Υιοθέτησε ένα δέντρο - Δήμος Αθηναίων

Με τον τίτλο “Υιοθέτησε ένα δέντρο”, η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων δίνει στους κατοίκους της Αθήνας την ευκαιρία να επιλέξουν ένα δέντρο στην πόλη και να συμβάλουν στην επιβίωσή του, ποτίζοντάς το τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τους χώρους πρασίνου στην πρωτεύουσα, ο Δήμος Αθηναίων πρόσφατα ανακοίνωσε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη διαχείριση των δέντρων που φυτεύονται στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος Αθηναίων φυτεύει 600 καινούργια δέντρα κάθε χρόνο. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι περίπου το 10-40% των νεοφυών δέντρων καταλήγουν να ξεραίνονται το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Προκειμένου να υιοθετήσουν ένα δέντρο, οι κάτοικοι πρέπει να κατεβάσουν τη δωρεάν εφαρμογή Novoville σε συσκευές android. Τότε, επιλέγοντας την “πόλη μου” στο μενού, μπορούν να διαλέξουν μέχρι τρία δέντρα για να “υιοθετήσουν”.

Ψάχτετε εφαρμογές για τα ταξίδια σας; Δείτε αυτά τα 8 app που δεν χρειάζονται ίντερνετ!

Υιοθέτησε ένα δέντρο Αθήνα

Ένα δέντρο μπορεί να υιοθετηθεί από μέχρι τρία άτομα

Οι κάτοικοι θα λαμβάνουν ειδοποίηση στο κινητό τους κάθε φορά που το δέντρο θα πρέπει να ποτιστεί.

Διαβάστε ακόμα:
Αθήνα: 15 πράγματα που δεν ξέρετε για την πρωτεύουσα!

“Το πρόγραμμα του δήμου στοχεύει στη διατήρηση των ευεργετικών επακόλουθων των χώρων πρασίνου στις γειτονιές μας, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που προκαλούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Είμαστε σίγουροι ότι οι κάτοικοι θα αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία συμμετέχοντας ενεργά”, αναφέρει η Ελένη Μυριβήλη, Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αστικής Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.

Η Novoville

Η Novoville δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να βελτιώσουν την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και να απλουστεύσουν την επικοινωνία με τους Δημότες τους μέσα από σύγχρονα ψηφιακά κανάλια.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα Novoville περιλαμβάνει μια πλειάδα από διεπαφές που περιλαμβάνουν μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, εφαρμογές για τις ιστοσελίδες των δήμων και chatbots. Αυτά επιτρέπουν στους πολίτες να υποβάλλουν αιτήσεις, να αναφέρουν ζητήματα καθημερινότητας, να εκφράζουν την άποψη τους σε διαβουλεύσεις, να ενημερώνονται άμεσα για σημαντικά θέματα του Δήμου τους και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές, διευκολύνοντας έτσι σημαντικά τη διάδραση τους με το Δήμο.

Παράλληλα, οι Δήμοι έχουν πρόσβαση σε μια σουίτα διαδικτυακών εργαλείων και πλήθος ζωντανών στατιστικών στοιχείων και δεδομένων που τους επιτρέπει να λαμβάνουν στοιχειοθετημένες αποφάσεις και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους Δημότες τους, εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικούς πόρους.

Διαβάστε ακόμα:
Μετακίνηση από νομό σε νομό: Δεν θα εξεταστεί τελικά αύριο το άνοιγμα των χιονοδρομικών. Πότε επανατοποθετείται η συζήτηση

H Novoville η οποία φέτος βραβεύτηκε ως μια από τις 10 κορυφαίες Startups της Ευρώπης, στον τομέα του Government Technology στο πλαίσιο του European GovTech Summit, στο Παρίσι, σήκωσε τον Μάρτιο χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατ. λιρών με στόχο  να αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα και τα προϊόντα της καθώς και να εδραιώσει την παρουσία της στη Μ. Βρετανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ