Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
33.8 C
Athens
ΑρχικήΕπτάνησαΚέρκυραΤο πρώτο σπίτι του Καποδίστρια στην Κέρκυρα που έγινε μουσείο (video)

Το πρώτο σπίτι του Καποδίστρια στην Κέρκυρα που έγινε μουσείο (video)

Η κατοικία στο κτήμα Κουκουρίτσας στην Κέρκυρα, αποτέλεσε το πρώτο σπίτι του Ιωάννη Καποδίστρια στο νησί. Αυτό λοιπόν έγινε μουσείο και εκεί εκτίθενται στο κοινό προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.

Μέσα στο σπίτι – μουσείο βρίσκει κανείς ένα πορτραίτο του Ιωάννη Καποδίστρια σε ηλικία 38 χρόνων που έστειλε στην οικογένειά του από τη Ρωσία. Επίσης, υπάρχουν προσωπικά χρηστικά αντικείμενα του Κυβερνήτη, τιμητικά δώρα που έλαβε, παράσημα, βιβλία, έργα τέχνης και έγγραφα της Καποδιστριακής Περιόδου, καθώς και έπιπλα και οικοσκευή που είτε χρησιμοποίησε ο ίδιος είτε εμπλουτίστηκε από μεταγενέστερες γενιές της οικογένειας κατά την διαβίωσή τους στην Κουκουρίτσα. Συνολικά πρόκειται για περίπου 400 αντικείμενα και τεκμήρια που ανήκαν στον Ιωάννη Καποδίστρια και στην οικογένειά του, ή αφορούν στο έργο του.

- Advertisement -

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη ζωή και τη σταδιοδρομία του Καποδίστρια στην Κέρκυρα, τη Ρωσία και άλλες χώρες αλλά και στο νέο ελληνικό κράτος, μέσα από αντικείμενα που ανήκαν στον ίδιο και την οικογένειά του αλλά και μέσα από την αλληλογραφία του και διάφορα κυβερνητικά έγγραφα.

Επίσης, αν επισκεφτείτε την Κέρκυρα, μην ξεχάσετε να δείτε τις υπέροχες στάσεις για φαγητό στην Κέρκυρα, όπως και προτάσεις για διαμονή στο «βενετσιάνικο» νησί της Ελλάδας!

Casa Parlante: Tο πιο… ζωντανό μουσείο της Κέρκυρας!

Θέλετε να δείτε από κοντά πώς ζούσαν οι κοντέσες της Κέρκυρας; Πώς μεγάλωναν τα παιδιά τους και ποιά ήταν η σχέση τους µε το υπηρετικό προσωπικό; Τότε πρέπει να επισκεφτείτε αυτό το μουσείο!

Casa Parlante - μουσείο Κέρκυρα
Casa Parlante - μουσείο Κέρκυρα

Το Casa Parlante, που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 19ου αιώνα στον κεντρικό πεζόδροµο της Θεοτόκη, ζωντανεύει την ιστορία και την µεταφέρει µέσα από τις καθηλωτικές αφηγήσεις της δηµιουργού του Καίτης Ράντου και της έµπειρης οµάδας της!

Casa Parlante - μουσείο Κέρκυρα
Casa Parlante - μουσείο Κέρκυρα

Οι παραδόσεις, οι συνήθειες, αλλά και το… savoir vivre των ευγενών παρουσιάζονται µέσα από την αναπαράσταση οµοιωµάτων και ενός αυθεντικού σκηνικού που έχει φτιαχτεί µε γνήσια έπιπλα και αντικείµενα της εποχής!

Info:
Καθημερινά 10:00-18:00
Νικηφόρου Θεοτόκη 16, Τ. 26610 49190
Site: www.casaparlante.gr
Για group: Επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης. Εισιτήριο: Ενήλικες €7, Παιδιά €5, Private Tours €15

Μάθετε τα πάντα για την Κέρκυρα μέσα από τον οδηγό μας, Gold book of Corfu, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε online, αλλά και να τον κατεβάσετε εντελώς δωρεάν!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,254 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ