Στις εξοχές της Τοσκάνης, στις ακτές της Αδριατικής, στις κορυφές των Δολομιτών, επτά υπέροχα ιταλικά χωριουδάκια… ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικα ταξίδια…

Bracciano
Στον χάρτη

Αμφιθεατρικά χτισμένο πάνω από τις όχθες της ομώνυμης λίμνης, και στεφανωμένο από ένα παραμυθένιο κάστρο του 1470, το μικρούλι Bracciano είναι ένα χάρμα οφθαλμών, ειδικά τα βράδια που τα κιτρινωπά του φώτα καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης.

Η βόρεια Ιταλία έχει αδιαμφισβήτητα τις ωραιότερες λίμνες!

Πώς θα πας εκεί: Με τη Ryanair ως τη Ρώμη (55€ πήγαινε-έλα) και από εκεί με τραίνο σε λίγο παραπάνω από μιάμιση ώρα, ή με νοικιασμένο αυτοκίνητο σε μια ωρίτσα (διαδρομή εδώ).

San Gimignano
Στον χάρτη

Δεκατέσσερις πύργοι υψώνονται προς τον ουρανό, σε μία από τις πιο καρτποσταλικές γωνιές της Τοσκάνης. Τα υπέροχα, μεσαιωνικά δρομάκια του San Gimignano είναι εντελώς απαλλαγμένα από αυτοκίνητα, το δε φημισμένο του κρασί Vernaccia di San Gimignano έχει ένα ολόδικό του μουσείο, σε μια από τις τέσσερις πλατείες του χωριού.

Πώς θα πας εκεί: Με την Ryanair ως την Μπολόνια (64€ πήγαινε-έλα) και από εκεί είτε σε τρεις ώρες παρά κάτι, με τραίνο μέσω Φλωρεντίας (αν δεν κάνετε μια στάση εδώ για 2-3 μέρες). Εναλλακτικά, με νοικιασμένο αυτοκίνητο από την Μπολόνια σε δύο ώρες και κάτι (διαδρομή εδώ).

Μιλάνο: Η μαγευτική πόλη της Ιταλίας

Bagnone
Στον χάρτη


Χτισμένο στις όχθες του ομώνυμου ρέματος, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού των Απέννινων, το Μπανιόνε είναι ένα πανέμορφο χωριό 1.900 κατοίκων, όλο γεφυράκια και πέτρινους δρόμους που ανηφορίζουν προς το μεσαιωνικό του κάστρο.

Πώς θα πας εκεί: Με την Ryanair ως την Μπολόνια (64€ πήγαινε-έλα) και από εκεί είτε με τραίνο σε τέσσερις ώρες και μισή, είτε με νοικιασμένο αυτοκίνητο σε δύο ώρες κι ένα τέταρτο (διαδρομή εδώ)

Alberobello
Στον χάρτη


Τα ολόλευκα σπιτάκια με τους παραμυθένιους τρούλους τους έκαναν την UNESCO να εντάξει ολόκληρο το χωριό στη λίστα με τα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Το μεσαιωνικό Alberobello, στην Απουλία, είναι ολόκληρο ένα υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής –οι ωραιότερες γειτονιές για να βολτάρετε είναι τα «τρουλοσοκάκια» Rione Monti και Aia Piccola.

Πώς θα πας εκεί: Με την Superfast από την Πάτρα στο Μπάρι (250€ πήγαινε-έλα για αυτοκίνητο και τον οδηγό του, και από εκεί και πέρα 120€ πήγαινε-έλα ανά ενήλικα επιβάτη) και από το Μπάρι σε κάτι λιγότερο από μία ώρα οδηγώντας αυτήν εδώ τη διαδρομή.

Montone
Στον χάρτη

Στην καρδιά της πανέμορφης εξοχής της Ούμπρια, ανάμεσα σε απέραντους αμπελώνες και σιτοβολώνες που αντανακλούν το φως του ήλιου, το Μοντόνε είναι ένα υπέροχο χωριό, οχυρωμένο ακόμα πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη.

Πώς θα πας εκεί: Με την Ryanair ως την Μπολόνια (64€ πήγαινε-έλα) και από την Μπολόνια με νοικιασμένο αυτοκίνητο σε δυόμισι ώρες περίπου (η διαδρομή εδώ)

Το πολύχρωμο χωριό της Ιταλίας! Ένας από τους καλύτερους προορισμούς!

Positano
Στον χάρτη

Αμφιθεατρικά κτισμένο πάνω από τις ακτές του Αμάλφι, το Ποζιτάνο είναι εκείνο το παραμυθένιο μέρος για το οποίο ο Τζον Στάινμπεκ έγραψε πως «δεν μοιάζει αληθινό όσο είσαι εκεί». Χωριουδάκι της Καμπανίας, δημοφιλής πρωταγωνιστής των φωτογραφιών που κατακλύζουν τα social media, το Ποζιτάνο αγναντεύει από ψηλά τα βαθυγάλαζα νερά της Μεσογείου.

Πώς θα πας εκεί: Με την easyjet ως τη Νάπολη (85€ πήγαινε-έλα) και από εκεί είτε με τραίνο σε τρεισήμισι ώρες περίπου, είτε με νοικιασμένο αυτοκίνητο σε μία ωρίτσα και είκοσι λεπτά (διαδρομή εδώ)

Castelmezzano
Στον χάρτη


Ψηλά στις πλαγιές των Δολομιτών, χτισμένο ανάμεσα σε βραχώδεις σχηματισμούς που κόβουν την ανάσα, το Καστελμετσάνο έχει ιστορία που ξεκινά από τον 10ο αιώνα μ.Χ., και μια από τις ωραιότερες πεζοπορικές διαδρομές σε ολόκληρη την Ιταλία: Το Volo dell’Angelo, που σημαίνει Πτήση του Αγγέλου, στις κορυφές των βράχων του.

Ένα μέρος για bon viveurs: Η πανέμορφη ακτή Αmalfi, στη νότια Ιταλία

Πώς θα πας εκεί: Είτε με την easyjet ως τη Νάπολη (85€ πήγαινε-έλα) και από εκεί με νοικιασμένο αυτοκίνητο σε δυόμισι ώρες περίπου (η διαδρομή εδώ), είτε με την Superfast ως το Μπάρι (250€ πήγαινε-έλα για αυτοκίνητο και τον οδηγό του) και από εκεί οδηγώντας σε δύο ώρες (διαδρομή εδώ)

Προηγούμενο άρθροΣε αυτά τα ξενοδοχεία θα ζήσετε την απόλυτη εμπειρία Star Wars!
Επόμενο άρθροΘα σας εκπλήξουν: Δείτε τις πιο περίεργες απαιτήσεις ενοίκων σε ξενοδοχείο!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ