Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολη

Το Φεβρουάριο του 2024, σύμφωνα με το Eurocontrol, έγινε το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με μέσο όρο 1306 πτήσεις την ημέρα.

To αεροδρόμιο βρέθηκε στην κορυφή ξεπερνώντας άλλα μεγάλα αεροδρόμια όπως το Χίθροου του Λονδίνου, το Σίπχολ του Άμστερνταμ και το Charles De Gaulle στο Παρίσι. Το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Τουρκίας μπήκε επίσης στη λίστα ως το 10ο πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη με μέσο όρο 620 πτήσεις την ημέρα. Επιπρόσθετα, το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ανακηρύχθηκε «Αεροδρόμιο της Χρονιάς» στα Βραβεία Αερομεταφορών για τέταρτη συνεχή φορά.

Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολη

Το βραβείο απονεμήθηκε στον Selahattin Bilgen , Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της IGA, του χειριστή του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, σε τελετή που έγινε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Εκάλη. Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ξεπέρασε τους παγκόσμιους ανταγωνιστές για να κερδίσει αυτόν τον διάσημο τίτλο, έχοντας προηγουμένως κερδίσει το 2021, το 2022 και το 2023.

Ο Bilgen, στην ομιλία του στην τελετή, είπε: « Εμείς στο αεροδρόμιο iGA Istanbul είμαστε απίστευτα ευγνώμονες που λάβαμε αυτό το διάσημο βραβείο για τέταρτη συνεχή χρονιά. Η αναγνώριση ως το Αεροδρόμιο της Χρονιάς αποτελεί μαρτυρία της αφοσίωσης και των ατελείωτων προσπαθειών ολόκληρης της ομάδας μας, η οποία προσπαθεί συνεχώς για την αριστεία σε κάθε πτυχή των λειτουργιών του αεροδρομίου μας. Μαζί, στοχεύουμε να θέσουμε νέα πρότυπα αποτελεσματικότητας , βιωσιμότητας, καινοτομίας και ικανοποίησης των επιβατών. Για το σκοπό αυτό, έχουμε θέσει ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους για το 2024, αυτό το βραβείο επιβεβαιώνει την ειλικρινή δέσμευσή μας να παρέχουμε υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης και μας τιμά που μας αναγνωρίζουν ως τους καλύτερους στον κλάδο. Ευχαριστούμε την ομάδα των Air Transport Awards για αυτήν την τιμή και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υπηρεσία για τους ενδιαφερόμενους και τους επιβάτες μας.»

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ