Τι σας κρατάει ξύπνιους κάθε βράδυ; Άγχος, σκέψεις, πόνοι, ακόμα και η κούραση μπορεί να μην σας αφήνει να… κλείσετε μάτι. Όποια κι αν είναι η αιτία, επηρεάζει τόσο άμεσα και σαρωτικά τη ζωής σας, που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.

 

Τι να μην κάνετε

Τα έντονα χρώματα

Μελέτες δείχνουν ότι το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο προκαλούν αϋπνία. Προτιμήστε, λοιπόν, παλ τόνους του πράσινου, του γαλάζιου ή του ροζ, στο δωμάτιό σαςΤο κρύο και η ζέστη Η θερμοκρασία του δωματίου πρέπει να είναι γύρω στους 20 βαθμούς. Τόσο το υπερβολικό κρύο, όσο και η ζέστη αυξάνουν τον αριθμό και τη διάρκεια των αφυπνίσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

To φως

Το φως από το δρόμο, ένα μικρό φωτάκι που αφήνετε στο διάδρομο, ακόμα και η μικρή κόκκινη λάμψη από την αναμονή της τηλεόρασης μπορεί να ταράζει τον ύπνο σας.

Ο θόρυβος

Ίσως να μην το έχετε αντιληφθεί, αλλά οι θόρυβοι της νύχτας μπορεί να σας ενοχλούν. Ασυνήθιστοι ενοχλητικοί ήχοι, κυρίως την πρώτη, αλλά και τις δύο τελευταίες ώρες του ύπνου, έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ποιότητα του ύπνου.

Το αλκοόλ

Αυξάνει την έκκριση αδρεναλίνης και µπλοκάρει τη µεταφορά τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο.

Το βραδινό φαγητό

Ιδίως τα καυτερά και λιπαρά φαγητά προκαλούν ενοχλήσεις στο στοµάχι και δυσχεραίνουν τον ύπνο.

Διαβάστε ακόμα:  Μωβ μέδουσες: Γεμάτη η Αττική - Ο πίνακας με τις κόκκινες περιοχές

 

Τι να κάνετε

Το ιδανικό κρεβάτι

Το στρώμα δεν πρέπει να είναι ούτε σκληρό ούτε μαλακό. Τα πολύ σκληρά στρώματα πιέζουν τα βαριά μέρη του σώματος και εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος, ενώ τα υπερβολικά μαλακά δημιουργούν καμπύλη στο σώμα, με αποτέλεσμα η σπονδυλική στήλη και οι αρθρώσεις να μην ξεκουράζονται και να ξυπνάτε κουρασμένοι.

Το σωστό βραδινό

Ένα ζεστό φλιτζάνι γάλα που περιέχει τρυπτοφάνη με μία κουταλιά μέλι, ένα κράκερ με λίγο τυρί και φρούτα θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε και να κοιμηθείτε χορτάτοι.

Η μελατονίνη

Νέα έρευνα έδειξε ότι η μελατονίνη που παράγεται στην επίφυση φυσιολογικά, παίζει σημαντικό ρόλο στον ύπνο και ότι κάποιος πρέπει να έχει τη φυσιολογικά επίπεδα μελατονίνης για να κοιμηθεί. Στα Φαρμακεία μπορείτε να βρείτε το Melatonin SM της SM Pharmaceuticals, σε πρωτοποριακή μορφή spray, που εξασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση της Μελατονίνης και μάλιστα κατά 240% περισσότερο σε σχέση με ένα δισκίο. Παρασκευάζεται μέσω νανοτεχνολογίας, η οποία διασφαλίζει ταχεία αποδέσμευση και άμεση δράση στη μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου, βελτιώνοντας την ίδια στιγμή την ποιότητά του. Μόνο ένας ψεκασμός υπογλώσσια 15΄πριν τον ύπνο είναι αρκετός για να χαλαρώσει ο οργανισμός σας, να κοιμηθείτε καλά αλλά και να νιώθετε ξεκούραστοι την επόμενη ημέρα. Θα το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία

(www.smpharmaceuticals.com).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ