Γαλλική κουζίνα
- Advertisement -

Το μεγαλύτερο γαλλικό δείπνο του κόσμου ξανάρχεται στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο στις 21 Μαρτίου 2019. Το διεθνές αυτό γεγονός, με το όνομα “Good France”, του οποίου η πρώτη διοργάνωση έγινε το 2015, αποτελεί συνέχεια της ένταξης του «γαλλικού γαστρονομικού γεύματος» στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας».

Φέτος, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Σεφ Alain Ducasse, μας καλούν να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ίδια μέρα τη γαλλική κουζίνα, τις παραδόσεις και τις αξίες της κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης παγκόσμιας γαστρονομικής βραδιάς.

Πάνω από 3.000 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν φέτος σε αυτή τη γαλλική γιορτή της γαστρονομίας, εκ των οποίων τα 114 στην Ελλάδα σε 34 ελληνικές πόλεις!

Γεύμα για έναν: εστιατόριο στη Σουηδία σερβίρει για έναν πελάτη
21 Μαρτίου 2019 - Γαλλική Κουζίνα

Οι ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν είναι:
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και στην επαρχία, σε πόλεις και νησιά, όπως το Αργοστόλι, η Κέρκυρα, η Κόρινθος, η Αιδηψός Εύβοιας, η Φλώρινα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Καλαμάτα, η Καρδίτσα, η Λάρισα, το Μεσολόγγι, η Μυτιλήνη, το Λουτράκι, το Μέτσοβο, το Ναύπλιο, η Νάξος, η Πάτρα, η Πορταριά Μαγνησίας, το Πόρτο Χέλι, το Ρέθυμνο, η Ρόδος, η Σίφνος, η Σπάρτη, η Σύρος, τα Τρίκαλα, η Βέροια, το Ζαγόρι και η Ζάκυνθος.

Μπορείτε να δείτε όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην Ελλάδα, καθώς και τα μενού τους, εδώ!

Περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός στο gr.ambafrance.org.
Ενώ, για να δείτε τα εστιατόρια που συμμετέχουν σε όλο τον κόσμο επισκεφτείτε το www.france.fr.

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ