Έχει προγραμματιστεί νέα πτήση από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, για την Κάρπαθο που θα εξυπηρετήσει και ένα μέρος από τη Νότια Γερμανία.

Επίσης, προλάβετε τη Νέα απίστευτη προσφορά από τη Volotea με εισιτήρια από 9€!

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η προσθήκη αυτή της πτήσης και των πρόσθετων θέσεων, θα δώσει 2.000 περισσότερες αφίξεις από την Αυστρία και την Γερμανία προς τη Κάρπαθο, το καλοκαίρι του 2020.

Έτσι η Κάρπαθος αποκτάει την δική της πτήση από το Σάλτσμπουργκ και είναι μία ευκαιρία για να εντείνει τον τουρισμό της.

Να σημειωθεί, πως όλες οι ενέργειες έγιναν από τον επίσημο συνεργάτη του karpathostravel.com για την προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού στο νησί, την TUI & το GULLET TOURISTIK.

Lufthansa: Ακυρώνονται πάνω 1.300 πτήσεις!

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η γερμανική εταιρεία, Lufthansa, ακυρώνονται 1.300 πτήσεις σήμερα και αύριο. Αυτό γίνεται γιατί δεν κατάφερε να μπλοκάρει, μέσω δικαστικής οδού, τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει η συνδικαλιστική ένωση του προσωπικού καμπίνας UFO.

Διαβάστε ακόμα:
Εξετάζεται η μετακίνηση εκτός νομού. Πότε θα επιτραπεί;

Περίπου 4.700 από τις 6.000 πτήσεις , που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και χθες, θα εκτελεστούν κανονικά. Παρ’όλα αυτά 180.000 επιβάτες θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα δρομολόγια. Τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έχει διευκρινίσει ο γερμανικός αερομεταφορέας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Πότε ξεκινάει και πόσο θα διαρκέσει

Η απεργία ξεκινάει σήμερα, στη 01.00 το πρωί ώρα Ελλάδας. Ενώ θα διαρκέσει έως το πρωί του Σαββάτου, στη 01.00 ώρα Ελλάδας. Θα αφορά «όλες τις πτήσεις», εσωτερικές και διεθνείς, που επρόκειτο να αναχωρήσουν από τα γερμανικά αεροδρόμια, σύμφωνα με την UFO.

Η συνδικαλιστική ένωση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στις κινητοποιήσεις λόγω της «επίμονης άρνησης της Lufthansa να διαπραγματευτεί» επί των διεκδικήσεων της, σημειώνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Η Lufthansa έχει αμφισβητήσει πολλές φορές τη νομιμότητα του συνδικάτου να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους. Εντούτοις, η προσφυγή της στη γερμανική δικαιοσύνη για να εμποδίσει την απεργία απορρίφθηκε από το εργατοδικείο της Φρανκφούρτης.

Έτσι η απεργία θα ισχύσει κανονικά, επηρεάζοντας πολλές πτήσεις και χιλιάδες κόσμο που ήταν να ταξιδέψει αυτό το διήμερο. Ωστόσο, δεν θα επηρεαστούν τόσο πολύ, όσο υπολόγιζαν, τα δρομολόγια της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα:
Lufthansa: Έκανε τη μεγαλύτερη πτήση στην ιστορία της - 15 ώρες και 36 λεπτά στον αέρα χωρίς στάση!

Τέλος, η αεροπορική εταιρεία κυνηγάει την υπόθεση καθώς έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση. Ενώ έχει εξηγήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του αερομεταφορέα, που επισημαίνει ότι οι θυγατρικές του (Eurowings, Germanwings, Sunexpress, Lufthansa Cityline, SWISS, Edelweiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti, Brussels Airlines) δεν θα επηρεαστούν από την απεργία, συνεχίζοντας κανονικά τις πτήσεις.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ