«Έλα να σου κάνω το ραέτι» έλεγαν οι Σµυρνιοί, εννοώντας «έλα να σου κάνω το τραπέζι». Και αυτή η ταβέρνα της Αγίας Μαρίνας µάς κάνει το ραέτι… από το 1976! Το πρώτο που εκπλήσσει ευχάριστα είναι ο λεπτοδουλεµένος µε µεράκι χώρος µέσα και έξω στην αυλή µε το παραδοσιακό ύφος, τις παρεΐστικες ροτόντες, τα ψάθινα καλαθάκια µε τα µπουκέτα που µας καλωσορίζουν στα τραπέζια και τα handmade είδη σερβιρίσµατος.

Από τον Γιώργο Λ. Παπαχατζή, Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

platanias020

platanias024

Η σπιτική φιλοξενία είναι έκδηλη και στην κουζίνα του, που σέβεται την κρητική παράδοση, τα ντόπια εποχιακά υλικά, που στα χέρια της κυρίας Αφροδίτης µετουσιώνονται σε µαµαδίστικες νοστιµιές. Αντιπροσωπευτικότατο παράδειγµα το σκορδάτο αρνί τυλιγµένο σε πουγκί λαδόκολλας, ο Πειρασµός (ψαρονέφρι µε πικάντικη σάλτσα), τα αυγά µάτια που έρχονται στο τραπέζι µας σκεπασµένα µε ένα πέπλο στάκας µέσα σε τηγανάκι και οι πίτσες µε σπιτικό ζυµάρι ψηµένες στον ξυλόφουρνο!

platanias025

platanias026

Με τις οικονοµικές τιµές, το καλό κρητικό κρασί και το γλυκό κέρασµα που µας επιφυλάσσει κάθε φορά… πώς να µην έρθουµε ξανά στο Ραέτι; Καθηµερινά (Απρ. – Νοέµ.) 12:00-00:30.

Διαβάστε ακόμα:
Η παλαιότερη μονή στην Κρήτη είναι χτισμένη μέσα στα βράχια - Επιβλητικό τοπίο και απόκοσμη ομορφιά!

platanias023

Info: Αγία Μαρίνα, Χανιά, Τ. 28210 68212, Κιν. 6948 071205

Κατεβάστε και ξεφυλλίστε όλη την έκδοση του Best in Travel Chania 2016 δωρεάν κάνοντας απλά ένα κλικ εδώ.

Cover Chania mag 2016_free copy_low

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ