Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»... τραβήξανε ένα αεροπλάνο για καλό σκοπό!

Χθες, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, τραβήξανε ένα αεροπλάνο για καλό σκοπό, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση στην αεροδρομιακή κοινότητα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά την Τετάρτη, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών: Το 4ο Plane Pull στην Ελλάδα έγινε πραγματικότητα στην πίστα αεροσκαφών του αεροδρομίου, με τη συμμετοχή 14 ομάδων 20 – 30 ατόμων, που είχαν ως στόχο η κάθε μία να τραβήξει για 20 ολόκληρα μέτρα ένα Boeing 737- 400 του στόλου της ΑIR MEDITERRANEAN.

4o Plane Pull αεροπλάνο

Αξίζει να σημειωθεί ότι Το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση, σύμφωνα με τα Routes Europe 2019.

Κοινός σκοπός όλων ήταν η συγκέντρωση πόρων για τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα της Υγείας, μέσω των οποίων, το 2018 υποστήριξε πανελλαδικά 27.121 παιδιά με προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους! (Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά, Προληπτική Ιατρική με 3 Κινητές Μονάδες, Στήριξη νοσηλευόμενων Παιδιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας, Παιδιατρική Κατ΄Οίκον Νοσηλεία, Φροντίδα στο Σπίτι, Φιλοξενία Οικογενειών με παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας).

4o Plane Pull - Ελευθέριος Βενιζέλος

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δήλωσε: «Για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Ελλάδα το Plane pull για την ενίσχυση των δράσεων του Οργανισμού μας, χάρη στην πολύτιμη συμμετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και την υποστήριξη της Air Mediterranean. Για μία ακόμα χρονιά το αδύνατο έγινε δυνατό και ομάδες των 20 ατόμων, η κάθε μία, κατάφεραν να μετακινήσουν ένα Boeing! Mε ενθουσιασμό, χαμόγελο και προπάντων με πίστη σε ένα κοινό όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού, εκατοντάδες άνθρωποι συναντήθηκαν στην πίστα του αεροδρομίου και απέδειξαν με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι μόνο μέσω της συλλογικής προσπάθειας και της ένωσης δυνάμεων μπορούμε να καταφέρουμε το αδύνατο! «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιτελεί ένα πολυδιάστατο έργο, δίνοντας καθημερινές μάχες σε πανελλαδικό επίπεδο για την ευημερία όλων των παιδιών στην Ελλάδα. Η σημερινή ημέρα μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε . Μία ακόμα φορά θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας στον Δ.Α.Α., την Air Mediterranean, τις εταιρείες και τους φορείς που συμμετείχαν καθώς και στους χορηγούς της εκδήλωσης που έκαναν πραγματικότητα το 4ο Plane Pull στην Ελλάδα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που από την πρώτη στιγμή στήριξε αυτή την προσπάθεια, κινητοποιώντας τα μέλη του να συμμετέχουν».

4o Plane Pull ομάδες

Για τη σπουδαιότητα δράσεων όπως η συγκεκριμένη, μίλησε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ Ιωάννα Παπαδοπούλου. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που και φέτος,  για τέταρτη χρονιά, φιλοξενήσαμε στο αεροδρόμιο της Αθήνας τη μοναδική δράση, το 4o Plane Pull στην Ελλάδα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την πολύτιμη υποστήριξη της Air Mediterranean! Για άλλη μια φορά, το αεροδρόμιό μας  εκπροσωπήθηκε από ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και δυνατές ομάδες με το σύνθημα «Τι τραβάμε… για το Χαμόγελο!» Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεχίζει να στηρίζει ενεργά τους σκοπούς και τις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 17 χρόνια. Ειδικά όμως στη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, εκδηλώσεις και δράσεις όπως το Plane Pull αποκτούν και μια άλλη διάσταση: είναι ακόμη πιο σημαντικές, καθώς, εκτός από τον πρωταρχικό τους στόχο, αυτόν της προσφοράς, αναδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η  αλληλεγγύη και η ομαδικότητα  για την επίτευξη ενός κοινού στόχου». 

Εκ μέρους της Air Mediterranean, ο Πρόεδρος κ. Andrew Hallak δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό η Air Mediterranean συμμετείχε στο 4ο Plane Pull ενεργά, θέτοντας στη διάθεση της διοργάνωσης αεροσκάφος του στόλου της και φυσικά το ανθρώπινο δυναμικό της. Είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ενισχύσαμε το πολύτιμο έργο του για κάθε παιδί στην Ελλάδα».

4o Plane Pull βραβεία

Τα Βραβεία που δόθηκαν ήταν:

● 1ο Βραβείο για την πιο γρήγορη ομάδα: GOLDAIR HANDLING
● 2ο Βραβείο για την πιο γρήγορη ομάδα: AIR MEDITERRANEAN

● 3ο Βραβείο για την πιο γρήγορη ομάδα: DHL HELLAS

● 1ο Βραβείο για την πιο αργή ομάδα: «ΤO ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
● 2ο Βραβείο για την πιο αργή ομάδα: ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
● 3ο Βραβείο για την πιο αργή ομάδα: ΑΙΑ – 1

● 1ο Βραβείο για την πιο ενθουσιώδη ομάδα: ΣΕΤΕ
● 2ο Βραβείο για την πιο ενθουσιώδη ομάδα: MERCEDES BENZ
● 3ο Βραβείο για την πιο ενθουσιώδη ομάδα: UBITECH

Οι εταιρίες και οι φορείς που συμμετείχαν ήταν οι Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, Select Services, DHL Hellas, Goldair Handling, Ubitech, Κωτσόβολος, Mercedes Benz, Air France, KLM, ΣΕΤΕ

Καθώς φυσικά και ομάδες των διοργανωτών «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος και Air Mediterranean.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ