Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens
ΑρχικήΕλλάδαΑνεβαίνουμε σε 6 βουνά της Ελλάδας! Ταξίδι στα πιο όμορφα ορεινά τοπία!

Ανεβαίνουμε σε 6 βουνά της Ελλάδας! Ταξίδι στα πιο όμορφα ορεινά τοπία!

Ταξίδι σε έξι ψηλά βουνά της Ελλάδας που προσφέρουν στους επισκέπτες τα πιο όμορφα ορεινά τοπία. Γιατί μπορεί η Ελλάδα να φημίζεται για τις παραλίες της, όμως τα βουνά έχουν άλλη γοητεία…

Ψηλορείτης όμορφα ορεινά τοπία για ταξίδι


Ένα ταξίδι στους μεγάλους ορεινούς όγκους της Ελλάδας επιβάλλεται αυτή την εποχή, αφού μπορεί τα χιόνια να μην έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους, ωστόσο η πλούσια βλάστηση, η υπέροχη θέα από ψηλά αλλά και τα μοναδικής ομορφιάς ορεινά τοπία θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό επισκέπτη. Η πεζοπορία στα καλύτερά της…

- Advertisement -

Δείτε, όμως, και 4 φθινοπωρινές πεζοπορικές διαδρομές κοντά στην Αθήνα!

Ορεινές διαδρομές

Όλυμπος, Θεσσαλία-Κεντρική Μακεδονία

Όλυμπος ταξίδι σε 6 βουνά της Ελλάδας

Διάσημος για την ομορφιά του, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του, ο Όλυμπος στέκει αγέρωχος στα 2.917 μέτρα και είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και δεύτερο στα Βαλκάνια. Βρίσκεται στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας και έχει ανακηρυχθεί από το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας.

Όλυμπος ταξίδι σε 6 βουνά της Ελλάδας υπέροχη θέα

Το 1981 η UNESCO ανακήρυξε τον Όλυμπο “διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας”, υπό την εποπτεία του Ο.Η.Ε., ενώ το 1987 ανακηρύχθηκε αρχαιολογικός και ιστορικός τόπος. Στον Όλυμπο θα βρείτε οργανωμένα ορεινά καταφύγια με ποικίλες ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές, ενώ κλασική αφετηρία αποτελεί η κωμόπολη του Λιτόχωρου για όσους θέλουν να τον εξερευνήσουν.

Σμόλικας, Βόρεια Πίνδος

Σμόλικας ταξίδι σε 6 βουνά της Ελλάδας κορυφή

Μετά τον Όλυμπο, είναι το 2ο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, με υψόμετρο 2.637 μέτρα και καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων και το δυτικό του νομού Γρεβενών. Το βουνό καλύπτεται από πλούσια βλάστηση, ενώ κάτω από την υψηλότερη κορυφή του σχηματίζεται η πανέμορφη Δρακόλιμνη. Οι περισσότεροι το γνωρίζουν κάνοντας ανάβαση από το Παλιοσέλι ή τους Πάδες, περνώντας έτσι από το καταφύγιο και την Δρακόλιμνη ή από τα  βόρεια, από το Κεράσοβο (Αγ. Παρασκευή).

Σμόλικας ταξίδι σε 6 βουνά της Ελλάδας ορειβασία

Ωραίες διαδρομές και σχετικά βατές, ανάλογα βέβαια και με την εποχή. Η ανάβαση όμως από τα ανατολικά, δηλαδή από την Σαμαρίνα, το ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων, είναι τελείως διαφορετική. Ο Σμόλικας προσφέρει άλλες συγκινήσεις και δίνει την εντύπωση ότι δεν περπατάμε στο ίδιο βουνό.

Τύμφη, Βόρεια Πίνδος

Τύμφη ταξίδι σε 6 βουνά της Ελλάδας πανοραμική βουνού

Είναι βουνό της Ηπείρου στην περιοχή του Ζαγορίου (από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας), σχεδόν άδενδρο και ως επί το πλείστον απόκρημνο, κυρίως στα βόρεια και τα νοτιοδυτικά. Υψώνεται μεταξύ του ποταμού Αώου και του παραποτάμου του Βοϊδομάτη και η ψηλότερη κορυφή του είναι η Γκαμήλα στα 2.497 μέτρα. πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα και αλπικότερα βουνά της Ελλάδας, αλλά και το βουνό που συνδυάζει δύο διαφορετικές όψεις.

Τύμφη ταξίδι σε 6 βουνά της Ελλάδας με χιόνια

Η βορινή πλευρά της είναι μια σειρά από ορθοπλαγιές που διακόπτονται από βαθιές χαράδρες. Αυτές, που στη θέα τους και μόνο μένεις αποσβολωμένος, θυμίζουν έντονα τις Άλπεις, γι’ αυτό και χαρακτηρίστηκε η Τύμφη ως “αναριχητικός παράδεισος της Ελλάδας“. Στα οροπέδια θα συναντήσετε πολλές γραφικές αλπικές λίμνες, με γνωστότερη τη Δρακόλιμνη.

Παρνασσός, Στερεά Ελλάδα

Παρνασσός ταξίδι σε 6 βουνά της Ελλάδας πανοραμική

Ο Παρνασσός εκτείνεται στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας και έχει μέγιστο ύψος 2.457 μέτρα, με υψηλότερη κορυφή τη Λιάκουρα, ενώ αποτελεί ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας. Αποτελεί “must” χειμερινό προορισμό, με την διαχρονική και μαγευτική Αράχωβα και την Αγόριανη, που αποτελεί το απόλυτο αλπικό όνειρο, να κλέβουν τις εντυπώσεις. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτά, ούτε μόνο γνωστός για το χιονοδρομικό του κέντρο που προσελκύει πλήθος σκιέρ τους χειμερινούς μήνες.

Παρνασσός ταξίδι σε 6 βουνά της Ελλάδας χιονοδρομικό κέντρο

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας ο Παρνασσός αποτελεί πρόκληση. Ορεινά μονοπάτια, δασικοί δρόμοι, καλντερίμια, τα υπέροχα χωριά του Παρνασσού και ένα πλήθος άλλων διαδρομών βρίσκονται στη διάθεση όσων απολαμβάνουν την περιπλάνηση στο βουνό. Από όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής ξεκινούν διάφορες διαδρομές που καταλήγουν στις κορυφές του βουνού ή σε άλλα σημεία, όπως αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια και τοποθεσίες φυσικού κάλλους.

Ταΰγετος, Πελοπόννησος

Ταυγετος ταξίδι σε 6 βουνά της Ελλάδας ορειβασία

Η υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου, ο παραμυθένιος Ταΰγετος, εκτείνεται μεταξύ των λεκανών Μεγαλόπολης-Ευρώτα και Μεσσηνίας, με ύψος 2.404 μέτρα. Στον Ταΰγετο υπάρχουν πολλές διαδρομές που οδηγούν στις κορυφές του, αλλά και παλαιά μονοπάτια, ιδανικά για ορειβάτες και πεζοπόρους, που ξεκινούν από τα χωριά στα πεδινά και φτάνουν μέχρι τους πιο απομακρυσμένους ορεινούς οικισμούς.

Ταυγετος ταξίδι σε 6 βουνά της Ελλάδας καταπράσινο τοπίο

Πιο γνωστό, το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, υπόσχεται μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στο πράσινο, με πέτρινα γεφύρια, χωριά, έλατα, μικρά ποτάμια… Με σημείο εκκίνησης την Αναβρυτή, οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στο ομώνυμο φαράγγι, να ακολουθήσουν το μονοπάτι που κατευθύνεται στον Μυστρά ή να ανέβουν στο καταφύγιο της Βαρβάρας.


Ψηλορείτης, Κρήτη

Ψηλορείτης ταξίδι σε 6 βουνά της Ελλάδας πανοραμική

Το πιο ξακουστό βουνό της Κρήτης, με ύψος 2.453 μέτρα, έχει 5 κορυφές που υπερβαίνουν τα 2.000 μέτρα. Ο Ψηλορείτης έχει πλούσια πανίδα και χλωρίδα που περιλαμβάνει είδη, τα οποία φύονται μόνο στις πλαγιές του. Η ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή γίνεται είτε από τα νότια, με αφετηρία τις Καμάρες, τον Φουρφουρά ή τα Πλατάνια, είτε από το οροπέδιο της Νίδας, που είναι και το πιο συνηθισμένο, μέσω του καλά σημαδεμένου μονοπατιού Ε4 και με πεζοπορία που υπολογίζεται στις 5 περίπου ώρες.

Ψηλορείτης ταξίδι σε 6 βουνά της Ελλάδας με χιόνια

Θεωρείται από τα πιο εντυπωσιακά τοπία φυσικής ομορφιάς με επιβλητικά σπήλαια, όπως το σπήλαιο Μαραθοκεφάλα, το σπήλαιο Μελιδονίου, το σπήλαιο Σφεντόνη, βαθιά φαράγγια, οροπέδια, δάση και χωριά, όπως ο Μυλοπόταμος, τα Ανώγεια, τα Ζωνιανά και πολλά άλλα. Ειδικά με τα χιόνια, ο Ψηλορείτης έχει ιδιαίτερη ομορφιά!

Ο Τάσος Δούσης προτείνει 5 κουκλίστικους ξενώνες στην Ελλάδα με θέα που κόβει την ανάσα!

Από το ένα σημείο της Ελλάδας στο άλλο και από τον Όλυμπο μέχρι το καταπράσινο Βέρμιο, ο Τάσος Δούσης σάς προτείνει 5 κουκλίστικους ξενώνες για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου στην Ελλάδα, όλοι με θέα που κόβει την ανάσα.

Ο Τάσος Δούσης βρήκε για εσάς υπέροχους ξενώνες, ξύλινα σπιτάκια αλλά και παραδοσιακά κτήρια, όλα με θέα στα βουνά και στα υπέροχα ορεινά τοπία! Η εποχή απαιτεί χαλάρωση και ξεκούραση στη φύση, που αποκτά τα πιο όμορφα χρώματα και δημιουργεί ξεχωριστά κάδρα σε κάθε γωνιά. Και οι ξενώνες στην Ελλάδα είναι η ιδανική επιλογή…

Υπέροχη θέα από ψηλά ξενώνες Ελλάδα

Πλούσια βλάστηση, διάθεση για πεζοπορία, απόλαυση παραδοσιακών πιάτων και ξεκούραση σε 5 όμορφους ξενώνες ανά την Ελλάδα, σε μαγευτικά ορεινά χωριά, που καθένας τους ξεχωρίζει για τη θέα. Καθίστε αναπαυτικά στο μπαλκόνι, στην αυλή ή τη βεράντα και δείτε μπροστά σας να απλώνεται όλο το μεγαλείο της Ελλάδας… Μια σπάνια ομορφιά που αλλού δεν υπάρχει! about:blank

Δείτε τα 10 πιο περιζήτητα ορεινά χωριά στην Ελλάδα για φθινοπωρινή απόδραση!

5 ξενώνες με μοναδική θέα

Φεγγαρόπετρα… με θέα τον Όλυμπο

Ξενώνας με θέα Φεγγαρόπετρα

Παλιό αρχοντικό, πέτρινο, έχει διατηρήσει το παραδοσιακό του στυλ, ένα από τα παλαιότερα στον Παλαιό Παντελέημονα, χτισμένο στις αρχές του περασμένου αιώνα. Διαθέτει 6 δωμάτια που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής στον επισκέπτη.

Ξενώνας με θέα Φεγγαρόπετρα δωμάτιο

Από την βεράντα του θα δείτε την υπέροχη θέα προς τον Όλυμπο και τις κορφές του ως το Κάστρο του Πλαταμώνα και από εκεί στο απέραντο γαλάζιο του Θερμαϊκού. Τα δίκλινα στοιχίζουν περί τα 58€ στην booking.com.

Μηλίτσα… με θέα το Βέρμιο

Ξενώνας με θέα Μηλίτσα

Κουκλίστικος, προσεγμένος και στην παραμικρή λεπτομέρεια, είναι ένα ονειρικό σαλέ στους πρόποδες του Βερμίου, μόλις 3 χιλιόμετρα από τη Νάουσα.

Ξενώνας με θέα Μηλίτσα δωμάτιο

Με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεσαι ότι εδώ θα βρεις την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη κάτω από τα αστέρια. Απολαύστε την υπέροχη θέα από τα μεγάλα παράθυρα των πολυτελών δωματίων του. Τα δίκλινα στοιχίζουν περί τα 71€ στην booking.com.Ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο στην Πύλο με κοσμοπολίτικη αύρα και μαγική τοποθεσία από τον Τάσο Δούση

Ξενώνας Μαζαράκη… με θέα την καστροπολιτεία του Μυστρά

Ξενώνας με θέα Μαζαράκη

Παραδοσιακός ξενώνας, εντυπωσιάζει με την θέση του μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο που το μάτι χάνεται στον Μυστρά. Αποτελείται από τέσσερα ανεξάρτητα κτήρια και προσφέρει στους επισκέπτες διαμονή σε πολυτελείς σουίτες, όλες διακοσμημένες σε country style.

Ξενώνας με θέα Μαζαράκη δωμάτιο

Όλες έχουν υπέροχη θέα στο φυσικό τοπίο της λακωνικής γης, από την κοιλάδα του Ευρώτα ως τον Ταΰγετο. (οι junior σουίτες από 77€ την βραδιά στην booking.com)

Αλαγονία… με θέα τον Ταΰγετο

Ξενώνας με θέα Αλαγονία

Ένα μικρό ορεινό χωριό στη Μεσσηνία, η Αλαγονία, μπορεί να υπερηφανεύεται για τον υπέροχο ομώνυμο ξενώνα που θα συναντήσετε εδώ. Μικρά ξύλινα σπιτάκια με όλες τις ανέσεις θα σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής στη φύση και στο καταπράσινο τοπίο.

Ξενώνας με θέα Αλαγονία δωμάτιο

Κάθε σπιτάκι έχει πάρει το όνομα ενός λουλουδιού που ευδοκιμει στο βουνό της Πελοποννήσου, ενώ όλα φημίζονται για το παραδοσιακό βιολογικό τους πρωινό. Η θέα είναι συγκλονιστική και θα το καταλάβετε κάνοντας πεζοπορία στο βουνό. Τα δίκλινα σαλέ ξεκινούν από τα 51€ (στην booking.com)

Το Ρόδι… με θέα το φαράγγι του Βίκου

Ξενώνας το Ρόδι με θέα

Στο πανέμορφο Μεγάλο Πάπιγκο, ένας πετρόχτιστος ξενώνας θα σας προσφέρει απλόχερα τη ηπειρώτικη φιλοξενία όπως μόνο οι ντόπιοι ξέρουν. Βγείτε στο μπαλκόνι για να θαυμάσετε το τοπίο και να δείτε μαγικές εικόνες από το φαράγγι του Βίκου.

Ξενώνας το Ρόδι με θέα δωμάτιο

Η θέα χάνεται στους Πύργους της Αστράκας, στο Φαράγγι του Βίκου και στο χωριό της Αρίστης. Τα δίκλινα ξεκινούν από τα 51€ με χορταστικό πρωινό (booking.com).

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,271LikesΚάντε Like
88,475 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ