ελληνικό φαρ-ουέστ
- Advertisement -

Γνωρίζατε πως διαθέτουμε το δικό μας ελληνικό «φαρ-ουέστ»; Ένα μέρος όπου υπάρχουν αυτοφυείς αμέτρητοι ελληνικοί κάκτοι, οι γνωστές φραγκοσυκιές. Όλ’ αυτά δίπλα σε μια δημοφιλέστατη και γραφική πολή.

Πετάμε πάνω από το λόφο της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο, όπου η φύση έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο σκηνικό. Ένα παράξενο γεγονός για τα ελληνικά πρότυπα, ένα απέραντο δάσος από φραγκοσυκιές, έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό που βλέπουμε, μόνο, σε ξένες ερήμους.

Με την ευκαιρία, γνωρίστε τον Σπερχειό ποταμό και το «απόκοσμο» τοπίο που σχηματίζεται στις εκβολές του! (video)

Το ιδιότυπο αυτό “δάσος” βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Ακροναυπλίας και περιβάλλεται από θάλασσα. Οι απόκρημνοι βράχοι γεμάτοι φραγκοσυκιές κρέμονται σχεδόν κάθετα και καταλήγουν στη θάλασσα.

Στο επίπεδο της θάλασσας υπάρχει ένας καταπληκτικός περίπατος, ο λεγόμενος “Γύρος της Αρβανιτιάς”, που οι επισκέπτες περπατούν σε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι δίπλα στη θάλασσα υπό την σκιά αυτού του ιδιότυπου δάσους από κάκτους.

Ζάκυνθος: Καρχαρίας κολυμπάει δίπλα σε ψαρά (video)

Μάλιστα έχουν αφήσει το “στίγμα” τους σε πολλούς απ’ αυτούς, χαράσσοντας πάνω τους ονόματα και ημερομηνίες. Το ελληνικό «φαρ-ουέστ» αξίζει την προσοχή μα και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.

Απολαύστε τα μαγικά πλάνα από το ταξίδι πάνω από αυτό το ιδιαίτερο «δάσος», μέσα από τα «μάτια» του haanity:

Πάρκο των Ψυχών: Ξενάγηση στο πιο creepy «μουσείο» της Ελλάδας! (video)

Το Πάρκο των Ψυχών είναι ένα από τα πιο creepy «μουσεία» και μέρη στην Αθήνα και βρίσκεται στην Πάρνηθα, μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της πρωτεύουσας!

Αυτός που επιμελήθηκε την δημιουργία του μουσείου είναι ο γλύπτης Σπυρίδων Ντασιώτης. Εμπνεύστηκε από το επιβλητικό Σανατόριο της Πάρνηθας, που είναι γεμάτο μνήμες και πόνο.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε έναν υπέροχος νερόμυλο 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! (video)

Το πιο ονειρικό ταξίδι με τροχόσπιτο! (video)

Το Πάρκο των Ψυχών δημιουργήθηκε αφιλοκερδώς, δίνοντας «ζωή» σε νεκρούς κορμούς δέντρων εκφράζοντας τα συναισθήματα που διακατείχαν οι τρόφιμοι του Σανατορίου την περίοδο του εγκλεισμού τους.

Εκθέματα όπως «Η έγκυος», «Ο σταυρός του μαρτυρίου», «Η νοσταλγία της μάνας για το παιδί που άφησε πίσω», «Το ζευγάρι», «Το αυτί», «Το φτερό», «Ο συλλογισμός» κ.ά. συνθέτουν αυτό το εναλλακτικό αν μη τι άλλο μουσείο.

Το Πάρκο των Ψυχών βρίσκεται 1000 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και, μόλις, 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τα εξαιρετικά πλάνα από το βίντεο από το κανάλι του haanity:

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ