Σπέτσες

Νερό της Αγάπης

Αυτό ήταν το όνοµα ενός παραδοσιακού σπετσιώτικου καφενείου, όµως πλέον έχει µετατραπεί µια new age ταβέρνα πάνω στη θάλασσα στην Κουνουπίτσα Σπετσών όπου σερβίρει πιάτα δηµιουργικής κουζίνας µε βάση τα ψαρικά, φρέσκα ζυµαρικά αλλά και ποιοτικά λαχανικά από το ιδιόκτητο µποστάνι.

Ο πανέµορφος ηλιόλουστος κήπος του είναι το ιδανικό φόντο ενώ εσείς θα απολαµβάνετε νόστιµα πιάτα (Κουνουπίτσα, Σπέτσες, Τ. 22980 74009).

Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα στην Πάρο (photos)

Μουράγιο

Είναι ένα από τα παλιότερα εστιατόρια του νησιού, φωλιάζει σε ένα υπέροχο κτήριο του 19ου αιώνα, όπου χρησίµευε ως αποθήκη πυροµαχικών κατά την Ελληνική Επανάσταση. Στο εστιατόριο η υψηλή γαστρονοµία συναντά τις ντόπιες γεύσεις σε έναν χώρο διακοσµηµένο µε… ναυτικές πινελιές, πάνω στο κύµα! Αξίζει να δοκιµάσετε φιλετάκια κοτόπουλου µε σύκα και δαµάσκηνα, χορταστικά ζυµαρικά, µύδια και πολλές φρέσκες σπεσιαλιτέ µε αγνά υλικά (Παλιό λιµάνι, Σπέτσες, Τ. 22980 73700).

Η πολυτέλεια ξεχειλίζει… Το σπίτι των ονείρων σας βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει θέα τις υπέροχες Σπέτσες! (photos)

Ταρσανάς

Με περισσότερα από 15 χρόνια λειτουργίας, η ψαροταβέρνα Ταρσανάς, στο Παλιό Λιµάνι, αποτελεί σταθερή αξία για τους επισκέπτες των Σπετσών. Το δυνατό τους χαρτί αποτελεί το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες έχουν το δικό τους καΐκι που βγάζει καθηµερινά ολόφρεσκα ψάρια και τα σερβίρουν άµεσα στους επισκέπτες τους στα τραπεζάκια που βρίσκονται πάνω στο κύµα! (Παλιό Λιµάνι, Σπέτσες, Τ. 22980 74490).

Πας Σπέτσες το 3ήμερο; Ο απόλυτος οδηγός από έμπειρους ταξιδιώτες! (photos)

Ο Τάσος Δούσης σας προτείνει το ιδανικό νησί για αυτή την εποχή! (photos)

Ψαροταβέρνα Πάτραλης

Είναι η παλιότερη ταβέρνα των Σπετσών, µε ιστορία που µετράει από το 1935 αλλά και η πιο διάσηµη αφού τα φρέσκα ψάρια και η νοστιµιά των παραδοσιακών φαγητών που προετοιµάζει την έχουν κάνει ξακουστή στο νησί. Η αστακοµακαρονάδα, τα θαλασσινά µε πιλάφι, η ψαρόσουπα κακαβιά, είναι κάποια από τα πιο γνωστά πιάτα που επιλέγουν οι επισκέπτες του (Κουνουπίτσα, Σπέτσες, Τ. 22980 75380).

Περισσότερα στο Icons Travellers Ιουνίου που κυκλοφορεί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ