Λευκά Όρη χιονισμένα

Επιβλητικό, εντυπωσιακό και απόκοσμο είναι ένα ελληνικό βουνό που είναι ντυμένο στα λευκά ακόμα και το καλοκαίρι δημιουργώντας απίθανες εικόνες σε όσους μπορούν να το θαυμάσουν!

Στην Κρήτη τα βουνά είναι μαγευτικά, πόσω μάλλον ένα βουνό που είναι χιονισμένο ακόμα και το καλοκαίρι. Τα υπέροχα Λευκά Όρη είναι χιονισμένα μέχρι και τον Ιούνιο, δημιουργώντας απόκοσμες εικόνες στα 2.453 μέτρα.

Λευκά Όρη χιονισμένα και το καλοκαίρι

Το χιονισμένο ελληνικό βουνό ακόμα και το καλοκαίρι

Τα Λευκά Όρη δεσπόζουν στην Κρήτη, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του νομού Χανίων και Ρεθύμνου, ενώ είναι γνωστά στους ντόπιους και ως Μαδάρες. Η ψηλότερη κορυφή του βουνού είναι οι Πάχνες, με το υψόμετρό τους να αγγίζουν τα 2.453 μέτρα.

Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το γεγονός ότι είναι χιονισμένα μέχρι και τον Ιούνιο, αποτελώντας ένα από τα πιο ωραία χιονισμένα τοπία στο νησί. Διασημότερο επίσης, το φαράγγι της Σαμαριάς στον Εθνικό Δρυμό των Λευκών Ορέων, που μάλιστα είναι μέσα στα 6 ωραιότερα της Ελλάδας, και αυτό της Αράδαινας στο νότιο τμήμα των Χανίων, πάνω στο οποίο είναι χτισμένο το ομώνυμο χωριό!

ορειβάτης στα Λευκά Όρη χιονισμένα

Δείτε και τον χιονισμένο Παρνασσό! Ο ιστορικός πρώτος χιονιάς χωρίς επισκέπτες στο χιονοδρομικό! (βίντεο)

Στα Λευκά Όρη φιλοξενούνται σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, με τις περιοχές προς το νότο να είναι γεμάτες με δάση από κυπαρίσσια, πεύκα και πουρνάρια, ενώ εκείνες με περισσότερη υγρασία να σκεπάζονται από πλατάνια και καστανιές.

τα Λευκά Όρη χιονισμένα την άνοιξη

Ο Τάσος Δούσης κάνει οικο-τουρισμό και προτείνει 5 οικοτουριστικά χωριά στην Κρήτη!

Κίσσαβος: Το βουνό μας αποκαλύπτεται...Εντυπωσιακές χαράδρες με ορμητικούς χειμάρρους, δάση, καταρράκτες και γεφύρια! (φωτο)

Η ορειβασία στα Λευκά Όρη αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες δραστηριότητες, αφού σε αρκετά σημεία της οροσειράς υπάρχουν καταφύγια για ξεκούραση. Οι εικόνες του βουνού είναι μοναδικές και δύσκολα κάποιος θα τις συναντήσει αλλού.

Δείτε το βίντεο με την ανάβαση των ορειβατών στο χιονισμένο βουνό:

Το απάτητο βουνό στον κόσμο – Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του!

Είναι ένα από τα απάτητα βουνά στον κόσμο, παρόλο που δεν είναι το ψηλότερο. Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του, όσοι κι αν προσπάθησαν.

απάτητο βουνό στον κόσμο με χιόνια

Το Μούτσου Τσις βρίσκεται στο Πακιστάν και έχει ύψος 7.453 μέτρα, στην οροσειρά Καρακορούμ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν, Ινδίας και Κίνας και έχει μήκος περίπου 500 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα κομμάτι βράχου που δεν είναι καν το υψηλότερο βουνό της οροσειράς, η οποία βρίσκεται στην περιοχή με τους περισσότερους παγετώνες εκτός των πολικών περιοχών.

απάτητο βουνό στον κόσμο ορειβάτης στα χιόνια

Μαγευτικά αλπικά τοπία στα καναδικά Βραχώδη Όρη

Η τελευταία απάτητη κορυφή

Το Μούτσου Τσις είναι το τελευταίο απάτητο βουνό στον κόσμο, αφού όσες προσπάθειες κι αν έγιναν, δεν κατάφερε κανείς να ανέβει στην κορυφή του.

Κρυμμένο στο Δυτικό Καρακορούμ, το Μούτσου Τσις έχει αποτρέψει όλες τις προσπάθειες που έγιναν για την κατάκτησή του, με σημαντικότερη την ορειβασία που οργανώθηκε από μια ισπανική αποστολή το 1999, που έφτασε τα 6.650 μέτρα στη νότια κορυφογραμμή.

Αρχάνες: Το πολύχρωμο χωριό της Κρήτης που η φήμη του έχει φτάσει στην Ευρώπη!

Στην κορυφή του Έβερεστ Έλληνες ορειβάτες! (Photos, Video)

Οι αποτυχημένες προσπάθειες

Τον Αύγουστο του 2020, μια τριμελής αποστολή από την Τσεχία, συμπεριλαμβανομένου του ορειβάτη Παβελ Κόρινεκ και του πρώην πολιτικού Πάβελ Μπεμ, ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να ανέβει στο Μούτσου Τσις.

απάτητο βουνό στον κόσμο με υπέροχη φύση με έλατα και χιόνια

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου, οι τρεις ορειβάτες δήλωναν ότι είχαν κάνει μεγάλη πρόοδο στην ανάβασή τους, προσπερνώντας τον πάγο του Μούτσου Τσις που είχε σταματήσει τους προκατόχους τους. Όπως μια χιονοστιβάδα τούς άλλαξε τα σχέδια και ακολούθησε μια ανάρτηση στο Facebook από τα 6.313 μέτρα, στην οποία περιγράφεται συνοπτικά η δυσκολία της ανάβασης.

Αυτό το βουνό στο Περού μοιάζει με «Ουράνιο τόξο»

“Ήδη τρεις μέρες μηδενικού ύπνου. Δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος για να σταθείς κατά τη διάρκεια της αναρρίχησης. Περνάμε τη μέρα σήμερα σε μια σκηνή λόγω τρομερού χάους έξω. Θα κατεβούμε αύριο και θα προετοιμαστούμε για μια άλλη προσπάθεια σε λίγες μέρες…”.

Κάτι που δεν έγινε ποτέ, λόγω ακύπωσης του εγχειρήματος εξαιτίας του άσχημου και επικίνδυνου καιρού στην περιοχή. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ορειβάτες αψηφούν τον θάνατο και ρισκάρουν τη ζωή τους σε μεγάλο ύψος.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ