Το πρώτο ATM... σολομού στον κόσμο είναι γεγονός!

Κατά καιρούς έχουμε δει να βγαίνουν στην αγορά διάφοροι αυτόματοι πωλητές φαγητών και άλλων αντικειμένων, αλλά αυτή τη φορά τη διαφορά την κάνει το ATM… σολομού!

Βέβαια, μην ξεχνάτε και τον πρώτο αυτόματο πωλητή βαρελίσιας ελληνικής μπύρας στο Θησείο!

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν στο mall Wisteria στη Σιγκαπούρη εμφανίστηκε ένα καινούργιου τύπου ATM από το οποίο δεν κάνετε ανάληψη χρημάτων, αλλά φιλέτων κατεψυγμένου σολομού από τα νορβηγικά φιορδ, βάρους 200 γραμμαρίων το καθένα. Σήμερα, δεκάδες ATM σολομού είναι διάσπαρτα σε όλη αυτή τη νήσο-κράτος.

ATM σολομού Σιγκαπούρη

Η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον Μανίς Κούμαρ, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Norwegian Salmon Pte Ltd, o οποίος θέλησε να κάνει τον αγαπημένο του σολομό προσιτό, οικονομικά, σε όλους. Έκοψε το κόστος βιτρινών, προσωπικού και διανομέων και τώρα μπορεί να τον πωλεί φθηνά. Σε θερμοκρασία -20 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό του ATM, τα φιλέτα διατηρούνται για δύο ολόκληρα χρόνια. Αν και, όπως δείχνουν οι έως σήμερα πωλήσεις, δεν χρειάζεται να περιμένουν πολύ για να φτάσουν στο πιάτο του καταναλωτή.

Σε αυτό το μέρος θα φάτε πιάτο βραβευμένο με αστέρι Michelin δίνοντας μόνο 1,2 ευρώ!

Το γνωρίζατε ότι μπορείτε να φάτε πιάτο βραβευμένο με αστέρι Michelin δίνοντας μόνο 1,2 ευρώ; Κι όμως αυτό το μέρος υπάρχει!

Μπορεί η κοινή άποψη να είναι πως τα αστέρια Michelin τα παίρνουν οι «ψαγμένες», ακριβές και γκουρμέ κουζίνες, αλλά οι υπεύθυνοι των βραβείων αποφάσισαν να δώσουν αστέρι σε ένα πιάτο που κοστίζει μόλις 1,2 ευρώ.

Το φθηνότερο εστιατόριο με αστέρι Michelin του κόσμου είναι το Liao Fan Hawker Chan, με το κύριο πιάτο να κάνει μόλις 1,2 ευρώ. Πρόκειται για μια φημισμένη καντίνα που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη.

Γνωρίστε και τα εστιατόρια της Αθήνας που διακρίθηκαν με αστέρια Michelin to 2019!

Σύμφωνα με το CNN, εκτός από την υπέροχη γεύση μερικοί ακόμη λόγοι που το μαγαζί έκανε την διαφορά ήταν οι κλιματιζόμενες αίθουσες και το γεγονός ότι το προσωπικό του ήταν πάντα χαμογελαστό, σε αντίθεση με τα περισσότερα εστιατόρια στην Σιγκαπούρη που όλοι είναι σκυθρωποί. Ακόμη μερικά εκσυγχρονισμένα πιάτα όπως το τόφου σε ταϊλάνδέζικη εκδοχή και η σούπα Γουόντον έφεραν το μαγαζί του σεφ ένα βήμα πιο κοντά στην «νίκη».

Ο σεφ Chan Hon Meng είναι ο δεύτερος σεφ καντίνας στη Σιγκαπούρη που λαμβάνει αστέρι Michelin, ο οποίος δηλώνει ότι δεν περίμενε την διάκριση, εργάζεται 17 ώρες την ημέρα, μαγειρεύοντας σε μία μικρή κουζινούλα, πουλώντας 180 κοτόπουλα -30 περισσότερα από ό,τι πριν λάβει το βραβείο.

Liao Fan Hawker Chan Michelin

Πάντως το αστέρι Michelin έφερε πελατεία και δημοσιότητα στον Σιγκαπουριανό μάγειρα, ο οποίος ναι μεν άνοιξε κι άλλα μαγαζιά, αλλά επίσης ακρίβυνε το πιάτο που τον έκανε διάσημο, όπου τώρα κοστίζει γύρω στα 3 δολάρια.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ