Το μουσείο στη Μόσχα που μας

Ο λόγος για το Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής, που βρίσκεται στη Μόσχα, δηλαδή στη χώρα που περηφανεύεται για την πρωτιά στη διαστημική κούρσα, αφού ο Γιούρι Γκαγκάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο διάστημα. Το μέρος αποτελεί πραγματική αντανάκλαση των ιστορικών επιτευγμάτων και συνεισφοράς της Ρωσίας στην εξερεύνηση του διαστήματος.

- Advertisement -

Μνημείο των Κατακτητών του Διαστήματος

Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής

Ξεκινώντας από το εξωτερικό του, που δεν περνάει απαρατήρητο, βλέπουμε το διάσημο «Μνημείο για τους κατακτητές του Διαστήματος», το οποίο είναι κατασκευασμένο από στιλβωμένο τιτάνιο, υλικό που χρησιμοποιείται σε πυραύλους. Το υψόμετρο του μνημείου είναι 110 μέτρα, με κλίση 77 μοίρες.

Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής

Κάτω από το μνημείο βρίσκεται το μουσείο, που καταλαμβάνει 8.500 τετραγωνικά μέτρα, εκ των οποίων τα 4.000 τετραγωνικά μέτρα αποτελούν τα εκθέματα. Στα εκθέματα του μουσείου συμπεριλαμβάνεται αντίγραφο του διαστημικού σταθμού ΜΙΡ, αλλά και ο πύραυλος με τον οποίο ο Γιούρι Γκαγκάριν ταξίδεψε πρώτος στο διάστημα.

Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής

Βρίσκουμε επίσης διαστημικό εξοπλισμό, προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών και των μηχανικών, και μια ευρεία ποικιλία με εκθέματα και μοντέλα που αφορούν την ιστορία της διαστημικής πτήσης, την αστρονομία, την εξερεύνηση του διαστήματος, την διαστημική τεχνολογία και πολλά άλλα.

Tip: Όλες οι περιγραφές στο μουσείο είναι στα Ρώσικα, οπότε είτε προμηθευτείτε κάποιον οδηγό, ή κατεβάστε εφαρμογή με μετάφραση στο κινητό ώστε να τα σκανάρετε από τα ρωσικά στα ελληνικά, ή απλά να πάτε διαβασμένοι πριν την επίσκεψη σας!

- Advertisement -

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ