Τα ελληνικά νησιά με τα ομορφότερα χωριά - Τήνος
photo: Shutterstock

Το ενδιαφέρον διεθνών Μέσων Ενημέρωσης και έγκριτων δημοσιογράφων συνεχίζει να προσελκύει η Τήνος. Μετά την πρόσφατη επίσκεψη της ταξιδιωτικής εκπομπής KILIMANGIARO του ιταλικού RAI3 σειρά έχει το δεύτερο κρατικό κανάλι της Ρουμανίας TVR2 και η εκπομπή “Cap Compas”που αποτελεί την παλαιότερη και σημαντικότερη ταξιδιωτική εκπομπή της ρουμάνικης τηλεόρασης.

Η εκπομπή προβάλλεται όχι μόνο μέσω του κρατικού δικτύου της Ρουμανίας αλλά και στη Μολδαβία (TVR1, TVR HD, TVR International, TVR Moldavia, TVR Cluj, TVR Iasi, TVR Craiova, TVR Timisoara, TVR Mures).

Η Elena Simona Dinu, ένα από τα ηγετικά στελέχη της κρατικής τηλεόρασης της Ρουμανίας και ο Florin Catalin Dinu βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Τήνο. Η πυξίδα των δημοσιογράφων έδειξε προς την Τήνο αφού η εκπομπή Cap Compas δίνει έμφαση στα στοιχεία πολιτισμού, κουλτούρας, παράδοσης και γαστρονομίας των προορισμών που παρουσιάζονται.

Ο Δήμος Τήνου πρότεινε ένα πρόγραμμα επισκέψεων που απώτερο σκοπό είχε να βοηθήσει τους δημοσιογράφους να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες να έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους και να νιώσουν την αυθεντική τηνιακή φιλοξενία.

Ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος κατά τη διάρκεια της συνάντησης μαζί τους, παρουσίασε συνοπτικά όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού, ενώ δεν παράλειψε να τονίσει την συνύπαρξη του καθολικού με το ορθόδοξο στοιχείο που αποτυπώνεται όχι μόνο στην αρχιτεκτονική, την κουλτούρα και την παράδοση αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων και εκφράζεται με τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Το ταξίδι διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ Ρουμανίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τήνου, την κα. Μαρία Τζάννου / THE STORY TAILORS και το MTC Group και υποστηρίχθηκε από τους Επαγγελματικούς Φορείς τουρισμού και τους εθελοντές που συνόδευσαν τους δημοσιογράφους στα σημεία ενδιαφέροντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταξίδι αποτελεί μέρος του πλάνου τουριστικής προβολής της Τήνου που εξελίσσεται στοχευμένα και μεθοδικά με στόχο να προωθήσει θεματικές μορφές τουρισμού, να ενισχύσει την κυκλική οικονομία και την τοπική επιχειρηματικότητα αναδεικνύοντας το σύνολο του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Πηγή: Airnews.gr

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ