Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
35.9 C
Athens
ΑρχικήΝομός ΑργολίδαςΆργοςΤο Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου σας προσκαλεί στα εγκαίνιά του!

Το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου σας προσκαλεί στα εγκαίνιά του!

Το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου στο Άργος, μετά την ανακαίνισή του που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, σας προσκαλεί στα εγκαίνιά του!

Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου εγκαίνια

Λίγα λόγια για το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου

Το Λαογραφικό μουσείο Κεφαλαρίου έχει εγκατασταθεί στο κέντρο του χωριού, απέναντι από τον ιστορικό ναό της Ζωοδόχου Πηγής και αποτελείται από 3 τμήματα: μουσείο νερού, λαϊκής τέχνης και κουλτούρας, φυσικής ιστορίας. Το ιδιαίτερο του μουσείου αυτού είναι ότι αποτελεί προσφορά των ιδρυτών του προς τα παιδιά και τους ανθρώπους που αγαπούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου μας και η είσοδος είναι δωρεάν.

- Advertisement -

Στο περιεχόμενο του λαογραφικού μουσείου στο Κεφαλάρι μπορείτε να δείτε αντικείμενα τα οποία, εκτός από το θέμα τους, καθρεφτίζουν ουσιαστικά τον πολιτισμό μέσα από τον οποίο γεννήθηκαν και τον οποίο εκφράζουν. Κάθε ανθρώπινο δημιούργημα είναι ατομικό στη βάση του, αλλά έχει κοινωνικές προεκτάσεις, γιατί βασίζεται στις συλλογικές παραστάσεις που επικρατούσαν στην εποχή του.

Οι τρόποι κατασκευής, τα διαφορετικά υλικά, οι πρώτες ύλες, η τεχνογνωσία, η χρηστικότητα, μαρτυρούν για τους διαθέσιμους πόρους της εποχής του, ενώ η διακόσμησή του είναι δυνατόν να μας ανοίγει ένα παράθυρο στις μαγικο-θρησκευτικές, ανθρωπολογικές ή κοσμολογικές πεποιθήσεις των ανθρώπων που τα παρήγαγαν.

Γενικότερα το μουσείο αυτό ασχολείται με τη συλλογή, καταγραφή και τεκμηρίωση αντικειμένων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον λαϊκό πολιτισμό της περιοχής. Το υλικό της συλλογής αποτελείται από κινητά αντικείμενα, εξοπλισμό εργαστηρίων και λοιπά.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,201 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ