Αντίπαρος, Κυκλάδες

Θεωρείται από τα ομορφότερα και ένα από τα σημαντικά στον κόσμο. Το σπήλαιο της Αντιπάρου, νούμερο ένα αξιοθέατο του νησιού, προκαλεί μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, λόγω των σπουδαίων ευρημάτων από την λίθινη εποχή που ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό του.

Βρίσκεται 8 χλμ. από την Χώρα της Αντιπάρου και είναι το μοναδικό κατακόρυφο σε όλη την Ευρώπη, βάθους τουλάχιστον 85 μέτρων. Το «Καταφύγι» ή «Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη» όπως είναι γνωστό, φιλοξενεί εκπληκτικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Θα βρείτε τον παλαιότερο σταλακτίτη της Ευρώπης που εκτιμάται ότι είναι 45 εκατομμυρίων ετών!. Θα εντυπωσιαστείτε επίσης και από τις επιγραφές στα τοιχώματα του σπηλαίου που χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή. Μερικοί από τους διάσημους επισκέπτες του ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, ο βασιλιάς Όθωνας κ.α. Το σπήλαιο ανακαινίστηκε το 2009, στο πλαίσιο της οποίας δημιουργήθηκε μια σκάλα με 411 σκαλιά.

Σπήλαιο Αντίπαρος
Αντίπαρος, Κυκλάδες

Info: Λειτουργεί από Απρίλιο -Οκτώβριο, από τις 10:00-16:00. Εισιτήριο: 6€ (μειωμένο 3€).

Κι αν θέλετε να τα έχετε όλα σε ένα αποκτήστε τον πλήρη οδηγό μας, Gold book of Antiparos, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε online, αλλά και να τον κατεβάσετε εντελώς δωρεάν!

Διαβάστε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ