Τι να ΜΗΝ κάνεις στη Νέα Υόρκη!

Ποιος από εμάς δεν έχει ονειρευτεί βόλτες στο Central Park, cocktails και ψώνια στους πολύβουους δρόμους του Μανχάταν, να χαθεί άπειρες ώρες στο περίφημο MET θαυμάζοντας τα έργα του, να γευματίσει στα πιο φημισμένα εστιατόρια… και τόσα, τόσα άλλα που κάνουν τη Νέα Υόρκη ΤΟΠ προορισμό!

Αν, λοιπόν, έχετε προγραμματίσει ή ετοιμάζετε ένα ταξίδι στην κοσμοπολίτικη μητρόπολη του κόσμου οφείλετε να ξέρετε 10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει κάνετε στη Νέα Υόρκη!!!

Για να απολαύσετε το ταξίδι σας περισσότερο και να γνωρίσετε την αυθεντική όψη της πόλης, να την ζείτε σαν ντόπιος, αποφεύγοντας τις «τουριστικές» παγίδες απλά ακολουθήστε τις συμβουλές μας!!

1. Αν θέλετε να πάτε κάπου μακριά ΜΗΝ πάρετε ταξί!

Τι να ΜΗΝ κάνεις στη Νέα Υόρκη!

Χρησιμοποιείστε το μετρό, όπως κάνουν και οι περισσότεροι Νεουορκέζοι!!

2. Μην φάτε τίποτα από καροτσάκι με hot dog!!

Θα βρείτε gourmet hot dog σε αρκετά καταστήματα στο δρόμο που θα σας σερβίρουν κάτι με καλύτερη ποιότητα! Κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά αξίζει! Τα καλύτερα δε, gourmet hot dog θα τα βρείτε στο Katz’s Delicatessen στην Union Square, Dogmatic (26 E. 17th Street, 212-414-0600).

3. Για να δείτε την πόλη από ψηλά ΜΗΝ πάτε στο Empire State Building.

Τι να ΜΗΝ κάνεις στη Νέα Υόρκη!

Οι Νεοϋορκέζοι πηγαίνουν στο Rainbow Room γιατί η θέα της πόλης είναι πολύ καλύτερη με ένα cocktail στο χέρι! Πάρτε τα 20 δολάρια που θα δίνατε για να ανέβετε στο Empire State Building και πιείτε ένα Manhattan ενώ απολαμβάνετε τη θέα του Manhattan από τον 65ο όροφο του Rainbow Room (30 Rockefeller Plaza, 65th floor, 212-632-5000).

4. Για κανένα λόγο ΜΗΝ φάτε cupcakes από το φούρνο Magnolia Bakery!

Από τότε που εμφανίστηκε στο Sex and the City, γίνεται χαμός και δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο. αν θέλετε κάτι ξεχωριστό φάτε cannolis στο Rocco’s και πιείτε και ένα εσπρεσάκι!
Rocco’s Pastry Shop (243 Bleecker Street, 212-242-6031).

5. Μην ανέβετε σε άμαξα για να κάνετε βόλτα στο Central Park.

Τι να ΜΗΝ κάνεις στη Νέα Υόρκη!

Καλύτερα να ξυπνήσετε πρωί και να το περπατήσετε! Είναι μαγικό!

6. Μην φάτε στο Tavern on the Green.

Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη με ιστορικά εστιατόρια, με θέα και απίστευτο φαγητό αλλά για κάποιο πραγματικά ανεξήγητο λόγω οι τουρίστες γεμίζουν το Tavern on the Green! ΜΗΝ το κάνετε! Αν θέλετε κάτι αυθεντικό επιλέξτε το The River Café, δεν είναι ιδιαίτερα φθηνό αλλά αξίζει (One Water Street, 718-522-5200).

7. Μην φάτε ΠΟΤΕ σε εστιατόριο στην Times Square!

Τι να ΜΗΝ κάνεις στη Νέα Υόρκη!

Επιλέξτε να γευματίσετε στην Hell’s Kitchen, δύο μόλις τετράγωνα από την Times Square! Είναι μια «κουλτουριάρικη» γειτονιά που θα σας ενθουσιάσει.

8. ΜΗΝ επιλέξετε κωμωδία στην Times Square!

Αν αποφασίσετε να περιμένετε στην ουρά για να δείτε ένα live show ΜΗΝ επιλέξετε κωμωδία στην Times Square!

9. ΜΗΝ πάτε για ψώνια στο Century 21!

Είναι σαν την άγρια ζούγκλα! Κατευθυνθείτε καλύτερα στην Fifth Avenue, εκεί στην 38th Street θα βρείτε το Shop at Lord & Taylor(212-391-3344) που αποτελεί την τέλεια εναλλακτική!

10. ΜΗΝ επιλέξετε για την βραδινή σας έξοδο την Meatpacking District!

Τι να ΜΗΝ κάνεις στη Νέα Υόρκη!

Ναι, κάποτε αποτελούσε μια θρυλική έξοδο… αλλά όχι πια! Επιλέξτε το Lower East Side και συνεχίστε…

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ