Το εγκαταλελειμμένο ελληνικό ξενοδοχείο των celebrities και η «κατάρα» που το κυνηγά

Ένα εγκαταλελειμμένο ελληνικό ξενοδοχείο που αγαπούσαν οι celebrities όμως με μια «κατάρα» να το κυνηγά…

Ο λόγος για το ξενοδοχείο Λακωνίς που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Γυθείου και στέκει πλέον εγκαταλελειμμένο… Όταν δημιουργήθηκε είχε σκοπό να αποτελέσει το διαμάντι της Λακωνίας και κάποιοι μάλιστα λέγανε πως αυτό το συγκρότημα θα αποτελούσε το Costa Navarino της Λακωνίας.

Ξενοδοχείο Λακωνίς

Στα λίγα χρόνια που λειτούργησε αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς celebrities, τόσο του εξωτερικού όσο και της εγχώριας showbiz, με σημαντικότερους από αυτούς την διάσημη ηθοποιό Angelina Jolie και τον κορυφαίο σκηνοθέτη James Cameron.

Το ξενοδοχείο των 100 δωματίων συνήθιζε να εντυπωσιάζει με τις εξαιρετικές παροχές και την τεράστια –βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία- παραλία του που προσέφερε μαγευτική θέα στη θάλασσα.

Η «κατάρα» που κυνηγά το ξενοδοχείο

Χτισμένο από επενδυτή που υπήρξε στενός φίλος του χουντικού Γιώργου Παπαδόπουλου, το εν λόγω ξενοδοχείο μοιάζει να πληρώνει… αμαρτίες ετών, με τους ξένους δημοσιογράφους να γράφουν πως η σημερινή του κατάσταση αποτελεί «χαρακτηριστικό παράδειγμα της προβληματικής Ελλάδας». Επιχειρηματίας της περιοχής, παραδέχτηκε πως οι καλές σχέσεις του ανθρώπου που το εμπνεύστηκε με τη χούντα, έχουν προσδώσει πολύ κακή ενέργεια στο κτίριο, με πολλούς κατοίκους του Γυθείου να θεωρούν πως είναι καταραμένο. «Με τη μήκους 300 μέτρων παραλία του, τα 5.500 τ.μ. κτισμάτων, ανάμεσα στα οποία και μπάνγκαλοους τα οποία έχουν πάρει τα ονόματά τους από τους Θεούς του Ολύμπου και τους κήπους των 30.000 τ.μ., φαντάζει ως μία καταπληκτική ευκαιρία για επένδυση και ανάπτυξη», αναφέρουν, παροτρύνοντας τους ξένους κροίσους να πάρουν το «Λακωνίς» στην κατοχή τους. Μέχρι στιγμής κανείς δεν τόλμησε να το διεκδικήσει…

Γνωρίστε και το «Ξενοδοχείο της Χούντας» που δεν λειτούργησε ποτέ! Οι φήμες πίσω από αυτό…

Η ομάδα Up Drones βρέθηκε εκεί και μας το παρουσιάζει σε ένα μοναδικό βίντεο:

Το εγκαταλελειμμένο χωριό-φάντασμα της Ελλάδας!

Η ελληνική περιφέρεια έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Το έγκλημα ξεκίνησε το 1980, με τη δεκαετία του 2000 να ολοκληρώνει την ερήμωση πολλών χωριών στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια επιστροφή στα χωριά, αλλά ο ρυθμός δεν είναι ικανός να αναστρέψει τη κατάσταση.

Στη Κρήτη μια βόλτα με το αυτοκίνητο θα σας πείσει πόσο ευλογημένος είναι αυτός ο τόπος. Για πολλά χρόνια οι οικογένειες ήταν τόσο δεμένες που πολλά παιδιά έμεναν στο τόπο που γεννήθηκαν. Τα τελευταία χρόνια η ανεργία και η οικονομική κρίση, ανάγκασε και τους πιο φανατικούς της επαρχίας να εγκαταλείψουν την ύπαιθρο και να  αναζητήσουν εργασία στις μεγάλες πόλεις.

Χωριό Καλάμι

80 χιλιόμετρα Ανατολικά του Ηρακλείου δίπλα από την Άνω Βιάννο στο χωριό Καλάμι, βρίσκεται ένα χωριό χτισμένο σε μαγευτικό τοπίο, δίπλα σε βουνά, ποτάμια και πυκνή βλάστηση, που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί το άφησαν να ερημώσει.

Το 1980 ζούσαν στο χωριό 150 οικογένειες. Σήμερα ζούνε μόνο 8 κάτοικοι, όλοι ηλικιωμένοι, και η εικόνα εγκατάλειψης σου ραγίζει τη καρδιά. Τα σπίτια που έκλεβαν τη παράσταση για την αρχοντιά τους, ρημάζουν καθώς ούτε τη περίοδο των διακοπών, επισκέπτονται το χωριό οι ιδιοκτήτες.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε αποτυπωμένη στο φακό όλη την εγκατάλειψη του τόπου. Το βίντεο τράβηξε ο Νίκος Σαράντος.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ