Χιλιάδες Έλληνες κάθε χρόνο κατακλύζουν τους χειμερινούς προορισμούς στη Βουλγαρία, όπως τα χιονοδρομικά και τα καταλύματα σε Μπάνσκο και Παμπόροβο. Και μολονότι πράγματι, τα περασμένα χρόνια αποτελούσαν φθηνούς και αξιόπιστους προορισμούς, πλέον οι γείτονες έχουν αντιληφθεί την εμπορική αξία αυτών των περιοχών, και έχουν ακριβύνει αισθητά τις τιμές.
Παράλληλα, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει μειωθεί.

Το επιχείρημα ότι στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη λύση για χειμερινές διακοπές και σπορ στο χιόνι, ανήκει πλέον στο παρελθόν, αφού το χιονοδρομικό Φαλακρού, στο Νομό Δράμας, φέτος λειτουργεί σε σύγχρονο πρότυπο, με άδεια λειτουργίας, πιστοποιημένο σήμα, δυνατότητες βελτίωσης, αλλά και -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ανταγωνιστικές τιμές.

- Advertisement -

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του χιονοδρομικού Φαλακρού αναδεικνύει ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Δράμας Αργύρης Πατακάκης. “Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα μηνύματα που έχουμε από το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού για τον πρώτο μήνα λειτουργίας. Σε αυτό το διάστημα έχουμε πάνω από 12.500 άτομα επισκεψιμότητα”, επισημαίνει για τα πρώτα σήματα γραφής. Υπενθυμίζουμε ότι η μεγάλη πρεμιέρα του χιονοδρομικού έγινε το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου, όπου πολλές εκατοντάδες επισκέπτες επέλεξαν τη Δράμα ως χειμερινή διαφυγή.

“Η περιφέρεια στήριξε με πολύ μεγάλη δύναμη την προσπάθεια που κάναμε και η οποία είχε θεαματικά αποτελέσματα”, συνεχίζει ο αντιπεριφερειάρχης, αναφορικά με τη συνεργασία της περιφερειακής ενότητας Δράμας με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ο ίδιος προσθέτει ότι “μετά από 16 χρόνια πήραμε στο χιονοδρομικό άδεια λειτουργίας και πιστοποιημένο σήμα, κάτι το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις αλλά και έργα. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν και τα πέντε λιφτ (:αναβατήρες), το περιβάλλον είναι φιλικό, το τοπίο όμορφο και το χιόνι είναι στο ενάμιση μέτρο”.

Για το πόσο κοστίζει μια επίσκεψή σας στο χιονοδρομικό, αν είστε ιδιώτης, τότε οι τιμές για τους αναβατήρες είναι στα 8 ευρώ ημερησίως, την ίδια στιγμή που στο Μπάνσκο κυμαίνονται στα 25. Επίσης, στη Δράμα παρέχεται δωρεάν παρκινγκ, την ίδια στιγμή που στο Μπάνσκο θα χρειαστεί να δώσετε περί των 10 λέβα για να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας.

Στο Φαλακρό τα πρώτα μεθοδικά βήματα είναι γεγονός. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα συνηθίζουμε να ξεκινάμε με το δεξί κι έπειτα να αφήνουμε τα σχέδια μετέωρα. Για το κατά πόσο η περιφερειακή ενότητα Δράμας θα “χτίσει” πάνω στην επιτυχία του χιονοδρομικού, ο Αργύρης Πατακάκης μας πληροφορεί ότι “κάνουμε συγκροτημένο σχεδιασμό, μαζί με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, ώστε να έχουμε περισσότερο νερό, με τη συνεργασία υδροβιολόγων. Επίσης, θα λειτουργήσουν άλλοι δυο αναβατήρες, που από το 2007 είναι σταματημένοι, κι έτσι θα έχουμε ένα υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο. Έχουμε κάνει διοικητική αποβολή και γίνονται παρεμβάσεις απομάκρυνσης σε τροχόσπιτα, νάιλον, λαμαρίνες και πλαστικά. Μόνο κατόπιν έγκρισης και σε συγκεκριμένους χώρους, θα τοποθετούνται ξύλινες υποδομές, που θα δένουν με το περιβάλλον”, καταλήγει.

Επομένως, αν έχετε ένα κενό τριήμερο, όπως το ερχόμενο των Τριών Ιεραρχών, και κάποια χρήματα στην άκρη, τα οποία σκέφτεστε να επενδύσετε σε μια εκδρομή, δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Στηρίξτε την περιφέρεια και δείτε από κοντά, αν σας ικανοποιεί αισθητικά και σε επίπεδο παροχών, το χιονοδρομικό της περιφέρειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ