Τουρίστες πληρώνουν περίπου 2.000€ για να επισκεφτούν μια... βραχονησίδα!

Πως θα σας φαινόταν να επισκεφθείτε μια βραχονησίδα στην Σκωτία, για περίπου 20 λεπτά, ενώ θα κληθείτε να πληρώσετε για όλο αυτό περίπου 2.000€;

Όπως αναφέρει η Daily Mail, κάποιοι το θεώρησαν πολύ ωραία ιδέα, αφού έκλεισαν την επίσκεψη… Οι πρώτοι τουρίστες που θα το κάνουν αυτό θα πάνε στις αρχές Μαΐου του 2020.

Οι τουρίστες φαίνεται να πληρώνουν όλο και περισσότερα χρήματα για ιδιαίτερες δραστηριότητες στα ταξίδια τους, όπως και στο Άμστερνταμ όπου πληρώνουν 100€ για αυτό τον περίεργο λόγο

Νήσος Ρόκαλ Σκωτία

Η Νήσος Ρόκαλ βρίσκεται 260 μίλια δυτικά των υπέροχων νήσων των Εξωτερικών Εβρίδων της Σκωτίας. Για την εν λόγω βραχονησίδα υπάρχει μία παλαιά διπλωματική διαμάχη σχετικά με τη χώρα στην οποία ανήκει. Την διεκδικούν η Βρετανία, η Ισλανδία, η Δανία και η Ιρλανδία και παρόλο που η Βρετανία οριστικοποίησε το 1972 ότι πρόκειται για βρετανικό έδαφος, σε απόσταση περίπου 300 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Σκωτίας, οι άλλες τρεις χώρες, δεν το έχουν αναγνωρίσει.

Υπέροχα πλάνα από τη βραχονησίδα:

Το ταξίδι διοργανώνεται από τις Kraken Travel και Lupine Travel, ταξιδιωτικές εταιρείες που πραγματοποιούν ταξίδια σε «δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα μέρη», συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, του Τσέρνομπιλ και του Ιράν. Μάλιστα τονίζουν ότι δεν θα γίνει επιστροφή χρημάτων, εάν η αποστολή αποτύχει.

Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει οργανωμένη επίσκεψη στο νησί. Μέχρι σήμερα, όποιος θέλει να μεταβεί εκεί, θα πρέπει να φτάσει είτε με ιδιωτικό σκάφος, είτε με ελικόπτερο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, λιγότεροι από 200 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί μέχρι τώρα το νησί, και η τελευταία φορά ήταν τα 2016.

Ο Σκωτσέζος Νικ Χάνκοκ, που το 2014 είχε καταφέρει να μείνει μόνος του στην βραχονησίδα για 43 μέρες, θα ηγηθεί της αποστολής. «Είναι τόσο μικρό που δεν μπορείς να κινηθείς και πολύ», είπε ο Χάνκοκ στην The Sunday Post. Το κύριο επίπεδο σημείο που μπορεί να σταθεί κάποιος, έχει το μέγεθος ενός μονού κρεβατιού. Υπάρχει και ένα δεύτερο, που έχει το μισό μέγεθος. «Το βασικό ζήτημα είναι ότι δεν μπορείς να περπατήσεις πολύ εκεί πάνω και αν δεν έχει καταιγίδα, υπάρχουν πολλά πουλιά που κάνουν το μέρος να μυρίζει και να γλιστράει».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την προετοιμασία του Χάνκοκ για αυτό το ταξίδι:

Όσοι τελικά καταφέρουν να ανέβουν στο νησί, θα γίνουν αυτόματα μέλη του “exclusive” Rockall Club, που ιδρύθηκε το 2012 γιορτάζοντας την 40η επέτειο της ένωσης του Ρόκολ με τη Σκωτία. Παρόλο που το επόμενο ταξίδι είναι sold out, η Lupine Travel σχεδιάζει ένα δεύτερο ταξίδι για τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ