Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Athens
ΑρχικήΑσίαΙαπωνίαΤο νησί της Ιαπωνίας που ήταν γνωστό ως «η χώρα του χρυσού»

Το νησί της Ιαπωνίας που ήταν γνωστό ως «η χώρα του χρυσού»

Το 1600, η ​​Ιαπωνία παρήγαγε σχεδόν το ένα πέμπτο του παγκόσμιου χρυσού και σχεδόν το μισό από αυτό προερχόταν από το νησί Sado! Γιατί το νησί αυτό ήταν γνωστό ως «η χώρα του χρυσού»; Ανακαλύψτε τη γοητεία αυτού του μυθικού νησιού.

Βρίσκεται δυτικά της ηπειρωτικής χώρας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, το Sado είναι το έκτο μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας. Αυτός ο παράξενος προορισμός είναι γνωστός για τα υπέροχα θαλασσινά του, την εκπληκτική ακτογραμμή και τους αρχαίους ναούς. Ωστόσο, το Sado είναι πιο διάσημο για τον χρυσό: Κατά τη διάρκεια της περιόδου Έντο, υπό τους ηγεμόνες των Σογκουνάτων της Ιαπωνίας, εξήχθησαν τεράστιες ποσότητες χρυσού από εδώ.

- Advertisement -
Νησί Sado, Ιαπωνία
Goldmine Sado

Ο Ishikawa Kimiko από το Τμήμα Προώθησης Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Sado City είπε στο Euronews: «41 τόνοι χρυσού εξήχθησαν από τα χρυσωρυχεία Sado κατά την περίοδο Edo και λέγεται ότι το 20% του παγκόσμιου χρυσού προερχόταν από την Ιαπωνία στις αρχές του 17ου αιώνα. Ο μισός από αυτόν τον ιαπωνικό χρυσό εξορύχθηκε εδώ στο Sado».

Το Aikawa είναι ένα από τα πιο ιστορικά ορυχεία του νησιού. Οι σήραγγες εκτιμάται ότι εκτείνονται σε μήκος 400 χιλιομέτρων – για να καταλάβει κάποιος αυτή την έκταση είναι περίπου όσο η απόσταση μεταξύ Sado και Τόκιο.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει προτείνει το Aikawa και ένα άλλο ορυχείο του Sado, το Nishimikawa, ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει τις τεχνικές εξόρυξης που αναπτύχθηκαν εδώ μεταξύ του τέλους του 16ου και των μέσων του 19ου αιώνα.

Τα ερείπια ενός άλλοτε ακμάζοντος μεγάλου ορυχείου χρυσού και αργύρου στο νησί Sado στην επαρχία Niigata της Ιαπωνίας, ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της Ιαπωνίας. Είναι τα ερείπια του Kitazawa Flotation Plant στην Aikawa. Χτισμένο κατά το πρώτο μισό του 1900, ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος παραγωγός μεταλλεύματος στην Ανατολική Ασία.
Νησί Sado, Ιαπωνία
Ερείπια μιας μονάδας διαλογής χρυσού μεταλλεύματος στο νησί Sado

«Το σημαντικό για το Sado είναι ότι παρόλο που σε μια εποχή που άλλες ξένες χώρες ήταν ήδη μηχανοποιημένες, στο Sado εξήχθη μεγάλη ποσότητα χρυσού υψηλής ποιότητας μέσω μη μηχανοποιημένων χειροποίητων μεθόδων», πρόσθεσε ο Kimiko.

Ως προορισμός, το Sado θα μπορούσε να παραβλεφθεί σε σύγκριση με τις πιο διάσημες τοποθεσίες της Ιαπωνίας, αλλά η μοναδική κουλτούρα, η φυσική ομορφιά και ο ιστορικός ρόλος του νησιού στη διαμόρφωση της τύχης της Ιαπωνίας το καθιστούν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της χώρας.

Νησί Sado, Ιαπωνία
Ειδικά σκάφη που πλέουν σε έναν κόλπο στο Sado της Ιαπωνίας
Νησί Sado, Ιαπωνία
Shukunegi, Sado, Niigata, Ιαπωνία

Πηγή: euronews.com

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,297 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ