Φοβάστε τα αεροπλάνα και δεν ξέρετε πως να το αντιμετωπίσετε; Ίσως η λύση στο πρόβλημα σας να βρίσκεται σε ένα “μαγικό” χάπι. Και δεν μιλάμε για κάποιο ηρεμιστικό που σας συνταγογράφησε κάποιος γιατρός αλλά για το “ψηφιακό χάπι” που δημιούργησε η British Airways. Η κορυφαία Βρετανική αεροπορική εταιρεία φαίνεται να ανακάλυψε το μυστικό για τον έλεγχο του λεγόμενου”κόμπου” στο στομάχι που νιώθουν οι περισσότεροι κατά την διάρκεια μιας πτήσης.

Το χάπι αυτό μπορεί να ελέγξει ένα πλήθος παραγόντων, όπως τη θερμοκρασία του σώματος, τους παλμούς της καρδιάς ακόμη και τη γενικότερη ψυχολογική κατάσταση του επιβάτη. Η εταιρεία δίνοντας αυτό το χάπι στους επιβάτες της θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να “δαμάζει” εκείνους τους ψυχολογικούς παράγοντες που ευθύνονται για την αναστάτωση που μπορεί να νιώθει το επιβατικό κοινό.

- Advertisement -

BA

Ουσιαστικά το σύστημα λειτουργεί με την βοήθεια ενός ειδικού αισθητήρα, το οποίο θα μπορεί να ανιχνεύει και στην συνέχεια να ελέγχει ολόκληρο το περιβάλλον και την κατάσταση του επιβάτη κατά την διάρκεια της πτήσης. Μάλιστα ο αισθητήρας θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει το προσωπικό για την κατάσταση του επιβάτη, δηλαδή εάν νυστάζει, πεινάει, κρυώνει ή έχει κάποια νευρικότητα. Ο βασικός στόχος της ιδέας είναι να “σώσει” τον επιβάτη από την κουραστική χειρωνακτική εισαγωγή ανάλογων δεδομένων από τον ίδιο.

aeroplaneΠάντως στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός ειδικού app το οποίο θα βελτιώνει ουσιαστικά όλη την ταξιδιωτική εμπειρία των πελατών της. Εμείς ευελπιστούμε να βρουν και στο μέλλον ένα χάπι που θα εξαλείψει μια και καλή τον φόβο της πτήσης. Αναμένουμε..

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ