Ξενοδοχείο με θέμα την ευτυχία, Μεξικό
- Advertisement -

Υπάρχει ένα ξενοδοχείο, το μοναδικό στον κόσμο έως σήμερα, που έχει ως θέμα του την ευτυχία. Ίσως, από την τοποθεσία του και μόνο, να μην απέχει και πολύ. Αλλά εκτός από αυτό το ιδιαίτερο ξενοδοχείο σας βρήκαμε και 8 ακόμα ξεχωριστά και ξενοδοχεία του κόσμου!

Το «Awakening», όπως ονομάζεται, βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Nopalitos στο Μεξικό, από την πλευρά που βρέχεται από τη θάλασσα της Καραϊβικής. Το project για τη δημιουργία του άρχισε το 2015 όταν η Adriana Chardí και ο συνέταιρός της Martin Loeffler αποφάσισαν να φτιάξουν ένα ξενοδοχείο που θα συνδύαζε το μοναδικό αρχιτεκτονικό σχέδιο, τα υψηλά στάνταρ βιωσιμότητας και το μάξιμουμ της επαφής με τη φύση. Έτσι, το τέλος του 2016, επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία έχει χαρακτηριστεί και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco το 1987.

Ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο στο Μπαλί χτισμένο στο χείλος του γκρεμού! (βίντεο)
Ξενοδοχείο με θέμα την ευτυχία, Μεξικό

Η διαμονή στο «Awakening» είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της συνολικής εμπειρίας. Ο επισκέπτης θα μείνει στις «human cocoons» (=ανθρώπινα κουκούλια), τα οποία συνδυάζουν στοιχεία θαλάσσιας καμπίνας και δεντρόσπιτου. Αυτές οι καινοτόμες δομές «μιμούνται» σχήματα και φόρμες της φύσης, ενώ είναι φτιαγμένες από απαλά και βιώσιμα υλικά, που ταιριάζουν άψογα με το περιβάλλον της ζούγκλας των Μάγια.

Ξενοδοχείο με θέμα την ευτυχία, Μεξικό

Η φιλοσοφία που το κάνει ξεχωριστό για τους επισκέπτες, είναι η «πολυτέλεια του ξυπόλυτου», η οποία βάζει στο επίκεντρο της ευτυχίας τη μεγαλύτερη δυνατή επαφή με τη φύση. Στόχος της διαμονής εκεί, σύμφωνα με το site του «Awakening», είναι να δώσει την ευκαιρία για «εμπειρίες που προωθούν τη φυσική, συναισθηματική και πνευματική ευεξία».

Μια εντυπωσιακή βίλα στο Πόρτο Χέλι με μαγική θέα που κοστίζει 6.573 ευρώ τη βραδιά από τον Τάσο Δούση

Γνωρίστε καλύτερα το concept του ξενοδοχείου στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ