Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Athens
ΑρχικήΕλλάδαΤαξίδι στα Τζουμέρκα: Επιβλητικά βουνά, κορυφές που χάνονται στην ομίχλη, πετρόχτιστοι οικισμοί...

Ταξίδι στα Τζουμέρκα: Επιβλητικά βουνά, κορυφές που χάνονται στην ομίχλη, πετρόχτιστοι οικισμοί και μαγευτικά τοπία…

Τα Τζουμέρκα, είναι ίσως η λιγότερο γνωστή και διαδεδοµένη περιοχή της Ηπείρου, που µπορεί µέχρι τώρα να είχε θεωρηθεί από κάποιους έως και αποµονωµένη, όµως τελευταία έρχεται δυναµικά να κερδίσει τις εντυπώσεις, χωρίς να χάσει τίποτα από τα ιδιαίτερα γνωρίσµατά της που την κάνουν τόσο ξεχωριστή!

Επιβλητικά βουνά, κορυφές που χάνονται στην ομίχλη, τοπία μαγευτικά, άλλοτε γυμνά και χιονισμένα κι άλλοτε κατάφυτα, με νερά κελαρυστά, ποτάμια, γεφύρια και πολλά χωριά να αναδύονται σε κάθε συναρπαστική κι απρόσμενη στροφή, άλλα τουριστικά κι άλλα βγαλμένα λες από περασμένα χρόνια. Αυτά είναι τα Τζουμέρκα ή Αθαμανικά όρη, αναμφίβολα ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και όμορφους ορεινούς σχηματισμούς στη χώρα.

- Advertisement -
Τζουμέρκα

Η μεγάλη οροσειρά της δυτικής Ελλάδας αποτελεί νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου και ορθώνεται ανάμεσα στον Άραχθο και τον Αχελώο, στην περιοχή της αρχαίας Αθαμανίας, από όπου παίρνει και το όνομά της. Καλύπτει δε τμήμα των νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Τρικάλων.

Τζουμέρκα

Ψηλότερη κορυφή είναι η Κακαρδίτσα στα 2.429 μέτρα και η επόμενη ψηλότερη είναι το Καταφίδι (ή Καταφύδι) με υψόμετρο 2.393 μέτρα. Η οροσειρά χωρίζεται σε δύο τμήματα, στο βόρειο που βρίσκεται στα όρια των νομών Ιωαννίνων και Τρικάλων και στο νότιο, που ανήκει στο μεγαλύτερο μέρος του στον νομό Άρτας.

Τζουμέρκα

Τα Αθαμανικά όρη έχουν χαρακτηριστεί μία από τις σημαντικές περιοχές για πουλιά της Ελλάδας ενώ υπάρχει και το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου.

Ποτάμι στα Τζουμέρκα

Ο επίγειος παράδεισος της Ηπείρου μαγεύει τον επισκέπτη με τις εναλλαγές του τοπίου, την ξεχωριστή φυσική ομορφιά και τους παραδοσιακούς οικισμούς που διάσπαρτοι κοσμούν πλαγιές και ξέφωτα.

Τζουμέρκα, Ήπειρος
Καλαρρύτες
Καλαρρύτες, ένας από τους πιο γνωστούς και όμορφους οικισμούς των Τζουμέρκων
Καλαρρύτες Τζουμέρκα
Καλαρρύτες
Συρράκο
Το φημισμένο Συρράκο στα Τζουμέρκα
Συρράκο
Συρράκο
Συρράκο
Συρράκο

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,301LikesΚάντε Like
88,204 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ