Οδικές διαδρομές Ελλάδα

Τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τη στεριά και προσεγγίζονται με ferryboat ή και οδικώς, όπως η Λευκάδα, αλλά και οι παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων για «μίνι» διακοπές το Σαββατοκύριακο.

Η ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων είναι εμφανής, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, και οι κρατήσεις σε γενικές γραμμές για τα Σαββατοκύριακα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να φτάνουν και το 80%.

Οι Έλληνες επιλέγουν προορισμούς με βάση το μειωμένο κόστος αλλά και την ασφάλεια λόγω κορονοϊού. Όπως καταγράφεται στην έρευνα, οι περισσότεροι επιλέγουν κυρίως προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα τόσο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που έχουν στη διάθεσή τους, του μειωμένου κόστους, αλλά και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και την αποφυγή συνωστισμού σε πλοία και αεροδρόμια.

«Επιλέγουν κυρίως οδικές περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 1,5-2 ώρες, ενώ σημαντικός παράγοντας επιλογής του προορισμού, εκτός από τη φυσική ομορφιά, αποτελεί και το οδικό δίκτυο. Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών ενδιαφέρονται κυρίως για αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που βλέπουμε να αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, ενώ θεωρούμε ότι θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή τόσο εγχώριων όσο και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E-Real Estates.

Ο κ. Μπάκας επισημαίνει ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση».

Οι Αθηναίοι «ψηφίζουν» Πελοπόννησο για τις μίνι αποδράσεις.
Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν για το χρονικό διάστημα 21 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, έως την Κυριακή 23 Μαΐου, έχουν επιλέξει να επισκεφθούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Πόρτο Χέλι, το Ξυλόκαστρο, το Λεωνίδιο, τη Μονεμβασιά και την Πύλο, ενώ επιλέγουν και τον Πόρο.

Η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει όσο και λόγω του καλού οδικού δικτύου που τη συνδέει με την Αθήνα, έχει αποτελέσει πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν το «μήλον της Εριδος» τόσο για καλοκαιρινές διακοπές όσο και για εκδρομές διημέρου. Το κόστος διανυκτέρευσης στην Καλαμάτα για 2 ενήλικους και 2 παιδιά έως 12 ετών σε ιδιωτικό διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία (όχι βίλα) κυμαίνεται από 45€/διανυκτέρευση έως και 80€/διανυκτέρευση.


Υψηλή ζήτηση για τα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι Αθηναίοι επιλέγουν κυρίως την περιοχή της Αιγιαλείας (Αίγιο, Σελιανίτικα, Τράπεζα), την Κουρούτα στον Ν. Ηλείας, την Κυλλήνη και τη Ναύπακτο. Οι δημότες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επιλέγουν κυρίως τα κοντινά νησιά του Ιονίου και κυρίως τη Ζάκυνθο, όσοι διαμένουν στην Αχαΐα και την Ηλεία, καθώς το λιμάνι της Κυλλήνης βρίσκεται σε απόσταση 45 λεπτών από την Πάτρα και λιγότερο από 30 λεπτά από τον Πύργο.

Παράλληλα, όσοι διαμένουν στην Αιτωλοακαρνανία επιλέγουν κυρίως τη Λευκάδα, που είναι οδικώς προσεγγίσιμη, αλλά και τα παράλια της Ηπείρου.
Έντονη κινητικότητα, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, καταγράφεται και στα παράλια της Φθιώτιδας και κυρίως στις περιοχές Καμένα Βούρλα, Θεολόγος και Άγιος Κωνσταντίνος. Περιοχές που επιλέγονται κατά κανόνα από Αθηναίους για διήμερες εκδρομές, κυρίως λόγω της εγγύτητας μέσω του οδικού δικτύου.

Η Χαλκιδική αποτελεί την πρώτη επιλογή για Βορειοελλαδίτες και Βαλκάνιους
«Παράλληλα, η Χαλκιδική θεωρούμε ότι θα αποτελέσει τη «βασίλισσα» του φετινού καλοκαιριού. Ήδη, η κινητικότητα από τους Θεσσαλονικείς για εκδρομές με μία ή δύο διανυκτερεύσεις έχει αγγίξει ”κόκκινο”, ενώ έντονο καταγράφεται και το ”κύμα” των Βαλκάνιων που επισκέπτονται οδικώς τη Χαλκιδική ακόμη και για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις.

Οι ζητούμενες τιμές για 2 ενήλικους και 2 παιδιά έως 12 ετών κυμαίνονται από 31€/διανυκτέρευση έως και 110€/διανυκτέρευση, αν πρόκειται για ιδιωτικό διαμέρισμα ή/και κατοικία (όχι βίλα)», τονίζει ο κ. Μπάκας.

Το 80% ξεπέρασαν οι κρατήσεις σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για τα επόμενα Σαββατοκύριακα μετά την άρση του lockdown
Οι προκρατήσεις στο σύνολο των παραθαλάσσιων τουριστικών προορισμών της ηπειρωτικής Ελλάδας σε αυτοτελή διαμερίσματα ή κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, σε πολλές περιοχές ξεπερνούν το 80%. Οι τιμές μίσθωσης καταγράφουν σταθερότητα και σε πολλές περιπτώσεις αυξητικές τάσεις σε σχέση με το 2020 και ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της κατοικίας, τα τετραγωνικά μέτρα, τις προδιαγραφές και την εγγύτητα στη θάλασσα.

πίνακας προορισμών - τιμές

Εδώ έχουμε τους 7 ιδανικούς προορισμούς αν θέλεις να ταξιδέψεις με το αυτοκίνητο για να πάρεις ιδέες!

Πύλος

Δεν είναι νησί, δεν είναι τόπος στο εξωτερικό, είναι απλά η εντυπωσιακή Πύλος! Η παραθαλάσσια κωµόπολη µε τις οµορφιές που σαγηνεύουν και τον πιο… δύσπιστο λάτρη των πόλεων, είναι γνωστή για την µεσαιωνική αλλά και σύγχρονη ιστορία της.about:blank

Πύλος - Παραθαλάσσια χωριά Πελοπόννησος

Χτισµένη αµφιθεατρικά µοιάζει να αγκαλιάζει το λιµάνι ενώ «βλέπει» τον κόλπο του Ναυαρίνου, εκεί όπου το 1827 έγινε και η οµώνυµη ναυµαχία. Άψογη ρυµοτοµία, γαλήνιο περιβάλλον, χαλαρή διάθεση, καλοδιατηρηµένα σπίτια όπως το πατρικό του Μεσσήνιου χρυσού Ολυµπιονίκη Κ. Τσικλητήρα, αµµουδερές παραλίες µε εξωτικά νερά συνθέτουν µια εικόνα ενός προορισµού που πρέπει να βάλεις στο χάρτη. Μη χάσετε τις ιδέες και τις προτάσεις μας για την όμορφη Πύλο!

Χαλκιδική

Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

Μπορείς να συνδυάσεις τις σμαραγδένιες παραλίες με τα πυκνά πευκοδάση και να επιλέξεις τις πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ή τις πιο οικονομικές διακοπές και ότι άλλο φανταστείς… Άλλωστε το «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», δεν είναι τυχαίο – έχει πολλούς λόγους να το υποστηρίζουν! Είναι roadtrip και το εννοεί (θα κάνεις περίπου 6 ώρες για να φτάσεις) αλλά θα σου δοθεί ή ευκαιρία για αρκετές ενδιάμεσες στάσεις και φανταστικό φυσικό τοπίο!

Ποσείδι, Χαλκιδική

Εύβοια 

Απόσταση από την Αθήνα: 77 χιλιόμετρα μέχρι τη Χαλκίδα και από εκεί ανάλογα που θέλετε να κατευθυνθείτε. Ενδεικτικά η Βόρεια Εύβοια, πχ η Λίμνη και η Αγία Άννα απέχουν από τη Χαλκίδα 77 και 68 χιλιόμετρα αντίστοιχα ενώ από την Αθήνα 156 και 147 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Από την άλλη, ενδεικτικά η Κάρυστος στη νότια Εύβοια απέχει από τη Χαλκίδα 125 χιλιόμετρα και από την Αθήνα 200. Από την άλλη, τα Νέα Στύρα 85 και 161 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα:  7 κοντινοί & low budget προορισμοί για εκδρομή τον Μάιο

Δείτε επίσης «Ταξιδεύουμε» από τον βορρά μέχρι τον νότο της όμορφης Εύβοιας και κάνουμε στάσεις σε γραφικά χωριά και στις ομορφότερες παραλίες!

Εύβοια

Μιλάμε επομένως για ένα πολύ κοντινό στην πρωτεύουσα, προορισμό που μπορείτε να φτάσετε με την άνεση σας, εύκολα και οικονομικά. Η Εύβοια ίσως είναι το πιο ιδιαίτερο νησί της Ελλάδας, για την ακρίβεια δεν είναι στο μυαλό των περισσότερων από εμάς δεν είναι καν νησί, λόγω της εξαιρετικά κοντινής του απόστασης από την ηπειρωτική Ελλάδα, που ενώνεται με γέφυρα. Το βόρειο κομμάτι της, αυτό που φημίζεται για τα γραφικά χωριουδάκια του – η «νησιωτική» Λίμνη, οι ειδυλλιακές Ροβιές – και το καταπράσινο τοπίο του μπορεί, επίσης, να υπερηφανεύεται για μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νησιού: Χρόνια, Ροβιές, Ήλια, Αγία Άννα, Λιχάδα, Γιάλτρα,Γρεγολίμανο, Άγιος Γεώργιος. Εδώ θα δείτε 6 από τις υπέροχες παραλίες στην Εύβοια για τις πρώτες αποδράσεις της άνοιξης!

Θα βολτάρετε στον παραλιακό πεζόδρομο της Αιδηψού, θα απολαύσετε τις υπηρεσίες του Thermae Sylla Spa – ενός εκ των κορυφαίων Thermal Spa παγκοσμίως- επίσης στην Αιδηψό, θα περιδιαβείτε τα γραφικά στενάκια των Ροβιών και θα επισκεφθείτε τους καταρράκτες του Δρυμώνα.Για χαλαρές βόλτες ενδείκνυται και η πανέμορφη Λίμνη Ευβοίας με τα γραφικά της καλντερίμια και το αρκετά ενδιαφέρον Λαογραφικό της Μουσείο, ενώ βόρεια βρίσκεται και το δημοφιλές χωριό της Αγίας Άννας με την ομώνυμη υπέροχη παραλία.

παραλία Βύθουρη Εύβοια

Αντίστοιχα πολλές ομορφιές έχει να σας “αποκαλύψει” και η νότια πλευρά του νησιού με γνωστότερους προορισμούς, την Κάρυστο αλλά και το Μαρμάρι όπως και τα Νέα Στύρα, “νεότεροι” από άποψη δημοφιλίας προορισμοί αλλά όχι τυχαία καθώς ε΄χουν εξαιρετικές παραλίες όπως και ενδιαφέρουσες προτάσεις σε διαμονή και φαγητό.

Πήλιο

Απόσταση από Αθήνα: Κατά μέσο όρο 300 χιλιόμετρα

Πήλιο

Το Πήλιο, βρίσκεται στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, γεγονός που το καθιστά εύκολα προσβάσιμο από οποιαδήποτε γωνιά της χώρας, και συνδυάζει την δροσιά του βουνού με τις κρυστάλλινες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες που «κοιτάζουν κατάματα» τις μεγαλύτερες «σταρ» των ελληνικών νησιών.

Πήλιο: Ένας μαγευτικός προορισμός για όλο το χρόνο!

Χωριά όπως η Τσαγκαράδα, η Βυζίτσα και οι Μηλιές είναι γραφικά και ενδείκνυνται για βόλτες στην ειδυλλιακή φύση. Αν προτιμάτε κάτι πιο καλοκαιρινό, θα κατευθυνθείτε προς την εξωτική Νταμούχαρη, την εναλλακτική Κάτω Γατζέα, που προτιμούν ιδιαίτερα οι φίλοι του camping, το γραφικό ψαροχώρι Χόρτο που ακουμπά στον Παγασητικό και περιβάλλεται από μεγάλους ελαιώνες ή τον κοσμπολίτικο Άγιο Ιωάννη με τα παραδοσιακά σπιτάκια, τις πανέμορφες παραλίες, τα νυχτερινά πάρτι και την πιο φαντασμαγορική ανατολή της περιοχής.

Τέλος, θα κολυμπήσετε οπωσδήποτε στην παραλία-σταρ του Πηλίου και μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας, τον Μυλοπόταμο, στο Παπά Νερό κοντά στον Άγιο Ιωάννη, στα βαθυγάλαζα νερά στο Χορευτό και στα εξωτικά πράσινα νερά της Νταμούχαρης.

Πήλιο: Ένας μαγευτικός προορισμός για όλο το χρόνο!

Δείτε επίσης 5 υπέροχα χωριά μόλις 2 ώρες από την Αθήνα – Γραφικοί οικισμοί για κοντινές εκδρομές μετά το lockdown!

Λευκάδα

Απόσταση από την Αθήνα: 388 χιλιόμετρα

Φάρος και ακρωτήρι, Λευκάδα

Το μοναδικό νησί του Ιονίου – και ένα από τα δύο σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με την Εύβοια που αναφέραμε πιο πάνω – το οποίο δεν απαιτεί ακτοπλοϊκή μετακίνηση για να μας επιτρέψει να χαρούμε τις εκπληκτικές του παραλίες και την όμορφη φύση του, η Λευκάδα μας προκαλεί να… ανηφορίσουμε για Επτάνησα.

Λευκάδα προσφορά

Θα βολτάρετε ανάμεσα στα παραδοσιακά σπιτάκια και την πλούσια ορεινή βλάστηση του χωριού Καρυά, θα ανακαλύψετε το εντυπωσιακό φαράγγι Δημοσάρη κοντά στο Νυδρί, θα γνωρίσετε την γοητεία του παραδοσιακού οικισμού Δρυμώνα και φυσικά θα βουτήξετε σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες ολόκληρης της Ελλάδας. Όχι δεν είναι υπερβολή, τα τιρκουάζ νερά των Εγκρεμνών, του Μύλου και του Πόρτο Κατσίκι θα σας ταξιδέψουν στην Καραϊβική, ενώ το κοσμοπολίτικο Κάθισμα θα σας προσφέρει όλες τις ανέσεις μιας grande παραλίας με beach bars και μπόλικα parties.

Λευκάδα: 25 παραλίες εκτός συναγωνισμού!

Λευκάδα παραλία

Σύβοτα

Απόσταση από την Αθήνα:438 χιλιόμετρα

Σύβοτα

Το τιρκουάζ του Ιονίου μπλέκεται αρμονικά με το πράσινο των πυκνών ελαιώνων δημιουργώντας ένα τοπίο μαγευτικό. Η ακτογραμμή της Ηπείρου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για όσους γνωρίζουν. Για τους υπόλοιπους, αρκεί μια εξόρμηση στα υπέροχα Σύβοτα, την «ελληνική Καραϊβική» σύμφωνα με το δημοφιλές σποτ του ΕΟΤ.

Σύβοτα Θεσπρωτίας: Οι 5 κορυφαίες παραλίες με τα τιρκουάζ νερά που θα σας μαγέψουν!

Πριν από οτιδήποτε άλλο, θα χορτάσετε βουτιές. Πανέμορφες ακρογιαλιές, το πράσινο των δέντρων και τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς: η «σταρ» Μπέλα Βράκα, η κοσμοπολίτικη, αμμουδερή και πευκόφυτη Μέγα Άμμος, η εξωτική Αγία Παρασκευή με τα ζεστά νερά και, τέλος, η Πισίνα, με τα πιο τιρκουάζ νερά που έχετε δει ποτέ, στο νησί του Αγίου Νικολάου θα αποτελέσουν τα highlights των βουτιών σας. Αν έχετε όρεξη για βόλτα σε τέσσερεις ρόδες, θα πάρετε το αυτοκίνητο για μια σύντομη εκδρομούλα στον Αχέροντα στη Γλυκή, όπου θα περπατήσετε ανάμεσα στα πλατάνια πλάι στο ποτάμι, θα κάνετε ιππασία και άλλα πολλά σπορ. Μια εξίσου καλή εναλλακτική απόδραση είναι στο Σαρακήνικο, έναν κλειστό αμμώδη κόλπο ιδανικό για οργανωμένες βουτιές. Τέλος, επιβάλλεται μια βόλτα στα γραφικά δρομάκια του χωριού Πέρδικα και καφεδάκι στην δροσερή του πλατεία.

Καραβάκι στην ριβιέρα της Ηπείρου, Σύβοτα

Μάνη

Αερόπολη Μάνη
Αρεόπολη

Ήλιος, πέτρα, θάλασσα, πυργόσπιτα μέσα σε φραγκοσυκιές, σπήλαια που προκαλούν δέος, ατμοσφαιρικές καστροπολιτείες, εκπληκτικές παραλίες, άγρια τοπία με καθηλωτική ομορφιά, αυτή με λίγα λόγια είναι η Μάνη. Είναι δικαιολογημένα ένας από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς προορισμούς και μάλιστα όχι μόνο όσον αφορά στις καλοκαιρινές διακοπές αλλά κάθε στιγμή του χρόνου. Η Μάνη έχει τα πάντα να σου προσφέρει. Παραδοσιακούς πέτρινους οικισμούς, συγκλονιστικά σπήλαια, παραδοσιακά χωριά, πανέμορφες παραλίες, φιλόξενους ανθρώπους, αξιοθέατα, υπέροχο φαγητό και άγριο φυσικό τοπίο.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ