού θα τροποποιηθούν έτσι ώστε να πραγματοποιούνται οι απολύτως αναγκαίες και μόνο για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών, επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας. Οι όροι που ισχύουν για αλλαγές και ακυρώσεις κρατήσεων για αεροπορικό ταξίδι διαφέρουν ανάλογα με τον ναύλο και την κατηγορία θέσης που ο επιβάτης έχει επιλέξει για το ταξίδι.Ryanair: Απίστευτο και όμως ισχύει! Πετάξτε από Αθήνα για Βουδαπέστη με επιστροφή μόλις με €13,89!

Κορονοϊός: Η AEGEAN κάνει πιο ασφαλή τα ταξίδια

αεροπλάνο στο ηλιοβασίλεμα ακύρωση και δικαιώματα εισιτήρια

Πολλές αεροπορικές εταιρείες παρέχουν τη δυνατότητα είτε διατήρησης του εισιτηρίου προς τον ίδιο προορισμό για ένα επόμενο χρονικό διάστημα (συνήθως 12 έως 24 μηνών) είτε την ανταλλαγή του με «ταξιδιωτικό κουπόνι», χωρίς πρόσθετες χρεώσεις.

Για εισιτήρια με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων, υπάρχει χρέωση επιστροφής στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Ο καταναλωτής πρέπει άμεσα να επικοινωνήσει με την αεροπορική εταιρεία και να επικαλεστεί την «ανώτερη βία» της απαγόρευσης των μετακινήσεων προκειμένου να αξιώσει την επιστροφή του ολικού αντιτίμου του εισιτηρίου.

Στην περίπτωση ακύρωσης της πτήσης λόγω των μέτρων περιορισμού, τότε ισχύουν τα εξής:

Απαιτήσεις επιστροφής του αντιτίμου αεροπορικών εισιτηρίων προς επιβάτες, εφόσον προβλέπονται από την ενωσιακή ή εθνική νομοθεσία, ικανοποιούνται μέσω της παροχής πιστωτικού σημειώματος (voucher) προς τους δικαιούχους, ίσης αξίας με το αντίτιμο του εισιτηρίου της ματαιωθείσας πτήσης.

Ryanair: Μειώνει τη χωρητικότητά της στο 40%!

 • Το πιστωτικό σημείωμα εκδίδεται από τον αερομεταφορέα και έχει ημερομηνία λήξης δεκαοκτώ μήνες από την έκδοσή του.
 • Κατά τη διάρκεια του 18μηνου, ο δικαιούχος του πιστωτικού σημειώματος μπορεί οποτεδήποτε να κάνει χρήση αυτού σε οποιονδήποτε προορισμό του δικτύου του αερομεταφορέα.
 • Μέχρι τη λήξη του πιστωτικού σημειώματος, η οφειλή δεν καθίσταται ληξιπρόθεσμη και απαιτητή.
 • Η οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη και απαιτητή, εφόσον παρέλθουν δεκαοκτώ μήνες από την έκδοση του πιστωτικού σημειώματος και αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Προηγούμενο άρθροΧτύπησαν «κόκκινο» οι κρατήσεις ενόψει Χριστουγέννων – Πληρότητες σε 10 δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς παρά το lockdown
Επόμενο άρθροΚαιρός: Για “μετεο-έκπληξη” κάνει λόγο ο Αρναούτογλου – Έρχονται τα πρώτα χιόνια το Σαββατοκύριακο!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ